نگار عجایبی در یادداشت آغازین این شماره با عنوان «آدم کار داوطلبانه هستی؟» به انجام کارهای داوطلبانه برای حفاظت محیطزیست میپردازد و مینویسد: «12 تیرماه روز جهانی بدون کیسه پلاستیکی بود. دوستداران محیطزیست هم همین بحثها را داشتند یادت باشد اگر پرسیدند چرا این همه با کیسه پلاستیکی دشمنی پاسخت این باشد که 100 تا 500 سال طول میکشد تا کیسه پلاستیکی در طبیعت تجزیه شود. تا زمانی هم که تجزیه شود چهراه طبیعت را زشت میکند. آب و خاک را آلوده میکند. از همه بدتر جانوران مختلف آن را میخورند و باعث بیماری و مرگشان میشود یا به دست و پایشان میپیچد و برایشان دردسرساز میشود.»
یک شبه تابستانی زیر باران شهابی، باغ کتاب تهران، شنا در دریاچه گهر و تقویم پرنده نگری خود را درست کنیم از مطالبی است که در بخش طبیعتگردی این شماره از نشریه به چشم میخورد. همچنین در قسمت بچههای سبز نیز مطالبی با عنوانهای نقد فیلم بنویسید، بیشتر محیطزیستی باشید، تقویم محیطزیستی مرداد، هوشنگ مرادی کرمانی در مراسم نکوداشت خودش و پدیدآورندگان به دیدار خوانندگان رفتند، آمده است.
از دیگر مطالب این شماره از نشریه میتوان به انیمیشن بلند شاهنامه برای کودکان جهان، حکایتی از کلیله و دمنه، طراحی یک چتر نجات، چگونه یک چاپگر خورشیدی هیجانانگیز درست کنیم، سقراط هیچ نمیدانست جام شوکران چه مزهای بود، مرکز زبالههای خطرناک و زیستبومهای جهان اشاره کرد.
همچنین در پایان این شماره از داروگ گزارشی از مریم میرزاخانی، دانشمند جوان ایرانی و نخستین زنی که موفق به دریافت نشان فیلدز شد آمده است. در این قسمت زندگینامه مختصری از این دانشمند ایرانی و همچنین علاقههایش بیان شده است.
دوازدهمین شماره نشریه محیطزیستی داروگ با صاحبامتیازی شرکت انتشارات فنی ایران و مدیرمسئولی آرش قلمیفرد در قالب 80 صفحه مصور رنگی با قیمت 5000 تومان منتشر شده است.
نظر شما