نقش فرهنگساز ادبیات دینی چگونه است؟/15
سهرابینژاد: آثار درخشان دینی خلق میشود اما جوانها سر در فضای مجازی دارند
محمدرضا سهرابینژاد، شاعر معتقد است که در سه دهه گذشته در حوزه ادبیات دینی و آیینی آثار منظوم و منثور درخشانی تولید شده است و تأثیرگذار نیز بوده است اما تبلیغات ضد دینی با توجه به فراگیر شدنش در دنیای مجازی جوانها را تهدید میکند و به سمت و سوی دیگری میبرد.
این شاعر افزود: با توجه به اوضاع کنونی کشور که با مشکلات سیاسی و اقتصادی فراوانی مواجهیم، جوانها بیشتر به عاشقانهها گرایش پیدا کردهاند و بیشتر از عشق سخن میگویند. این روند باعث شده تا ادبیات دفاعی ما فراموش شود.
وی ادامه داد: با آغاز جنگ شاخهای به نام دفاع مقدس در ادبیات ما شکل گرفت و بالید. ما صرفاً نباید به آن هشت سال که تهدید میشدیم اکتفا کنیم. در دنیای مجازی امروز متأسفانه عبارتهایی را میخوانم که از ادبیات شریعتی و شهید مطهری نیست اما جوانها این عبارتها و ادبیات را به آنها نسبت میدهند و هنگامی که از آنها انتقاد میکنیم واکنش منفی نشان میدهند.
سهرابینژاد گفت: چه بسا چهرههای مذهبی ما هم در چنین فضایی تخریب شوند چه رسد به ادبیات دینیمان. به هر حال معتقدم که در حوزه ادبیات آیینی و دینی کارهای درخشانی انجام شده اما این کارها در حال حاضر مورد هجمه فراوان است. در موقعیت کنونی حتی روشنفکران دینی ما نیز گویی خجالت میکشند که بگویند مسلمانند و این حاکی از وضع موجود جامعه است.
محمدرضا سهرابی نژاد، از شاعران پرکار و شناخته شده سه دهه اخیر است. «نیلوفرهای مهتابی»، «از صاعقه تا باران»، «شق القمر»، «اقیانوسهای مستطیل» و «پیغمبری به امت خود پشت کرده است» نام برخی از مجموعه شعرهای منتشر شده اوست.
پیشینه این سوژه در خبرگزاری کتاب:
گفتوگوی محمدرضا سنگری، عبدالرحیم سعیدیراد، غلامرضا امامی، فاطمه راکعی، اکبر بهداروند، ابراهیم حسنبیگی، اسماعیل امینی، مصطفی رحماندوست، سعید شاپوری، حمیدرضا شکارسری، قدمعلی سرامی، محمدعلی گودینی و جواد محقق و یادداشت عبدالجبار کاکایی را در این باره بخوانید.
نظر شما