شهرامنیا در جمع خبرنگاران مطرح کرد
امسال تخلفات کمتری مشاهده شد/بخش دانشگاهی؛ پرفروشترین بخش نمایشگاه
امیرمسعود شهرامنیا در جمع خبرنگاران گفت: براساس گزارشهای دریافت شده پرفروشترین بخش، بخش دانشگاهی بوده و سپس به ترتیب بخش عمومی، بینالملل و کودک و نوجوان پرفروش بودهاند. طبیعی است برخی از بخشهایمان چون بنکارت در اختیار داشتند میزان فروششان بیشتر از سایر بخشها بوده است.
بخش دانشگاهی؛ پرفروشترین بخش نمایشگاه
وی با اشاره به استقبال و میزان جمعیت از بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران اظها رکرد: آمار دقیقی تا پایان برپایی نمایشگاه نمیتوانیم ارائه دهیم اما آنچه که تاکنون محرز شده این است که دو روز نخست برپایی نمایشگاه استقبال خوبی داشتیم، سه روز بعد جمعیت ریزش پیدا کرد اما از اواسط هفته جاری مجددا شاهد افزایش بازدیدکننده هستیم بهطوری که رکورد فروشمان نیز دیروز به ثبت رسیده است.
شهرامنیا در ادامه سخنانش گفت: براساس گزارشهای دریافت شده پرفروشترین بخش، بخش دانشگاهی بوده و سپس به ترتیب بخش عمومی، بینالملل و کودک و نوجوان پرفروش بودهاند. طبیعی است برخی از بخشهایمان چون بنکارت در اختیار داشتند میزان فروششان بیشتر از سایر بخشها بوده است.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگاری مبنی بر اینکه «اعلام شده بود آقای قالیباف در آیین اختتامیه حضور خواهند یافت اما ظاهرا جایگزینی صورت گرفته است در اینمورد چه نظری دارید؟» گفت: این امر هنوز قطعی نشده است البته این به آن معنی نیست که هر دعوتی ممکن است مباحثی داشته باشد، ما دعوت خودمان را از آقای قالیباف انجام دادهایم فعلا که تغییری گزارش نشده است اگر تغییری صورت بگیرد اطلاعرسانی میکنیم.
تجلیل از 9 غرفه برتر
قائممقام بیستوهشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به غرفههای برتر این دوره از نمایشگاه کتاب تهران گفت: در آیین اختتامیه نمایشگاه کتاب تهران از 9 غرفه برتر تجلیل خواهیم کرد. دو غرفه از بخش عمومی، چهار غرفه از بخش تشکلها، دو غرفه از بخش بینالملل و یک غرفه را نیز به انتخاب مردم، به عنوان غرفههای برتر معرفی خواهیم کرد.
وی درباره شرایط و ملاک انتخاب غرفه برتر، گفت: غرفههای برتر بر اساس خدماترسانی به مردم، شکل ظاهریشان، حجاب غرفهداران، عدم تخلف و رعایت ضوابط مندرج در اساسنامه نمایشگاه کتاب تهران انتخاب میشوند.
امسال تخلفات کمتری مشاهده شد
شهرامنیا اظهار کرد: امسال نسبت به سال گذشته شاهد تخلفات کمتری بودیم. چراکه بلافاصله با مشاهده تخلف با غرفه متخلف برخورد میکردیم و در صورت لزوم آن را تعطیل میکردیم اما سال گذشته پس از پایان نمایشگاه تعطیلی فعالیتهای ناشران صورت میگرفت. در مجموع امسال دو تعطیلی دائم داشتیم.
قائممقام بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران در پاسخ به اینکه «صدا و سیما امسال از نمایشگاه کتاب تهران اخبار زیادی منتشر نکرده است آیا این سازمان پول زیادی از شما درخواست کرده بود؟» گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی چندماه قبل از نمایشگاه بخشنامهای را ابلاغ کردند که در آن توصیه به صرفهجویی کردهبودند همچنین اعلام و تاکید کردند که پرداخت هرگونه وجهی به کسانی که وظیفه ذاتیشان (رسانهها) پوشش خبری نمایشگاه است، ممنوع است. در این میان به نیروهای انتظامی نیز پولی ندادهایم به خاطر اینکه وظیفه ذاتیشان حفاظت و حراست است.
وی در پاسخ به این پرسش که «آیا درست است که صدا و سیما برخی از اشکالات نمایشگاه را پررنگ جلوه داده است؟» گفت: ما منکر این نیستیم که اشکالی در نمایشگاه وجود ندارد اما اینکه دائم دنبال برجستهکردن مشکلات باشیم کار خوبی نیست. نمایشگاه کتاب تهران یک رویداد بزرگ ملی و فرهنگی کشور است و اتفاق کوچکی برای ما نیست.
شهرامنیا به حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی، مقامات عالیرتبه کشور، رؤسای سهقوا، وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، چهار وزیر خارجی، پنج رئیس نمایشگاه کتاب خارجی، نویسندگان و مدیران فرهنگی در بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، گفت: با تمامی این توصیفات انتظار میرود رسانه ملی هم و غم خود را روی نکات ریز بگذارد نه برجستهکردن مشکلات.
تبلیغ کتاب فینفسه خوب است
معاون اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران در پاسخ به این پرسش که «برخی شبکههای تلویزیونی مستقیما یک کتاب را برجسته و تبلیغ میکنندآیا این اقدام درست است؟» گفت: هر کسی بتواند یک کتاب را تبلیغ کند کار بدی نیست اما یک ناشری وضع مالیاش خوب است پول میدهد تا کتابش را تبلیغ کند این اقدام در مقابل ناشری که از نظر مالی ضعیف است کار چندان خوبی جلوه نمیکند؛ صنعت نشر صنعت ضعیفی است و باید حمایت شود امیدوارم که کمی با جدیتر شدن رقابت میان ناشران و حمایت دولت از بخش خصوصی این مشکلات برطرف شود.
10 تا 11 تقاضای جدی برای مهمان ویژه شدن
وی درباره مهمان ویژه شدن کشور عمان در بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران، گفت: حضور کشور عمان به عنوان مهمان ویژه نمایشگاه را مثبت ارزیابی میکنم. خوشبختانه میزان تقاضا برای مهمان ویژه شدن در نمایشگاه کتاب تهران از سوی کشورهای مختلف افزایش پیدا کرده است. من با 30 شخصیت فرهنگی خارجی دیدار داشتم و به جرأت میتوانم بگویم که حدود 10 تا 11 تقاضای جدی از کشورهای دیگر برای مهمان ویژه شدن مطرح شده است. که از آن میان میتوان به تاجیکستان، گرجستان، رئیسنمایشگاه پکن و لهستان اشاره کرد.
قائممقام بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران در ادامه سخنانش گفت: قرارمان این است که با تشکلها در این مورد نشست برگزار کنیم تا زودتر به تصمیمگیری درباره مهمان ویژه سال آینده اقدام شود و بتوانیم مهمان ویژه نمایشگاه کتاب تهران تا دو سال آینده را پیشبینی میکنیم.
فعلا مصلا مکان مناسبی برای نمایشگاه است
وی درباره مکان نمایشگاه کتاب تهران، گفت: تا الان تصمیم بر این است که نمایشگاه کتاب تهران همچنان در مصلا برگزار شود. امسال تصمیم داریم که همین مکان را محفوظ برای سال آینده نگه داریم اگر تا پایان تابستان امسال فضای مناسبی را انتخاب کردیم نسبت به جابهجایی مکان نمایشگاه اقدام خواهیم کرد.
تصمیم واگذاری امور به تشکلها تصمیم درستی بود
معاون اجرایی بیست و هشتمین نمایشگاه کتاب تهران در پاسخ به اینکه «آیا از عملکرد تشکلها راضی هستید؟»گفت: تصمیم واگذاری برخی امور به تشکلهای نشر تصمیم درستی است من از کلیت تصمیم همچون آقایان جنتی و صالحی دفاع میکنم البته اشکالاتی در اجرا وجود داشت اما نباید توقع داشته باشیم تجربه بیست و هفت ساله مؤسسه نمایشگاههای فرهنگی ایران یک دفعه در بخش خصوصی ایجاد شود. باید کمکشان کرد و باید درصدی از سعی و خطا را پذیرفت.
چند توصیه برای تشکلهای نشر
وی در پایان سخنانش، گفت: در این راستا چند توصیه به تشکلهای نشر دارم. نخست اینکه همگرایی بین تشکلها بیشتر شود یعنی منافع جمعی و مشترکشان را بر منافع تکتک خودشان ترجیح دهند نمیگویم اکنون اینگونه نیست اما باید در این راستا بیشتر گام بردارند. دوم اینکه سازوکار تصمیمگیری به نحوی باشد که اگر تصمیمی با حضور تشکلها گرفته میشود همه اطاعت کنند. همچنین تشکلها در سازوکارهای اجراییشان امکانات و ساختارهای لازم را به تدریج ایجاد کنند.
نظر شما