چهارشنبه ۲ دی ۱۳۹۴ - ۱۱:۵۱
رضوانیان: جشنواره نقد کتاب در دانشگاه‌ها بیشتر تبلیغ شود/ در حوزه شعر نقدهای علمی زیادی در کشور تولید می‌شود

قدسیه رضوانیان، شایسته‌تقدیر دوازدهمین جشنواره نقد کتاب در بخش نقد ادبی گفت که بسیاری از استادان دانشگاه‌ها اطلاع چندانی از این جشنواره ندارند و لازم است این جشنواره در دانشگاه‌ها بیشتر تبلیغ شود.

قدسیه رضوانیان، نویسنده «تاریخ‌گرایی نو: بررسی کتاب تاریخ بیهقی در بوته نقد جدید» اثر شایسته تقدیر در بخش نقد ادبی دوازدهمین دوره از جشنواره نقد کتاب در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: من به عنوان مدرس دانشگاه و فعال در حوزه نقد ادبی از ماهیت این جشنواره اطلاعی نداشتم. در آیین اختتامیه نیز که برخی از همکارانم را ملاقات کردم، آنها نیز اطلاع چندانی از این جشنواره نداشتند.

وی افزود: این مساله نشان می‌دهد که این جشنواره تاکنون در دانشگاه‌ها تبلیغ چندانی نشده است. اگر این تبلیغ اتفاق بیفتد، استادان برای شرکت در این جشنواره بیشتر ترغیب می‌شوند.

رضوانیان ادامه داد: هرچند که دکتر حسن اسلامی ‌اردکانی دبیر علمی این جشنواره، درباره آن صحبت کرد، اما به نظر من ملاک بررسی نقدها مشخص نشد و همچنین داوران نیز معرفی نشدند. ابهام در ملاک بررسی نقدها از انتخاب نشدن مقاله‌ای در نقد شعر، مشخص می‌شود، چرا که این حوزه در این سال‌ها فعال و پویاست و نقدهای مناسب و علمی بسیار منتشر می‌شود.

مدیر پژوهشی دانشگاه مازندران درباره محتوای نقد خود نیز گفت: مقاله من با عنوان «تاریخ‌ گرایی نو: بررسی کتاب تاریخ بیهقی در بوته نقد جدید» در واقع نقدِ نقد بود. من در این مقاله کتاب «تاريخ بيهقی در بوته نقد جديد: نگاهی به تاريخ بيهقی بر مبنای نظريه تاريخ گرايی نوين» نوشته فروغ صهبا را نقد کردم. رویکرد من در این نقد نیز در واقع همان رویکردی بود که نویسنده کتاب از آن استفاده کرد: «تاریخ گرایی نوین».

رضوانیان اضافه کرد: من در این مقاله اثبات کردم که نویسنده کتاب دریافت دقیق و روشنی از نظریه «تاریخ گرایی نوین» که یک نظریه پساساختارگراست، ندارد. در این نظریه بحث عدم قطعیت‌ها مطرح است، اما نویسنده کتاب «تاریخ‌ گرایی نو: بررسی کتاب تاریخ بیهقی در بوته نقد جدید» این مساله را متوجه نشده و در جای جای کتاب از همان نظریه‌های قاطع نقد سنتی استفاده کرده است.

این عضو هیات علمی دانشگاه مازندران در ادامه با اشاره به این نکته که سال‌ها «تاریخ بیهقی» را تدریس کرده است، گفت: این نقد به من فرصتی داد تا به تبیین نظریه «تاریخ گرایی نوین» پرداخته و «تاریخ بیهقی» را با آن تحلیل کنیم. در واقع این فرآیند را چندین سال است که برای دانشجویانم نیز تدریس می‌کنم.

رضوانیان در پایان از «بوطیقای روایت در تاریخ بیهقی» به عنوان کتاب در دست تالیف خود نام برد.

قدسیه رضوانیان دارای مدرک دکتری زبان و ادبیات فارسی است و به عنوان عضو هیات علمی گروه ادبیات فارسی دانشگاه مازندران به تدریس اشتغال دارد. «ساختار داستانی حکایت‌های عرفانی» و «از سرگذشت نویسی به داستان نویسی» نام شماری از کتاب‌های منتشر شده قدسیه رضوانیان است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها