آیین بازگشایی بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات/2
وزیر ارشاد: رسانهها از اصلیترین ابزارهای دیپلماسی فرهنگی هستند/ صدور 3750 مجوز مطبوعاتی در دولت یازدهم
وزیر و فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین افتتاحیه بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات، توجه به دیپلماسی رسانهای را یکی از اقدامات و سیاستهای وزارت ارشاد در دولت جدید دانست و گفت: رسانهها یکی از اصلیترین ابزارهای دیپلماسی فرهنگی به شمار میآیند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم اظهار کرد: با توجه به سیاستهای اعلام شده در حوزه رسانه، در دولت جدید اقداماتی در این حوزه انجام شده است که از آن میان میتوان به ایجاد فضای آرام و کمتنش در حوزه رسانه و مطبوعات اشاره کرد؛ از آنجا که به آزادی رسانهها در چارچوب قانون باور عملی داریم خود را موظف میدانیم از برخوردهای سلیقهای و تهدیدآمیز در رسانهها جلوگیری کنیم.
وی حمایت جدی از نشریات بخش خصوصی را از دیگر اقدامات دولت جدید در حوزه مطبوعات دانست و گفت: دولت خود را رقیب بخش خصوصی نمیداند. در این زمینه یارانه تمام رسانههای مربوط به دولت را قطع و کمکهای دولتی خود را صرفاً به بخش خصوصی ارایه کرده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر اقدامات دولت جدید در حوزه مطبوعات به تسریع فرایند رسیدگی تقاضاها اشاره کرد و گفت: در گذشته رسیدگی به تقاضاهای حوزه مطبوعات حدود 5 سال طول میکشید اما در دولت جدید این زمان به 5 ماه کاهش یافته و وزارت ارشاد میکوشد این زمان را به 3 ماه برساند.
این مقام عالیرتبه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تسریع در صدور مجوز را از دیگر اقدامات دولت جدید در حوزه مطبوعات دانست و گفت: از آغاز دولت یازدهم تاکنون 3هزار و 750 مجوز برای نشریات و پایگاههای خبری صادر شده است. اصلاح و روزآمدسازی مقررات از دیگر اقدامات دولت جدید در حوزه مطبوعات است که این فرایند با کمک خود اهالی رسانه صورت میگیرد.
جنتی عنوان کرد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شفافیت در امور را با هدف مبارزه با فساد و دسترسی مردم به اطلاعات و برابری اطلاعات مدیران با مردم را در دستور کار خود قرار داده است؛ انتشار مداوم میزان پرداخت یارانهها و علنی سازی دستورالعملها از دیگر اقدامات وزارت ارشاد در این زمینه محسوب میشود.
وی دولت الکترونیک را از دیگر سیاستهای وزارت ارشاد دانست و گفت: حرکت به سمت دولت الکترونیک علاوه بر تسریع و شفافیت عملکردها، نوعی تکریم ارباب رجوع است؛ در این زمینه سامانه جامع رسانههای کشور راهاندازی شده است که آخرین اطلاعات این حوزه را در خود جای میدهد.
جنتی اظهار کرد: توجه به رسالت مطبوعات از دیگر برنامههای وزارت ارشاد در دولت جدید است؛ معارف دینی، سبک زندگی، گسترش زبان فارسی، تبیین اقتصاد مقاومتی، ترویج علم و دانشافزایی جزئی از رسالت رسانهها به شمار میآید.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به راهاندازی طرح رتبهبندی رسانهها در دولت جدید گفت: این طرح رقابت حرفهای میان رسانهها را به وجود میآورد تا هر رسانهای جایگاه ویژه خود را پیدا کند. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه مطبوعات، توجه به نیازهای مادی و معنوی روزنامهنگاران را در دستور کار خود قرار داده است که امیدواریم با تاسیس سازمان نظام رسانهای این نیازها برطرف شوند. البته ناگفته نماند که اکنون برخی خبرنگاران و روزنامهنگاران به شکل ویژهای بیمه شدهاند.
وی کمک به توانمندسازی رسانهها از دیگر اقدامات وزارت ارشاد در دولت جدید دانست و اظهار کرد: در این زمینه طرح اشتراک نیم بها، ایجاد تقاضا در نظام توزیع مطبوعات و اهدای رایانه فرهنگی به خانوارها را اجرا کردهایم.
جنتی توجه به دیپلماسی رسانهای را، سیاست دیگر وزارت ارشاد را در دولت تدبیر و امید دانست و گفت: رسانهها یکی از اصلیترین ابزارهای دیپلماسی فرهنگی به شمار میآیند؛ در حال حاضر 141 دفتر رسانه خارجی در تهران فعال به منظور مخابره واقعیتهای کشورمان فعال هستند. این رقم پس از طرح برجام افزایش یافته است. متقابلاً شاهد حضور رسانههای ایرانی در خارج از کشور هستیم. حضور آنها در خارج از کشور تاثیر زیادی در نشان دادن مظلومیت ایران و فرهنگ غنی ایرانی ـ اسلامی دارد.
بیست و یکمین نمایشگاه مطبوعات از 16 آبانماه تا 22 آبانماه در مصلی امام خمینی (ره) میزبان علاقهمندان به حوزه رسانه و مطبوعات است.
نظر شما