شنبه ۷ فروردین ۱۳۹۵ - ۰۸:۰۰
عکاشه: روز‌های نوروز را با مطالعه درباره تمدن بشری و حیات در کرات دیگر بگذرانید/ سیر زندگی انسان از غار تا برج را بخوانید

بهرام عکاشه، پدر علم زلزله‌شناسی ایران ضمن شرح کوتاهی از خاطرات دوران کودکی خود به اهالی کتاب پیشنهاد کرد که در روزهای تعطیلات نوروز کتاب‌‌هایی با موضوع شکل‌گیری تمدن بشری،‌ حیات در کرات دیگر و شکل‌گیری ادیان را مطالعه کنند.

پروفسور بهرام عکاشه، پدر علم زلزله‌شناسی ایران، در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) درباره پیشنهاد مطالعه کتاب اظهار کرد: عنوان کتاب خاصی را پیشنهاد نمی‌‌کنم، بلکه موضوعاتی را برای اهالی کتاب مطرح می‌کنم تا به فراخور علاقه از بین ده‌ها عنوان کتاب به انتخاب دست بزنند. مطالعه کتاب می‌تواند از بین کتاب‌‌هایی به زبان اصلی باشد.  

وی افزود: فلسفه وجودی انسان می‌تواند به‌عنوان یکی از زمینه‌های مطالعه در روز‌‌های تعطیل درنظر گرفته شود. آیا در کرات دیگر منظومه شمسی حیات انسانی وجود دارد؟ چگونگی شکل‌‌گیری تمدن نیز برای مطالعه روز‌های ابتدایی سال آینده جالب‌ به‌نظر می‌‌رسد.
 
عکاشه ادامه داد: تمدن چگونه شکل گرفت؟ دو میلیون سال قبل انسان به شیوه چهار‌پایان حرکت می‌‌کرد و به تدریج ایستادن بر روی دو پا را آموخت. آشنایی با تمدن انسانی که ابتدا در غار‌ها زندگی می‌کرد و حالا در برج‌ها ساکن شده است؛ فهم همه این موضوعات با مطالعه امکان‌پذیر است.
 
رئیس پیشین مرکز زلزله‌شناسی موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران گفت: مخاطبان برای پیدا کردن پاسخ پرسش‌هایی درباره رشد جمعیت کره زمین به بیش از هفت میلیارد نفر به مطالعه بپردازند. چگونگی شکل‌گیری ادیان نیز زمینه مطالعه بسیار جالبی برای روز‌های نوروز است. تدوین «قانون حمورابی» در مصر باستان تا ظهور ادیان آسمانی از مسیحیت تا دین مبین اسلام پیشنهاد دیگر من برای مطالعه تعطیلات عید است.
 
وی درباره زمینه‌های مورد علاقه خود برای مطالعه عنوان کرد: به دلیل تسلطم به چند زبان بین‌المللی بیشتر به مطالعه کتاب‌های زبان اصلی علاقه دارم. از سوی دیگر معتقدم بسیاری از ترجمه‌ها از کیفیت مناسبی برخوردار نیستند و گاهی یا غلط ترجمه می‌شوند یا مترجم در فرآیند ترجمه به دخل و تصرف دست می‌زند.
 
پدر علم زلزله‌شناسی ایران با اشاره به خاطرات دوران کودکی خود افزود: من در منطقه‌ای به دنیا آمدم که نخستین چاه نفت ایران در آنجا حفر شد؛ یعنی مسجد‌ سلیمان در استان خوزستان. فرهنگ غربی بعد از اقامت انگلیسی‌ها به این منطقه وارد شد، به‌طوری‌که مسجد‌سلیمانی‌ها از این آداب و رسوم تاثیر گرفته بودند. به‌خاطر دارم وقتی از میوه‌فروش تهرانی «tomato» خواستم منظورم را نفهمید گفت ما می‌گوییم گوجه‌فرنگی در حالی‌که به‌دلیل معاشرت با انگلیسی‌ها اهالی مسجد‌سلیمان برخی واژه‌ها مانند «store» را به‌جای مغازه یا فروشگاه به‌‌کار می‌بردند.
 
عکاشه ادامه داد: انگلیسی‌ها هرآنچه در کشور خودشان داشتند، به مسجد سلیمان آوردند، مثل شبکه آب و فاضلاب و لوله‌کشی گاز؛ البته ورود این تکنولوژی‌ها بیشتر برای رفاه خودشان بود. کودکی‌ام را در مسجد سلیمان سپری کردم و کتاب‌های زیادی به‌عنوان هدیه دریافت کردم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها