بایدها و نبایدهای طرحهای مروج کتابخوانی / 9
سعادتیفر: کارگاه توجیهی برای آشنایی بیشتر با جشنواره ترویج کتابخوانی برگزار شود
رئیس ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول بر ضرورت برگزاری کارگاه توجیهی برای آشنایی بیشتر مدیرانکل فرهنگ و ارشاد استانها با جشنوارهها و طرحهای تروج کتابخوانی تأکید کرد.
نادر سعادتیفر، رئیس ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول گفت: جشنوارههای «پایتخت کتاب ایران» و «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» نقش بسیار مهمی در افزایش کتابخوانی دارند. اما به نظرم شایسته است برای مدیرانکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانهای سراسر کشور بهمنظور آشنایی بیشتر با فرایند برگزاری جشنوارهها، چگونگی آماده کردن طرحها و ایدهها و ارائه نکات ضروری، کارگاه توجیهی برگزار شود.
وی ادامه داد: همچنین معتقدم باید کتابچهای منتشر شود که در آن، درباره روند انتخاب پایتخت کتاب ایران و برگزیدههای جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب دورههای پیشین و طرحهای آنها، سخن گفته شده باشد.
رئیس ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی دزفول اظهار کرد: پیشنهاد میکنم تبلیغات و اطلاعرسانی نه تنها درباره این جشنوارهها بلکه در مجموع در حوزه کتاب، بهویژه از سوی سازمان صدا و سیما بیشتر شود.
سعادتیفر در پایان، بر ضرورت حمایتهای مالی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از استانهای برگزارکننده جشنوارههای نامبرده، تأکید کرد.
«پایتخت کتاب ایران» عنوان طرحی است که بر مبنای آن هر سال شهری بهعنوان پایتخت کتاب ایران انتخاب میشود. بخشهایی از این طرح، از پایتخت جهانی کتاب الگوبرداری شده، اما از نظر ساختار اجرایی همخوانیهای زیادی با شرایط فعالیت فرهنگی در ایران پیدا کرده است. در نخستین سال رقابت میان شهرهای ایران برای کسب عنوان پایتخت کتاب، «اهواز» با مشارکت نهادهای غیردولتی همچون کانون آموزش شهروندی برای توسعه (کاشت) موفق به اخذ این عنوان شد. در سال دوم «نیشابور» توانست این عنوان را از آن خود کند.
جشنواره «روستاها و عشایر دوستدار کتاب» نیز برنامهای است که هر سال با محوریت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری مجموعهای از دستگاههای دولتی و غیردولتی اجرا میشود. بر این اساس هر سال 10 روستا یا آبادی عشایری بهعنوان روستاها و عشایر دوستدار کتاب معرفی میشوند. برای شرکت در این جشنواره، روستاها باید ضمن معرفی ویژگیهای خاص فرهنگی و اجتماعی روستا، مجموعه فعالیتها، طرحها و برنامههای اجرایی خود را برای تقویت زیرساختهای کتابخوانی و ترویج عمومی کتاب در روستا معرفی کنند.
نظر شما