کتاب «42 اندیشهی ناب: تأملاتی درباره زندگی، جهان و هرآنچیز دیگر»، حاوی چهلودو جمله قصار است از افرادی که زندگی را عمیق زیستهاند، جملاتی که نقطه آغازی خواهند بود برای کسانی که در تکاپوی زیستی غنیترند.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: «چهلودو، بنا به محاسبه ابررایانه «اندیشهی ناب» در راهنمای مسافران مجانیِ کهکشان، پاسخیست به معمای زندگی، جهان و هرآنچیز دیگر. گرچه گفتن ندارد که پاسخی واقعی نیست، بلکه شوخیست. اما آیا شوخی تلخی بوده که تلویحاً میگوید در نهایت هیچ پاسخی در کار نیست؟ یا شوخی حکیمانهای که میگوید پاسخ به معمای زندگی در مفاهیمی انتزاعی مانند اعداد یافت نمیشود بلکه آن را تنها میتوان در زندگیهای واقعی پیدا کرد؟ من براین گمانم که محاسبه «اندیشه ناب» حکیمانه بوده است.
در کتاب «42 اندیشه ناب: تأملاتی درباره زندگی، جهان و هرآنچیز دیگر»، چهلودو جمله قصار خواهم آورد از افرادی که زندگی را عمیق زیستهاند، جملاتی که نقطه آغازی خواهند بود برای کسانی که در تکاپوی زیستی غنیترند. و این اصلاً آسان نیست. هرکس که تلاش کرده تا، بهعنوان مثال، تعادل میان کار و زندگیاش را بازتنظیم کند این را میداند. این ادعا که ایجاد تغییر در زندگی امری ساده و سرراست است و فقط کافیست برنامهریزی کنید یا رازی را باید، دریابید دلیلیست بر آنکه چرا اغلبِ کتابهای خودیاری، هر اندازه هم نیتشان خیر باشد، خوش خیالانه یا مأیوسکننده هستند. 42 اندیشه ناب اما تلاش میکند تا طرحی نو دراندازد در جستوجوی آنچه ممکن است حقیقتاً متفاوت باشد.»
نویسنده در بخشی از مقدمه کتاب یادآور میشود که منبع الهامش فلسفه است؛ نه فلسفه قواعد و قوانین یا مسائل غامض، بلکه فلسفهای که این پرسش را مطرح میسازد: «چگونه زندگی کنم؟» فیلسوفان باستان هم اینگونه موضوع مورد مطالعهشان را درک میکردند. فلسفه آنها فلسفهای بود هم در جستوجوی معنا و هم بینش، فلسفهای مُلهَم از چالشهای عملی و نیز نتایج عقلانی، که هدفش نه فقط فهم دقیق امور که دگرگونی فردی نیز بود.
به گفته مولف اثر، قُدما شیفته جملات قصار بودهاند. آنان بر این باور بودند که حتی اگر هدف واقعیِ شما باد انداختن به بادبانتان هم باشد، خِرَد چون راداریست که میتواند در مسیر درست هدایتتان کند. سقراط گفته است خِرد همچون آب نیست که بتوان آن را از تُنگی به درون تَشتی ریخت. خردِ زندگانی در عادتها و انتخابها، تمناها و تأملات فرد هویداست. پس 42 اندیشهی ناب ارائهدهنده رویکردی متفاوت ولی توأمان کهن است به مسائل ازلی زندگی که همان سعادت و آسایش بشریست. این کتاب ـ از طریق قیاس و حکایت، پرسش و نقلقول ـ فلسفه را در راه شکوفاشدن در زندگی به کار میبندد.
کتاب «42 اندیشه ناب: تأملاتی درباره زندگی، جهان و هر آن چیز دیگر» نوشته مارک وِرنون به ترجمه پژمان طهرانیان با شمارگان هزار و 100 نسخه در 248 صفحه به بهای 19 هزار تومان به همت فرهنگ نشر نو وارد بازار نشر شده است.
نظر شما