یکشنبه ۱۷ آبان ۱۳۹۴ - ۰۸:۰۰
تولید «سرویس نمایه‌سازی ماشینی مقالات» از سوی پیام‌ حنان

محمد آباقری، مدیرعامل شرکت کتابداری و اطلاع‌رسانی «پیام حنان» از طراحی و تولید «سرویس نمایه‌سازی ماشینی مقالات» از سوی این شرکت خبر داد.

مهندس آباقری،‌ مدیرعامل شرکت کتابداری و اطلاع‌رسانی «پیام حنان» در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) درباره جدید‌ترین محصول این شرکت اظهار کرد: کارشناسان واحد تحقیق در عملیات شرکت پیام حنان، «سرویس نمایه‌سازی ماشینی مقالات» را طرحی و تولید کردند. مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌ها می‌توانند با استفاده از این نرم‌‌افزار به‌صورت خودکار مقالات، نشریات و پایان‌نامه‌ها را نمایه کنند و به‌عبارت دیگر این محصول به‌صورت خودکار از محتوای مقالات، عملیات نمایه‌سازی و استخراج متادیتا را انجام می‌دهد و با تهیه خروجی‌های متعدد از متادیتا، امکان انتقال آن‌را به هر سامانه کتابخانه‌ای فراهم می‌کند.
 
وی افزود:‌ این نرم‌افزار به‌منظور خدمات نمایه‌سازی ماشینی مقالات و نشریات، طراحی و پیاده‌سازی شده و با ضریب دقت 95 درصد، عملیات نمایه‌سازی را انجام می‌دهد. امروزه حجم و سرعت تولید اطلاعات علمی، به‌ویژه مقالات به گونه‌ای است که ساماندهی این حجم از اطلاعات در زمان کوتاه میسر نیست. 

آباقری در تشریح دیگر امکانات این سرویس جدید ادامه داد: استخراج ماشینی بیش از 95 درصد از متادیتای مقالات نشریات و پایان‌‌نامه‌ها، تماماً مبتنی بر وب، تهیه خروجی Bibtext، RIS، EndNote، Excel ISO2709، DCMI سرعت بالای استخراج و ضریب دقت 95 درصد در استخراج متادیتا از دیگر ویژگی‌های این نرم‌افزار است.  
 
مدیرعامل شرکت کتابداری و اطلاع‌رسانی «پیام حنان» گفت: یکی از اهداف اصلی «سرویس نمایه‌سازی ماشینی مقالات» تسهیل و تسریع دسترسی به منابع اطلاعات علمی است. با ایجاد متادیتا از محتوا، عملیات دسترسی، تسریع و تسهیل می‌شود. این محصول مبتنی بر رکورد، برای مراکزی که نمایه‌سازی منابع دیجیتال (نشریه، مقاله، پایان نامه) خود را انجام ندادند با عملیات خودکار نمایه‌سازی، همه منابع را دسترس‌پذیر می‌کند.

وی در ادامه افزود: «کتابخانه دیجیتال حنان» با داشتن قابلیت‌های فراوان برای مدیریت اطلاعات دیجیتال، از دیگر مدل‌ها متمایز شده است. «کتابخانه دیجیتال حنان» الگوی جامعی برای ایجاد یک کتابخانه دیجیتال است. این نرم‌افزار با داشتن قابلیت‌های توسعه‌یافته در زمینه مدیریت اطلاعات دیجیتال، می‌تواند در طراحی، ذخیره‌سازی، سازماندهی و دستیابی منطقی به اطلاعات دیجیتال با سرعت بالا و صرفه اقتصادی و همچنین ارتقاء رتبه وبومتریکس نقش مهمی را ایفا کند.
 
آباقری اظهار کرد:‌ دسترس‌پذیری از طریق Google scholar،‌ ثبت نظرات کاربر و ثبت سفارش منابع از طرف کاربران و مدیریت آن توسط مدیر سیستم مبتنی بر وب و بدون محدودیت کاربر با مدل ذخیره‌سازی استاندارد، تاثیر کتابخانه دیجیتال حنان در ارتقاء شاخص‌های و بومتریکس و جستجوی مجزا در متن منابع دیجیتالی و تشخیص کلید واژه جستجو شده در متن از جمله ویژگی‌‌های این نرم‌افزار است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها