جديدترين شماره كتاب ماه تاريخ و جغرافيا با رويكرد هويت تاريخ ايرانيان منتشر شد._
در بخش نظرگاه اين شماره از ماهنامه نيز به قلم سيدابوالفضل رضوي ميخوانيم: بر اساس شاهنامه فردوسي، پس از تقسيم پادشاهي جهانيِ «فريدون» ميان پسرانش ايرج، سلم و تور و واگذاري بخش ميانه اين پادشاهي به ايرج بود كه نخستين بار مفهوم ايران در يك معناي جغرافيايي و قومي مطرح شد. اين لفظ كه معناي «نجابت، پاكي و فرهي» را در خود داشت، به ايرجي واگذار شده بود كه سلامت نفس، جسارت، اعتدال و سلوكي عقلمدار در كنار هم داشت و همين نيز موجبات رشك برادران و زمينههاي قتل او را فراهم كرد.
سياست و ايدئولوژي در ايرانشناسي شوروي به قلم عسكر بهرامي نيز در بخش نظرگاه آمده است.
علاقهمندان ميتوانند در صفحات گفتوگوي اين شماره، مصاحبه با دكتر محمدتقي راشد محصل، استاد گروه فرهنگ و زبانهاي باستاني و دكتر حميد احمدي را با موضوع «مولفههاي هويت ايراني» مطالعه كنند.
در صفحههاي كنكاش نيز مطالبي چون ايرانيان، ارمنيها و گرجيها به قلم سيدمسعود رضوي، پژوهشي در وجدان پژوهشي از بهرام ساماني، سرزمين خاطرهها به قلم دكتر حجت فلاح توتكار و نوزاي ايراني از دكتر كيومرث قرقلو ارائه شده است.
پرتوهاي تلاش عنوان صفحههاي ديگري است كه به فصل درخشان فرهنگ و تمدن ايراني به قلم عليرضا اسماعيلي، سرزمين نياكان از محمدحسين فرمهيني فراهاني و سفرهاي جيمزموريه به ايران به قلم زهرا حاتمي ميپردازد.
در بخش بازتاب نيز ميتوانيد جامعه صفوي به قلم رسول جعفريان، جزيره هاي ايراني خليج هميشه فارس از امير هاشمي مقدم، واقعگرايي و آرمانگرايي در قدرت و منافع ملي از دكتر نبيالله رشنو، توهم مرز: شكلگيري هويت ايراني به قلم جواد مرشدلو و غارت از دكتر كمال نيكنامي را دنبال كنيد.
مقاله آذربايجان در ايران معاصر، از ناهيد عابديني نيز در بخش يادگارهاي ماندگار اين ماهنامه تخصصي آمده است. "بنياد ايرانشناسي"، مطلبي از مريم صالحآبادي نيز در بخش خانههاي تاريخ آمده است.
شماره 120 ماهنامه تخصصي تاريخ و جغرافيا به همراه لوح فشرده فهرست كتابهاي منتشر شده اسفند 86 و فروردين 87 منتشر شده و در دسترس تاريخپژوهان قرار دارد.
نشريه اطلاعرساني و نقد و بررسي كتاب ماه تاريخ و جغرافيا از سوي خانه كتاب منتشر ميشود.
نظر شما