یکشنبه ۱۸ مهر ۱۳۹۵ - ۱۶:۲۷
طائب: اجرای فعالیت‌های فرهنگی کودکان را از آسیب‌های اجتماعی محافظت می‌کند / حدادی: هنر برای بچه‌های آسیب‌دیده درمانگر است

محسن طائب، مدیر انتشارات پیدایش، در برنامه کارگاهی «خلق کتاب گروهی توسط کودکان کار» اظهار کرد: این بچه‌ها از امکانات کمتری برخوردارند و کمتر دیده می‌شوند؛ حضور در این فضاهای فرهنگی سبب می‌شود، خاطره‌ عمیقی در ذهنشان باقی بماند و آن‌ها را از انحرافات اجتماعی محافظت و واکسینه ‌کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) انتشارات پيدايش به مناسبت روز جهانی كودک، میزبان كودكان كار تحت پوشش موسسه گروه فرهنگی اجتماعی «كيانا» بود. در این برنامه که ظهر امروز (دوشنبه 18 مهرماه 1395) در دفتر انتشارات پیدایش برگزار شد، این کودکان در کارگاه آموزشی خلق کتاب تصویری گروهی شرکت کردند.
 
در اين برنامه هدی حدادی، نويسنده و تصويرگر كتاب ‌«دوست رفيق من» و علی بوذری، تصويرگر مجموعه «قصه‌هايی برای خواب كودكان» بچه‌ها را همراهی كردند تا با مشاركت هم يک كتاب گروهی را براساس داستان خوانده شده، نوشته و تصويرسازی كنند.
 
هدی حدادی داستان «پسر، بز و پادشاه» را برای بچه‌ها  قرائت کرد و آن‌ها نظرات خود را درباره این داستان بیان کردند، سپس شخصیت‌های مختلف داستان را نقاشی کردند. در ادامه کودکان با روش مونوپرینت و مراحل مقدماتی چاپ کتاب آشنا شدند.
 
اجرای فعالیت‌های فرهنگی کودکان را از آسیب‌های اجتماعی محافظت می‌کند

محسن طائب، مدیر انتشارات پیدایش، در حاشیه این برنامه با بیان این‌که یکی از اهداف ما در انتشارات پیدایش، انجام فعالیت‌های فرهنگی اثرگذار در حوزه‌های مختلف است، گفت: چاپ کتاب بخشی از فعالیت‌های ماست، بخش دیگر انجام فعالیت‌های مرتبط با کتاب است که سبب ترویج مطالعه و کتابخوانی در بین کودکان می‌شود.
 
وی درباره دلیل این‌که از بین انبوه مخاطبان کودک و نوجوان این دسته از کودکان را انتخاب کرده‌اند نیز توضیح داد: این بچه‌ها از امکانات کمتری برخوردارند و کمتر دیده می‌شوند و معتقدیم اگر در این فضاهای فرهنگی قرار گیرند، خاطره بسیار خوبی از سن هفت یا هشت سالگی در ذهن آن‌ها باقی می‌ماند و ممکن است در آینده بتوانند کاری انجام دهند که سبب ارتقای فرهنگ جامعه شود. حضور در این فضاها تا سنین بزرگسالی به‌عنوان یک خاطره عمیق فرهنگی در ذهنشان باقی می‌ماند و آن‌ها را از انحرافات اجتماعی محافظت و واکسینه می‌کند.
 
طائب در ادامه سخنانش با اشاره به سایر فعالیت‌های انجام شده از سوی این انتشارات اظهار کرد: چندی پیش برنامه‌ای در حوزه طنز برای کودکان کار داشتیم که با حضور شهرام شفیعی، نویسنده کتاب‌های کودک و نوجوان برگزار و استقبال زیادی از آن شد و جلسه اثرگذاری بود. در این برنامه مجموعه کتاب‌های «بگو باهم بخندیم» به شکل سناریو درآمد و به شکل تئاتر اجرا شد. جشن امضای کتاب و اهدای کتاب نیز از دیگر برنامه‌هایی بود که برای کودکان کار اجرا کردیم. در برنامه امروز هم بچه‌ها با فرآیند چاپ و تولید کتاب آشنا شدند.


 
هنر برای بچه‌های آسیب‌دیده درمانگر است

هدی حدادی، نویسنده و تصویرگر کتاب‌های کودک و نوجوان نیز درباره این جلسه گفت: کار کردن با این‌گونه بچه‌ها بسیار جذاب است و در صورتی‌که به‌صورت مستمر و ادامه‌دار برگزار شود، می‌تواند تاثیر مثبتی روی آن‌ها داشته باشد، زیرا هنر برای بچه‌های آسیب‌دیده درمانگر است.
 
علی بوذری نیز درباره این برنامه عنوان کرد: به مناسبت روز کودک، این برنامه را برای آشنایی بیشتر بچه‌ها با پروسه چاپ و تولید برگزار کردیم. طی این کارگاه آموزشی بچه‌ها براساس داستانی که برایشان خوانده شده، تصاویری می‌کشند و سپس با استفاده از روش مونوپرینت آن‌ها را به دو رنگ مشکی و قرمز آماده می‌کنند. این تصاویر به‌صورت کتاب کوچکی در کنار خبرنامه پیدایش چاپ می‌شود.
 
به گفته این نویسنده و تصویرگر، تکنیک مونوپرینت کودکان را به‌صورت مختصر با فرآیند چاپ و تولید کتاب آشنا می‌کند.
 
زهرا رفیعی، مسئول آموزش موسسه مردم‌نهاد «کیانا» نیز به ارائه توضیحاتی درباره فعالیت‌های این نهاد پرداخت و گفت: فعالیت موسسه «کیانا» از سال 1382 شروع شد و به آموزش کودکان کار و خیابان و توانمندسازی آن‌ها پرداختیم و به دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل که نمی‌توانند به دلایل مختلف به مدرسه بروند، آموزش می‌دهیم. همچنین کلاس‌های فوق‌برنامه شامل آموزش زبان، کامپیوتر، نقاشی، هنرهای دستی و کتابخوانی را نیز برای این کودکان برگزار می‌کنیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها