دوشنبه ۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۶ - ۱۳:۴۴
سیری در مراتب قرائات قران کریم در «آینه پژوهش»

شماره 162 دوماهنامه «آینه پژوهش» ویژه بهمن و اسفند 95، از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، دوماهنامه آینه پژوهش، سال 1369 به صاحب امتیازی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم و از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی در حوزه نقد کتاب، کتاب‌شناسی و اطلاع‌رسانی در حوزه فرهنگ اسلامی آغاز به‌کار کرد.
 
یکصد و شصت و دومین شماره از دوماهنامه «آینه پژوهش»، به سردبیری حجت‌الاسلام والمسلمین محمدعلی مهدوی‌راد از سوی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شده است.
 
«آن بَر سَرِ گَنجَست که»، «نسخه‌خوانی»، «قلم‌انداز»، «معرفی مراکز اسنادی کشور»، «شکوفه‌های بهاری نکته نکته از زهر‌الربیع»، «سرگذشت عاشقان روزگار»، «نگاهی به کتاب مسائل اخلاق فناوری اطلاعات در روایات اسلامی»، «نخستین تلاش‌های شیعی در تفسیر کتاب مقدس: مصباح‌الظلمات فی تفسیر التورات»، «انتشاری نه چندان خوش‌خوان از کتابی «خوش‌خوان»»، «با کاروان قصیده»، «نگرشی بر نگارش‌های کلامی: الرسالة السعدیه» و «کتابشناسی مراتب قرائات قرآن کریم» عنوان‌های مطالب این شماره از «آینه پژوهش» است.
 
در صفحه 162 در ذیل مقاله «معرفی مراکز اسنادی کشور» می‌خوانیم: «فقدان دانش و درک کلی جامعه از آرشیو، فعالیت‌های آن و اهمیت اسناد به‌خصوص در عصری که در آن زندگی می‌کنیم، سبب گردیده تا آرشیو ایران نیز همانند بسیاری از آرشیوهای دیگر به طراحی برنامه‌هایی پویا برای آگاه‌سازی جامعه بیندیشد. آرشیوداران ایرانی خود را موظف به حفظ ارتباط منظم با جامعه و در واقع با مراجعه‌کنندگان آرشیو می دانند و می‌کوشند آنها را از کارها و فعالیت‌هایی که در آرشیو صورت می‌پذیرد، آگاه و مطلع سازند و با اطلاع‌رسانی اسناد، با روش‌های مختلف، آنها را با اهمیت اسناد و اطلاعاتی که در دل آنها نهفته است، آشنا کنند.»
 
همچنین در ادامه و صفحه 46 این دوماهنامه پژوهشی، در نقد و بررسی کتاب «نخستین تلاش‌های شیعی در تفسیر کتاب مقدس: مصباح الظلمات فی تفسیر التورات» آمده است: «کتابی که مسلمانان به عنوان تورات می‌شناسند، نزد یهودیان «تَنَخ» نام دارد. واژه تَنَخ برگرفته از سه حرف نخستین تورا، نوِییم و کتوبیم است. هریک متضمن شماری کتاب‌اند که در مجموع 39 عدد هستند: الف)توراه؛ مشتمل بر پنج سِفر حضرت موسی. ب) نویِیم؛ همان کتاب‌های انبیا. ج)کتوبیم یا نوشته‌ها؛ مجموعه‌ای متنوع با موضوعاتی مانند نیایش‌های شاعرانه، داستان‌ها، عبارات حکیمانه و سروده‌ها که بیانگر فرهنگ، تاریخ و ادبیات یهودیت باستان هستند. گاهی تورا/تورات گفته می‌شود و مقصود کل تنخ است و گاهی تنها به اسفار خمسه اشاره دارد. در سراسر مقاله حاضر به تبعیت از رساله مصباح‌الظلمات فی تفسیر التورات، منظور از تورات همان توراه، یعنی اسفار خمسه موسی است.»
 
دوماهنامه «آینه پژوهش» در 149 صفحه به بهای چهار هزار تومان از سوی انتشارات پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شده است. 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها