مهمترین مطالبات اهالی قلم و نشر/ 12
حسنزاده: کارگروه ویژهای برای حل مشکلات ناشران تشکیل شود/ لزوم نیازسنجی در حوزه نشر
منوچهر حسنزاده، مدیر انتشارات مروارید ضمن تأکید بر این نکته که دولت باید در شرایط فعلی نشر از اهالی قلم و نشر حمایت کند، گفت: معتقدم اگر باور داریم با اعتلای فرهنگ میتوان کشور را ساخت، باید کارگروهی برای تشخیص مشکلات حوزه نشر بهویژه کتاب و برنامهریزی برای حل آنها تشکیل شود.
منوچهر حسنزاده، مدیر انتشارات مروارید در گفتوگو با خبرنگار «ایبنا» مشکلات حوزه نشر را بنیادی و ریشهای دانست و گفت: اگر قرار است در کشوری اعتلایی رُخ دهد باید به فرهنگ آن کشور توجه ویژه صورت گیرد. متأسفانه در کشور ما این موضوع مغفول مانده است. باید بهصورت پایهای و اجتماعی، برای کتاب و کتابخوانی فرهنگسازی عمومی کرد. بهطور مثال باید از مهدهای کودک آغاز کرد و کودکان را برای کتابخوانی ترغیب و به تدریج کتابخوان شدن آنها در آینده و بزرگسالی را تضمین کرد. همچنین میتوان از مدیران و مربیان مهدهای کودک دعوت بهعمل آورد و راههای نهادینه کردن کتابخوانی در کودکان را به آنها آموزش داد.
وی ادامه داد: معتقدم اگر باور داریم با اعتلای فرهنگ که پیشنیاز آن کتابخوان کردن مردم جامعه است، میتوان کشور را ساخت. باید کارگروهی برای تشخیص مشکلات حوزه نشر بهویژه کتاب و برنامهریزی برای حل آنها تشکیل شود.
مدیر انتشارات مروارید افزود: از دولت انتظار میرود که از اهالی نشر حمایت کند، چراکه اگر این قشر از جامعه بخواهد از حوزه کتاب، تغییر کاربری و وضعیت دهد، امتیازات بهتر و بیشتری عائدش میشود، اما به دلیل عشق بهکار، همچنان با وجود مشکلات فراوان در این عرصه گام برمیدارد؛ بنابراین حمایت از این قشر ضروری است. معتقدم باید حمایت از اهالی نشر نیز بهصورت مساوات و با عدالت انجام شود. ما اکنون شاهدیم که متأسفانه امتیازات نابجایی به برخی ناشران تعلق میگیرد.
حسنزاده، ارائه بیمه تأمین اجتماعی و معافیت مالیاتی را از دیگر دغدغههای و مطالبات اهالی نشر برشمرد و اظهار کرد: معتقدم سازمان تأمین اجتماعی و دارایی در شرایط فعلی باید به کمک حوزه نشر بیایند، چراکه دریافت مالیات در این شرایط از ناشران، نوعی سوخت سرمایه است. پرسش من از مسئولان مربوطه این است که گرفتن مالیات از ناشران در قبال چه چیزی است؟ وقتی هیچکس کتاب نمیخرد و ناشر هیچگونه درآمدی ندارد، چرا باید مالیات بدهد؟ همچنین اهالی قلم و نشر تا کی باید دغدغه بیمه داشته باشند؟ مسأله کاملا ساده است؛ این قشر از جامعه باید بدون داشتن چنین دغدغههایی دست به قلم بگیرند تا بتوانند آثاری شایسته و بایسته نظام جمهوری اسلامی ایران تولید کنند.
وی نیازسنجی در حوزه نشر را از دیگر مطالبات اهالی این حوزه دانست و گفت: دولت باید با سلایق مردم در حوزه کتاب آشنا باشد تا بتواند ناشران مورد علاقه آنها را شناسایی و کتابهایی متناسب با سلایق آنها منتشر و عرضه کند، در غیر اینصورت هر اندازه هم که به ناشران غرفههایی با متراژ بالا در نمایشگاههای کتاب استانی و کشوری تعلق بگیرد، فایدهای ندارد چون مردم اصلا سراغ آنها نمیروند و نوعی هدررفت سرمایه کشور است.
مدیر انتشارات مروارید تأکید کرد: معتقدم باید همچون گذشته، مؤسسهای راهاندازی شود تا از کتابهای خوب تهران و شهرستانها حمایت کند؛ همین موضوع باعث ایجاد شور و شوق در ناشران میشود، چراکه احساس میکنند کتاب خوبی را برای انتشار در دست گرفتهاند و هم بازگشت سود سرمایه خود را به عینه میبینند.
وی همچنین خواهان حذف سانسور در حوزه کتاب شد و افزود: متأسفانه سانسور کردن کتاب باعث میشود کتاب بیخود و بیجهت ضایع شود. پیشنهاد میکنم دولت به جای سانسور باید فرهنگسازی کند و به نویسندگان و ناشران بیاموزد که چگونه تولید داشته باشند و زمانی که کتاب تولید شد به نقد آن بپردازند. در مجموع باید دست نویسندگان را در قلم زدن باز گذاشت.
حسنزاده بیان کرد: ناگفته نماند که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فوقالعاده مظلوم است و همواره در برابر هجمههای مختلف قرار میگیرد، چون قائم به خود نیست و منطقی و غیرمنطقی تحت فشار است. البته با ورود تیم جدید به این وزارتخانه، یعنی سیدرضا صالحیامیری و همکارانشان میتوان به آینده این وزارتخانه و بهویژه به آینده حوزه نشر امیدوار بود.
نظر شما