وی ادامه داد: کتاب معجزه پیامبر اسلام است، حال آنکه معجزه هیچکدام از پیامبران الهی دیگر کتابشان نبوده است اما قرآن کریم بهعنوان معجزه رسول خدا نسخه منحصربهفرد هدایت بشر تا ابد است و این افتخاری بزرگ برای همه مسلمانان در سراسر جهان محسوب میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم تأکید کرد: درحالیکه شمار کسانی که خواندن و نوشتن میدانستند بسیار اندک بود، در محیطی که جهل و نادانی فراگیر بود، دین مبین اسلام اعجازی همچون قرآن را به بشر عرضه کرد، کتابی که سطر سطرش ما را به معراج میبرد، ما را در کنار خوان گسترده معارف الهی قرار میدهد، ما را تا محضر پیامبر گرامی اسلام میبرد و اگر ما زمان طلایی حیات اولیه اسلام را درک نکردهایم، قرآن و معارفش را تا خطبه نماز جمعه پیامبر و تا پای تفسیرهای نورانی مولای متقیان علی (علیهالسلام) از قرآن میبرد، کتابی که ما را تا لحظهلحظه سفر کربلا، تا سیر عظیم خاندان عصمت و طهارت برای نجات اسلام میبرد.
حجتالاسلام والمسلمین دانشی با اشاره به ادبیات غنی و پر گهر فارسی ادامه داد: کتاب، تأثیرات شگرفی دارد، کتاب ما را با ادبیات کهن فارسی، با فردوسی و با سعدی آشنا میکند و آنها را به بشر امروزی معرفی میکند، با کتاب عرفان حافظ به ما منتقل میشود و اعجاز زبان فارسی به جهان شناسانده میشود، ما با کتاب میتوانیم پای درس شیخ مفید، علامه حلّی، علامه بحرالعلوم، سید مرتضی و دیگر شخصیتهای های تاریخی نشسته و بهرهمند شویم.
رئیس ستاد برگزاری هفته کتاب در قم با بیان اینکه دانشمندان و متفکران ایرانی نظیر ابوعلی سینا، زکریا و فارابی با کتاب زنده هستند، تصریح کرد: امروزه اهمیت مطالعه و توجه به کتاب تا جایی است که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حضرت آیتالله خامنهایای میفرمایند: «امروزه مطالعه کتاب یک ضرورت معمولی نیست، بلکه واجب است.»
وی در ادامه با اشاره به پائین بودن آمار و سرانه مطالعه در کشور گفت: متأسفانه این آمار اصلاً زیبنده دین، فرهنگ، ملت و کشور ما نیست و میزان مطالعه در کشور ما از میانگین سطح جهانی نیز پائینتر است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی قم در بخش دیگری از سخنانش د درباره ظرفیتهای حوزه نشر و کتاب در استان گفت: 11 درصد همه کتابهایی که در کشور منتشر میشود متعلق به ناشران قمی است و قم در حوزه نشر و تولید کتاب دینی رتبه نخست در سطح کشور را دارد، این در حالی است که درصدی از کتبی که در سطح کشور چاپ میشود ترجمه و برخی کمک درسی میباشند، ولی کتابی که در قم چاپ میشود حاصل مطالعات و اندیشههایهای بزرگان حوزههای علمیه بوده و درواقع یک تولید علم اتفاق می افتد.
وی افزود: امروزه اگر کلام و معارف اهلبیت (علیهالسلام) را بهوسیله کتاب به گوش مردم جهان برسانیم، بدون شک از آن تبعیت میکنند، ما شاهد این هستیم که وقتی طلبهها و مبلغان دینی ما در کشورهایی هزاران کیلومتر دورتر از مرزهای ایران به تبیین معارف اهلبیت (علیهالسلام) میپردازند با چه اقبال و استقبال و عنایتی روبهرو میشوند.
وی با اشاره به تعداد کتابخانههای عمومی قم، ادامه داد: کتابخانه آیتالله مرعشی نجفی که ما در استان قم از آن بهرهمند هستیم یک نمونه بیبدیل و یک گنجینه عظیم در تاریخ اسلام و دنیای کنونی است، کتابخانههای تخصصی مهدویت، حدیث و فقه نیز، گنجینههایی هستند که نمونه آن را در هیچ جای دنیا نداریم و امیدواریم، آنطور که شایسته و بایسته نظام مقدس جمهوری اسلامی است عمل شده و شاهد توسعه کتاب و کتابخوانی در کشور باشیم.
سخنران پیش از خطبههای نماز جمعه تاکید کرد: امروز جامعه ما بهوسیله ولیفقیه جامعالشرایط، مرجع گرانقدر، کتابشناس و عالم دینی نظیر امام خامنهای اداره میشود و همه ما، همه مسئولان نظام باید به دغدغههای مقام معظم رهبری بهعنوان دستور ولیفقیه زمان توجه و عنایت بیشتری داشته باشیم.
حجتالاسلام و المسلمین دانشی در پایان ضمن تسلیت فرارسیدن اربعین حسینی، برای تمامی زائران و مسافران کربلای معلا آرزوی زیارتی مقبول و سفری سلامت داشت.
نماز جمعه این هفته قم به امامت حضرت آیتالله حسینی بوشهری در شبستان امام خمینی (ره) و دیگر صحنهای حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) اقامه شد.
نظر شما