هشت عنوان کتاب در حوزه سیاست خارجی در نمایشگاه کتاب تهران رونمایی شد
کمال خرازی گفت: در منطقه پرتلاطم و پر اتفاق خاورمیانه نقش مهمی را ایفا میکنیم. جا دارد که ایران بانی کنفرانسهای امنیتی نظیر کنفرانس امنیت تهران باشد. کنفرانسهای این چنینی محلی است تا مسئولین و دیپلماتهای سابق و کارشناسان کنار هم جمع شوند و نظرهایشان را در رابطه با مسائل روز مورد بحث قرار دهند.
وی افزود: هدف شورای راهبردی روابط خارجی استفاده از ظرفیتهای موجود برای چاپ و انتشار کتابها با موضوعهای مطالعات بینالملل است. نظیر کتابهای قدرتهای بزرگ و ژئوپلیتیک، تمدن و نظم نوین جهانی که با تعامل و همکاری موسسه ابرار معاصر چاپ شده است.
ابوالفضل علمائیفر در سخنانی درباره چین گفت: یکی از مشخصههای چین امروز سرعت در تحول است. آنچه اروپا در 350 سال گذشته تجربه کرد چین در سی سال تجربه کرد. من مدت زیادی در چین بودم و وقتی به ایران بازگشتم متوجه تفاوت معنا دار میان چین واقعی و تصوری ایرانیان نسبت به این کشور شدم.
او درباره کتاب « جامعه،سیاست و اقتصاد در چین امروز» گفت: این کتاب تلاش نویسندگانی است که در چین زندگی کرده و از نزدیک با این کشور آشنایی دارند.با کمک موسسه ابرار این امکان پیش آمده است تا کتابهای تحلیلی بیشتری درباره کشوری که شریک تجاری اول بیش از صد و بیست کشور از جمله ایران است چاپ شود.
دومین عنوانی که با محوریت چین در این مراسم معرفی شد،کتاب «محور چین با پاکستان ژئوپلیتیک نوین آسیا» بود. این عنوان کتابی است که با انجام تحقیق و مطالعه میدانی و پژوهشی نوشته شده است. نویسنده سعی کرده یک تحلیل تاریخی ارائه دهد. در این کتاب تأکید شده است بر خلاف آنچه عموم تصور میکنند علاوه بر منافع اقتصادی مسائل ژئوپلیتیک هم برای چین بسیار اهمیت دارد. رابطهاش با پاکستان کاملاً بر اساس استراتژی و ژئو پلیتیک است.
همچنین کتاب «راه ابریشم جدید»، نوشته عباس ملکی و مجید رئوفی، آخرین عنوان از مجموعه کتابها با محوریت چین بود که در این نشست معرفی شد. این کتاب به نظریه چین درباره جاده ابریشم میپردازد و در آن تصریح میشود، چین به جاده ابریشم به چشم رهایی از محدودیتهای استراتژیک و راهیابی آسانتر به مناطق مختلف جهان نگاه میکند. اتین نظریه چینی با نام «یک کمربند یک جاده» شناخته میشود.
امانالله شفایی نویسنده افغانستانی و دانشجو مقطع دکترا در ایران نویسنده کتاب «تحلیل گفتمانی اسلامهای سیاسی» نیز در معرفی کتابش توضیح داد: در رابطه با اسلامهای سیاسی در افغانستان چند کتاب نوشته شده اما تفاوت این کتاب با دیگر آثار در این است که با روش تحلیل گفتمان از اسلامهای سیاسی گفته شده است. تلاش کردم نشان دهم ما در گذشته افغانستان نه اسلام سیاسی که اسلامهای سیاسی داشتهایم. یعنی اسلام طریقی با اسلام شریعتی تفاوت ماهوی دارد. همچنین وقتی از اسلام طریقی صحبت میکنیم اسلام ولایتی را روبه روی آن داریم. اسلام مکتبی با اسلام تجددگرا در افغانستان پس از طالبان متفاوت است.
همچنین مصطفی ایزدی نویسنده کتاب «دیپلماسی و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران» درباره این کتاب گفت: بیش از نود درصد این کتاب با روش بارش مغزی نوشته شده است و حاصل سیصد تا چهار صد جلسه سیاست خارجی درنهادهای مختلف است. عمدتا برای دانشجویان و در راستای آسیبشناسی سیاست خارجی نوشته شده است؛ و یک کتاب تحلیلی است.
همچنین کتاب «فرصتها و چالشهای پسابرجام» در شمار کتابهای چاپ شده درباره برجام است. دلاورپور نویسنده کتاب درمعرفی این اثر توضیح داد: در بخشهای مختلف این اثر از اسناد موجود در پارلمان اروپا، کنگره آمریکا، سازمان امنیت و گفتههای مسئولان استفاده شده است. در فصلی از این کتاب به تحریمها و در فصلی دیگر به تعهداتی که بر عهده ایران و سایر نهادهای بینالمللی است پرداخته شده است و در نهایت سعی شده با همافزایی فزاینده راهکارهایی برای نهادهای مرتبط و مسئول در برجام پیشنهاد شود.
دکتر فیروز آبادی مدیر عامل موسسه ابرار معاصر تهران در مراسم معرفی هشت عنوان جدید این موسسه در نمایشگاه کتاب عنوان کرد: این موسسه از سال 1380 با رویکردی کاربردی، علمی و راهبردی فعالیتهایش را آغاز کرده است. بخشی از انتشارات این موسسه مربوط است به مطالعات منطقهای و بینالمللی و بخشی از کتابهای این موسسه منبع دانشگاهی است.
سیاُمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با شعار «یک کتاب بیشتر بخوانیم» و با ریاست سیدعباس صالحی از 13 تا 23 اردیبهشت در مجموعه نمایشگاهی شهر آفتاب میزبان علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی است.
نظر شما