جمعه ۲۴ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۵۳
علی معلم :  کتاب‌های دیجیتال خطری برای کتاب‌های کاغذی نیستند

محمدعلی معلم دامغانی، رئیس فرهنگستان هنر به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران گفت که به زودی، کتاب‌های دیجیتال در کنار نسخه‌های خطی به انتقال فرهنگ و اطلاعات خواهند پرداخت. بنابراین نباید نگران پیشرفت ابزار اطلاع‌رسانی و تغییر شیوه آن باشیم.

محمد‌علی معلم دامغانی، رئیس فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران، در بازید از بیست و نهمین دوره نمایشگاه کتاب تهران در شهر آفتاب به خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: در گذشته مردم بیشتر کتاب‌های کاغذی می‌خواندند اما امروز سعی می‌کنند با جست‌وجو در اینترنت و از طریق مطالعه کتاب‌های دیجیتالی به سؤالاتی که در ذهن دارند پاسخ دهند.

وی با تاکید بر لزوم صبر و شکیبایی در مقابل موج اطلاع‌رسانی که اینترنت در اختیار مردم گذاشته است افزود: امروز دیگر لازم نیست یک نفر برای رسیدن به پاسخ بسیاری از سؤالاتش به کتابخانه برود زیرا می‌تواند از داخل منزل و با یک جست‌وجوی ساده در اینترنت بسیاری از اطلاعاتی که نیاز دارد
 را به دست آورد.

رئیس فرهنگستان هنر با اشاره به برنامه‌های علمی، تاریخی و اجتماعی که از تلویزیون پخش می‌شود بیان کرد: بخشی از اطلاعات مورد نیاز مردم هم از طریق این رسانه به دست می‌آید.

وی ادامه داد: باوجود تمام این ابزار،  آمار سالانه انتشار کتاب امیدوارکننده است. اگر منصفانه به قضیه نگاه کنیم تیراژ کتابی که امروز در انتشارات مختلف به چاپ می‌رسد باید کمتر از این باشد. با وجود این میزان حجم رسانه‌های مجازی همین مقدار هم نشان‌دهنده علاقه مردم به مطالعه کتاب‌های کاغذی است.

معلم در پایان با توصیف شرایط کتاب‌های خطی بعد از ورود چاپ به ایران گفت: جریان کتب خطی پس از روی کار آمدن کتاب‌های چاپی به حیات خودش ادامه داد و همچنان هم در حال حرکت است. بنابراین با مقایسه شرایط امروز، باید به کتاب‌های دیجیتال هم اعتماد کنیم و آنها را خطری برای کتاب‌های کاغذی ندانیم. به‌زودی شرایطی پیش خواهد آمد که در آن کتاب‌های چاپی کاغذی در کنار کتاب‌های دیجیتالی در حوزه نشر به‌طور عادلانه‌ای ادامه مسیر خواهند داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها