جمعه ۱۸ تیر ۱۳۹۵ - ۰۹:۰۰
چند اثر فلسفی دوباره خواندنی شدند/ از «مدل سکولار شدن غرب» تا «دیدگاه دینی ویتگنشتاین»

انتشارات «گام نو» در پی بازچاپ آثار گروه فلسفه غرب کتاب‌های «مدل سکولار شدن غرب»، گشودن فضای فلسفه»، «بارت و سینما»، «دیدگاه دینی ویتگنشتاین» را تجدید چاپ کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، انتشارات «گام نو» در ادامه بازچاپ آثار حوزه فلسفه غرب به تجدید چاپ کتاب‌های «مدل سکولار شدن غرب»، «گشودن فضای فلسفه»، «بارت و سینما»، «دیدگاه دینی ویتگنشتاین» اقدام کرده است. آنچه در ادامه می‌خوانید مروری کوتاه بر این آثار است.

«مدل سکولار شدن غرب»
«مدل سکولار شدن غرب» کتابی است که «استیو بروس» کار تالیف آن را برعهده داشته است. این اثر را محمدمسعود سعیدی به فارسی برگردانده و در سال جاری به چاپ دوم رسیده است.
 
استیو بروس، استاد دانشگاه آبردین و در حال حاضر یکی از مهمترین نظریه‌پردازن تئوری سکولاریزاسیون است. وی در کتاب خود، عوامل، مسیرها و نشانه‌های سکولارشدن در غرب را تشریح می‌کند و دراین‌باره گزارش واضح و روشن از آرا جامعه‌شناسان مدرن- از ماکس وبر به این سو- ارائه می‌دهد. بروس در این کتاب توضیح می‌دهد که نظریه‌های سکولاریزاسیون و از جمله نظریه خود او بر زوال یکسره اعتقادات و باورهای دینی دلالت ندارند و پیش‌بینی این نظریه مطلقا تسلط عمومی الحاد نیست.

نویسنده در این اثر با برشمردن تغییرات جامعه خواننده را تا بیان مساله اصلی کتاب که همان سکولار شدن غرب است پیش می‌برد.
 
چاپ دوم کتاب «مدل سکولار شدن غرب» در 128 صفحه، شمارگان هزار و 100 نسخه به بهای هفت هزار و 500 تومان منتشر شده است.
 
«گشودن فضای فلسفه»

«گشودن فضای فلسفه» گفت‌و‌گوهایی با اسلاوی ژیژک است که آنها را «گلین دالی» جمع‌آوری کرده و مجتبا گل‌محمدی ترجمه کرده است.
 
گلین دالی در توصیف اسلاوی ژیژک می‌نویسد: «ژیژک یک‌جور ویروس کامپیوتری است، ویروسی که می‌خواهد نمودهای فارغ‌البال ماتریس موسوم به سرمایه‌داری لیبرال جهان‌گستر را به هم ریزد.»
 
کتاب حاضر با پیش کشیدن موضوعات جذاب و متنوعی در حوزه فلسفه، روانکاوی، سیاست و فرهنگ سعی دارد از خلال گفت‌و‌گو با ژیژک گشایشی باشد برای ورود به اندیشه او. پیامد ضمنی این تلاش ارائه چشم‌اندازهایی یکسره نو و متفاوت در هر کدام از حوزه‌های یاد شده است.
 
کتاب حاضر پنج بخش دارد. «گشودن فضای فلسفه»، «جنون عقل: برخورد از نوع واقعی»، «سوژه‌های مدرنتیه: مجازیت و شکنندگی امر واقعی»، «مدارا و مدارناپذیر: کِیف، اخلاق و رخداد» و «معجزه‌ها رخ می‌دهند: جهانی شدن (ها) و سیاست» عناوین بخش‌های این اثر است.
 
چاپ سوم «گشودن فضای فلسفه» در 216 صفحه، شمارگان هزار و 100 نسخه، به بهای 14 هزار و 300 تومان منتشر شده است.
 
«بارت و سینما»
«رولان بارت» کتاب «بارت و سینما» را نگاشته و مازیار اسلامی نیز آن را ترجمه کرده است.

این کتاب گزیده‌‌ای از مقالات و گفت‌و‌گوهای رولان بارت درباره سینماست. مقالاتی که از این متفکر در این کتاب گنجانده شده بیشتر درباره «معنای سوم»، «دیدرو، برشت و ایزنشتاین» است. خوانندگان در ادامه می‌توانند مطالبی را درباره «ترک سالن سینما»، «چهره گابو»، «نشانه‌شناسی و فیلم» و «درباره فیلم» بخوانند.
 
«سینما اسکوپ»، «درباره سینما اسکوپ بارت: جیمز موریسن» و «بارت و فیلم: جاناتان رزنبام» دیگر عناوینی است که خوانندگان می‌توانند مطالبی از بارت را درباره آنها بخوانند.
 
چاپ سوم «بارت و سینما» در 126 صفحه، شمارگان 500 نسخه، به بهای شش هزار و 200 تومان منتشر شده است.
 
«دیدگاه دینی ویتگنشتاین»
«دیدگاه دینی ویتگنشتاین» نوشته «نورمن مالکوم» است و «پیتر وینچ» نیز آن را نقد و بررسی کرده و علی زاهد ترجمه آن را به عهده داشته است.
 
نورمن مالکوم یکی از دوستان نزدیک ویتگنشتاین است. رساله حاضر نیز آخرین اثر فلسفی مالکوم است. این رساله در سال 1990 و با انگیزه تفسیر این جمله از ویتگنشتاین که «من نمی‌توانم مسائل را از نظرگاه دینی نگاه نکنم» شکل گرفت. بر مبنای این تفسیر منظور ویتگنشتاین از مسائل، «انواع فلسفی آن بوده است» که در کتاب پژوهش‌های فلسفی با حیرت‌ها و آشفتگی‌های ناشی از آن درگیر شده بود.

مالکوم در بخش دیگری از این کتاب به توصیف ویژگی‌های باور دینی از نگاه ویتگنشتاین می‌پردازد که خود می‌تواند علاوه بر آن به عنوان توضیحی از اندیشه پیچیده این متفکر برجسته قلمداد شود. جذابیت این اثر با بررسی «پیتر وینچ» بیشتر نیز شده است. بررسی‌ که با شیوه موشکافانه، همانند خود متن می‌تواند ما را در فهم کلیت اندیشه ویتگنشتاین یاری کند.
 
«دیدگاه دینی ویتگنشتاین» با پیشگفتار «پیتر وینچ» آغاز می‌شود. این اثر در هفت فصل تالیف شده است. «آیا ویتگنشتاین مردی دیندار بود؟»،‌«در جستجوی توضیح»، «اساس زبان» و «سازوکارهای نهفته» از جمله عناوین بخش‌‌های این اثر است. «تضیحات بی‌ثمر»، «حد توضیح»، «چهار مناسبت» دیگر بخش‌های این کتاب را تشکیل می‌دهد.
 
چاپ دوم «دیدگاه دینی ویتگنشتاین» در 208 صفحه، شمارگان هزار و 100 نسخه، به بهای 13 هزار و 500 تومان منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها