مدیر کمیته تشریفات نمایشگاه کتاب سی اُمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با بیان اینکه امسال نمایشگاه به معنای واقعی در عرصه جهانی جایگاه معتبر کسب کرده است، گفت: امیدواریم امسال شاهد حضور مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب تهران باشیم.
وی با بیان اینکه حضور 26 کشور در سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رکورد مطلوبی است، گفت: با جرأت میتوان گفت امسال وجه بینالمللی نمایشگاه کتاب تهران نسبت به گذشته جلوه واقعی پیدا کرده است. نمایشگاه بهمعنای واقعی در عرصه جهانی جایگاه ویژه و معتبر خود را کسب کرده است.
رضوانی توضیح داد: ما توانستیم نمایشگاه کتاب تهران را به دنیا معرفی کنیم و اکنون این نمایشگاه در طراز معتبرترین و پرمخاطبترین نمایشگاه دنیا قرار دارد. شاید بهجرأت بتوانیم بگوییم حضور مردم در نمایشگاه کتاب تهران بینظیر است.
مدیر کمیته تشریفات نمایشگاه کتاب سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران علت حضور کشورهای مختلف همراه با هیاتهای فرهنگی در این دوره از نمایشگاه را حضور پررنگ ایران در نمایشگاههای بینالمللی دنیا دانست و گفت: ایران در سال گذشته در بیش از 25 نمایشگاه کتاب معتبر در کشورهای مختلف حضور پیدا کرد. تعاملات و تفاهمنامههایی که در این دیدارها منعقد شدهاند منجر به این شده که بهطور مثال معاون گردشگری وزیر ایتالیا بگوید «امسال مشتاقانهتر در نمایشگاه کتاب تهران حضور پیدا کردم»
تصور میکنم اگر اینگونه پیش رود کشورهای مختلف اروپایی و آسیایی باید برای مهمان ویژهشدن در نمایشگاه کتاب تهران در نوبت قرار بگیرند. ایندر حالی است که در سالهای گذشته برای اینکه ما بهدنبال کشورهای مختلف بودیم تا حداقل غرفهای در نمایشگاه داشته باشند.
رضوانی اظهار کرد: کشورهایی که بهصورت جدی در نمایشگاه در سهبخش بینالملل، ناشران خارجی و بازار جهانی شرکت کردهاند عبارتند از ایتالیا، چین، آلمان، روسیه، ترکیه، صربستان، الجزایر، آرژانتین، فرانسه، مجارستان، آمریکا، مصر، ارمنستان، اتریش، عراق، لبنان، هند، اردن، افغانستان، پاکستان، اردن، سوئیس و ژاپن.
وی درباره اهم نتایج دیدار ایران با این کشورها در این دوره از نمایشگاه اظهار کرد: در ملاقاتی که با طرف چینی داشتیم، باتوجه به اینکه ایران در سال 2017 مهمان ویژه نمایشگاه پکن است، قرار شد کارگاه ویژهای در حوزه وزارت ارشاد با مدیریت علی فریدونی تشکیل شود. همچنین قرار شد سفارت چین افرادی را مشخص کند تا راههای تعامل هرچه بیشتر در حوزههای مختلف فرهنگی اعم از چاپ و نشر برقرار شود.
مدیر کمیته تشریفات نمایشگاه کتاب سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران توضیح داد: در تمام دیدارهایی که با مقامات کشورهای خارجی تاکنون صورت گرفته است، همگی صراحتاً از طرح «گرنت» (حمایت از ترجمه آثار ایرانی ـ اسلامی به زبانهای روز دنیا) استقبال کردهاند. تصور میکنم کارگروه گرنت که در اداره کل مجامع و فعالیتهای فرهنگی وزارت ارشاد مستقر است در آینده بسیار فعال خواهد شد و تعاملات و گفتگوهایش با ناشران و نویسندگان خارجی بیشتر خواهد شد؛ بدون تردید این موضوع حضور ایران در نمایشگاههای بینالمللی را تقویت خواهد کرد.
وی با اشاره به مهمانان داخلی سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: تاکنون وزیر فرهنگ و ارشاد، وزیر نیرو، نمایندگان سازمان ملل، مشاور عالی مقام معظم رهبری، امام جمعه موقت تهران و نمایندگانی از استان البرز در نمایشگاه حضور پیدا کردهاند. حداد عادل در بازدید از نمایشگاه کتاب تهران چنین ابراز کرد که «نمایشگاه کتاب تهران خوشبختانه در حال طی کردن پلههای ترقی است». وی مخصوصا از واگذاری نمایشگاه کتاب تهران به بخش خصوصی ابراز خرسندی کرد و چنین گفت که «دولت ناشر خوبی نیست و باید نشر را غیردولتی کرد»
رضوانی ادامه داد: آیتالله احمد خاتمی نیز در بازدید از نمایشگاه کتاب تهران نقطهنظرات خوبی ارایه داد و چنین ابراز کرد که «رئیس نمایشگاه بهلحاظ کمی و کیفی بهویژه در بحث نظارت و عدم حضور کتابهایی با موضوع سلفیگری و تکفیری بهخوبی عمل کرده است» وی همچنین از حضور و استقرار استادان حوزه ابراز خرسندی کرد و چنین گفت که «در یک رویداد به این بزرگی (نمایشگاه کتاب تهران) درصدی از خطا بسیار طبیعی و قابل قبول و منطقی است و نباید خرده گرفته شود و نمایشگاه را زیر سوال برد» بهنظر میآید این نگاه به نمایشگاه کتاب تهران، در چشمانداز نمایشگاه موثر واقع شود.
مدیر کمیته تشریفات نمایشگاه کتاب سیامین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اظهار کرد: علیرغم وجود بارندگی در این دوره از نمایشگاه کتاب تهران و با توجه به اینکه نمایشگاه دومین سال خود را در شهر آفتاب میگذراند همچنین با توجه به غالب بودن فضای انتخاباتی در کشور حضور مردم روز به روز در نمایشگاه به فزونی میرود و تصور میکنم اگر اینگونه پیش رود روزهای آینده ایام پررونقی برای مردم باشد؛ همه اینها بیانگر نهادینه شدن این نوروز نشر (نمایشگاه کتاب تهران) میان مردم است.
وی در پایان اظهار کرد: اختتامیه نمایشگاه کتاب تهران 23 اردیبهشتماه برگزار خواهد شد. در این مراسم از غرفههای برتر ناشران داخلی و خارجی تقدیر خواهد شد. ما همچنین علاقهمند هستیم که در ایام برگزاری نمایشگاه شاهد حضور مقام معظم رهبری باشیم. در این زمینه رئیس نمایشگاه و وزیر ارشاد پیگیریهای لازم را انجام دادهاند و حداد عادل در بازدید دیروز خود در اینباره چنین بیان کرد «بنده نیز مانند همه مردم، ناشران و نویسندگان علاقهمند به حضور مقام معظم رهبری در نمایشگاه کتاب تهران هستم و قطعا حضور ایشان در نمایشگاه کتاب موجب گرمی نمایشگاه و تشویق و دلگرمی ناشران و فعالان حوزه نشر خواهد بود» همچنین با توجه بهوجود فضای انتخاباتی در کشور، ممکن است ریاست جمهوری نیز در ایام نمایشگاه در این رویداد فرهنگی حضور پیدا کنند.
سیاُمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» و با ریاست سیدعباس صالحی از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب میزبان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی خواهد بود.
نظر شما