کاکایی با بیان اینکه این کتاب در سه فصل تدوین شده، گفت: بخش اول به ادبیات دوران مشروطه اختصاص دارد که آقای تلطف از آن به دوره «زبان فارسی» تعبیر کردهاند. در این بخش آثاری از زینالعابدین مراغهای و عبدالرحیم طالبوف گرفته تا آثار نویسندگان صدر مشروطیت و در ادامه آثار جمالزاده، هدایت و آل احمد آورده شده است.
این شاعر و زبانشناس در تشریح بخش دوم این کتاب نیز گفت: از نظر کامران تلطف بنیانها و مبادی ادبیات ما از دهه 20 تا 30 سوسیالیستی و چپگرایانه بود. این نوع ادبیات، سیطره کاملی بر تولیدات ادبی ما از دهه 30 به بعد داشته است. او از این دوران به دوره ادبیات «متعهد» یاد میکند.
وی افزود: بخش سوم از این کتاب به ادبیات دوره انقلاب به بعد اختصاص دارد که به تحلیل فنی و محتوایی آثار این دوران پرداخته است؛ دورهای که تلطف آن را متأثر از دوره ادبیات «متعهد» میداند. اما ظاهراً نویسنده دسترسی کاملی به منابع آثار شعری و داستانی دوران انقلاب نداشته و آثار متنوعی را ارائه نداده است؛ به طوری که مثلاً از بزرگانی چون قیصر امینپور، سید حسن حسینی و علی معلم نامی به میان نیاورده است.
کاکایی ادامه داد: این کتاب، اثری جذاب است که جزئیات و نقاط تاریک دوران ادبیات متعهد و ادبیات دوره زبان فارسی را برای خواننده روشن میکند. عمدتاً کسانی که به آفرینش ادبی مشغول هستند باید دید کاملی به ریشههای ادبی ادوار تاریخی داشته باشند تا تحلیل و قیاس عادلانهای ارائه دهند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره کتاب «سیاست نوشتار» به لینک زیر مراجعه کنید:
نظر شما