سه‌شنبه ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰
نظریه‌پردازی درباره کسب‌وکارهای اجتماعی به روایت محمد یونس

محمد یونس در کتاب «کسب و کار اجتماعی» سعی کرده است تا همراه با بیان تجربیات خود در این کتاب به نظریه‌پردازی درباره کسب‌وکارهای اجتماعی بپردازد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) کتاب «کسب و کار اجتماعی» نوشته محمد یونس با ترجمه حسین عنبرستانی و سید وحید رضوی از سوی موسسه خدمات فرهنگی رسا روانه بازار نشر شده است.

چرا کسب کار و اجتماعی؟، مواجهه با موانع پیش روی کسب و کارهای اجتماعی، راه‌اندازی یک کسب و کار اجتماعی، درمان یک کودک، چارچوب‌های قانونی و مالی کسب و کارهای اجتماعی، شرکت آب‌رسانی گرامین وئولیا، ایجاد یک زیرساخت جهانی برای کسب و کارهای اجتماعی، نگاهی به آینده و پایان فقر عناوین فصول 9 گانه این کتاب را تشکیل می‌دهند.

به گفته مولف این اثر، پیدایش شکل‌های جدید سازمانی، از جمله مسائل مهمی است که در حوزه «جامعه‌شناسی سازمان» مورد بررسی و مطالعه قرار می‌گیرد و به عقیده اکثر محققان، یکی از پیچیده‌ترین موضوعات در این حوزه است. پیدایش کسب‌وکارهای اجتماعی در دنیا،‌ هم از این بعد که فرم جدیدی از کسب‌وکار محسوب می‌شوند و هم از این نظر که بالقوه تأثیرات اجتماعی زیادی به همراه خود خواهند داشت، بسیار مهم بوده و لذا بررسی و کاوش در این حوزه مطالعات، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.

گروه نوآوری و کسب‌وکار اجتماعی در پژوهشکده سیاست‌گذاری علم فناوری و صنعت دانشگاه صنعتی شریف با توجه به اهمیت این موضوع، اقدام به ترجمه کتاب حاضر با عنوان «کسب‌وکارهای اجتماعی: شیوه جدیدی از کسب‌وکار در دنیای سرمایه‌داری که منجر به تأمین نیازهای حیاتی بشر خواهد شد» کرده است.

محمد یونس در این کتاب سعی کرده است تا همراه با بیان تجربیات خود، به نظریه‌پردازی درباره کسب‌وکارهای اجتماعی بپردازد. بر این اساس، فصول دوم، چهارم، ششم و تا حدی فصل هفتم دربردارنده تجارت شخص دکتر یونس در ایجاد کسب‌وکارهای اجتماعی و داستان فراز و فرودهای آنها است که با قلمی روان و ساده بیان شده است. در مابقی فصول کتاب نیز دکتر یونس از بعد نظری به کسب‌وکارهای اجتماعی نگریسته و از همین رو به بررسی موضوعاتی همچون نقش دولت در اقتصاد، ساختار قانونی و حتی جایگاه «بازار سهام اجتماعی» در شکوفایی این نوع از کسب‌وکارها پرداخته است.

در ترجمه این کتاب تلاش شده است تا با حفظ امانت متن کتاب به صورتی روان و ساده ترجمه شود و به همین دلیل در موارد ضروری، ساختار متن و ترتیب عبارات تغییر پیدا کرده است، اما مفاهیم اصلی بدون هیچ‌گونه تغییری انتقال یافته است.

در پشت جلد این کتاب می‌خوانیم: «وقتی زندگی یک نفر تباه شود، همه مردم دنیا متضرر خواهند شد. چه‌بسا فردی که زندگی او تباه شده، می‌توانست پزشکی شود که زندگی نوه خود من را نجات می‌داد، یا دانشمندی که برای جلوگیری از گرمتر شدن کره زمین دستگاهی اختراع می‌کرد. چرا چنین فرصتی می‌بایست تباه شود؟ «کسب و کار اجتماعی» فرصتی فراهم می‌کند که ما از تباه شدن زندگی این افراد جلوگیری کرده و زمینه‌ای برای شکوفایی استعدادهایشان فراهم کنیم.

پس از خواندن این کتاب، ممکن است از راه‌های متعددی که در این کتاب در مورد چگونگی استفاده از قدرت «کسب و کارهای اجتماعی» در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی به مردم معرفی شده است،‌ هیجان‌زده شده باشید. اما اگر شما در حوزه‌ای مشغول به فعالیت هستند که ارتباط واضح و مشخصی با مسائل و مشکلات جامعه بشری ندارد، آیا باز هم می‌توانید از استعدادها و توانایی‌هایتان برای برطرف نمودن معضلاتی که دنیا با آن مواجه است استفاده کنید؟ در بسیاری از موارد، پاسخ به این سؤال مثبت است. من به شدت معتقدم که با استفاده از خلاقیت و ابتکار، می‌توان هر نوعی از علاقه و اشتیاق افراد را، به ابزاری برای تبدیل دنیا به مکان بهترین برای زندگی تبدیل نمود.»

کتاب «کسب و کار اجتماعی» نوشته محمد یونس با ترجمه حسین عنبرستانی و سید وحید رضوی با شمارگان دو هزار نسخه در 319 صفحه به بهای 15 هزار تومان به همت موسسه خدمات فرهنگی رسا منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها