شنبه ۲۰ آذر ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۵
«نقش استان گلستان در دفاع مقدس» رونمایی می‌شود

کتاب سه جلدی «نقش استان گلستان در دفاع مقدس» که به کوشش غلامرضا خارکوهی تدوین شده است در «اولین اجلاسیه ملی چهار هزار شهید استان گلستان» رونمایی می‌شود.

غلامرضا خارکوهی، نویسنده و پژوهشگر تاریخ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) گفت: در مجموعه سه جلدی به نقش استان گلستان در دوران دفاع مقدس پرداختم. این مجموعه پژوهشی با ترکیبی از مشاهدات میدانی از میادین مختلف جنگ، مطالعات اسنادی، تاریخ شفاهی در 10 بخش و 33 فصل تدوین شده است. برای استحکام مباحث، گزیده‌ای از اسناد و تصاویر را نیز پیوست کرده‌ام.
 
وی در بیان اهمیت نگارش این مجلدات توضیح داد: در واقع استان گلستان از استان‌های پیشتاز در تدوین نقش خود در دوران دفاع مقدس است. این در حالی است که متاسفانه با گذشت نزدیک به 30 سال از پایان جنگ، هنوز بیشتر استان‌ها چنین اثری ننوشته‌اند. اهمیت این آثار برای نسل جوان و آیندگان بیش از آن است که ما فکر می‌کنیم.

خارکوهی کتاب‌های تاریخ دفاع مقدس را نقشه راهی برای نسل‌های آینده دانست و افزود: در واقع اگر امروزه نقش مردم استان‌ها و شهرستان‌ها در دفاع از انقلاب و میهن اسلامی ایران تدوین نشود، ممکن است مردم در آینده مسیر تاریخی خود را گم کنند.

این پژوهشگر با تاکید بر این‌که شاهدان عینی رویدادهای جنگ باید به درستی حوادث آن دوره را ترسیم کنند، ادامه داد: نباید بگذاریم کژاندیشان ذهن نسل جوان و آیندگان کشور را مسموم کنند. 

به گفته این نویسنده، کتاب «نقش استان گلستان در دفاع مقدس» که به همراه تعداد دیگری از آثار مربوط به جنگ تحمیلی به مقام معظم رهبری تقدیم شده است، 25 آذرماه امسال در «اولین اجلاسیه ملی چهار هزار شهید استان گلستان» با حضور مقامات و فرماندهان عالی‌رتبه و رزمندگان و ایثارگران منطقه رونمایی می‌شود.

خارکوهی درباره سهم نیرو‌های اعزامی از استان گلستان به جبهه‌های جنگ تحمیلی اظهار کرد: از کوه‌های سر به فلک کشیده کردستان تا دشت‌های سوزان خوزستان و آب‌های نیلگون خلیج فارس، عرصه گام‌های استوار رزمندگان گلستانی بود. اعزام 10‌ها هزار رزمنده و داوطلب از نقاط مختلف این استان، ارسال هزاران تُن کمک‌های مادی مردم، تقدیم حدود چهار هزار شهید، بیش از 15 هزار جانباز، آزاده و پاکسازی بیش از 20 هزار هکتار از میادین مین، از جمله جلوه‌های بارز این حماسه آفرینی‌ها است.

این پژوهشگر همچنین با اشاره به فعالیت گسترده و خالصانه بانوان گلستانی در جبهه و پشت جبهه گفت: در بخشی از این کتاب به نقش زنان گلستانی در عرصه خدمات پشتیبانی جنگ، و همراهی و صبوری مادران، همسران، فرزندان شهیدان و جانبازان و آزادگان پرداخته‌ایم.  

وی درباره منابعی که برای نگارش این مجلدات به کار رفته است، توضیح داد: از اسناد نهادهای انقلابی و نظامی، فرمانداری‌ها، بسیجیان، رزمندگان و فرماندهان دوران دفاع مقدس بهره بردم. آن‌ها با ارائه اسناد، تصاویر و خاطرات شفاهی و مکتوب خود بر غنای این کتاب افزودند.

خارکوهی یادآور شد: از آنجا که بسیاری از اسناد جنگ در مراکز نظامی، اداره‌ها و نهادهای دولتی از دسترس مولف خارج بود، در تدوین آن بیشتر متکی به آرشیو اسناد شخصی خودم بودم که طی سال‌های گذشته گردآوری شده بود. قطعا اگر امکان دسترسی به همه اسناد جنگی مراکز نظامی و اداری استان گلستان مُیَسر بود، غنای کتاب بیشتر می‌شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها