کارگاه یک روزه «چگونه آیینها و اسطورهها را با کودکان سهیم شویم» از سوی موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان برگزار میشود.
در این کارگاه یک روزه که در سه بخش نظری، عملی و ارائه گروهی برگزار میشود، مجموعه دو جلدی «آرش کماندار» اثر محمدهادی محمدی به عنوان مبنا در معرفی اسطورهها به مربیان، آموزگاران و کتابداران مورد استفاده قرار میگیرد.
در بخش نظری مفاهیمی مانند بحث پیرامون کلیت اسطوره، اسطوره آرش، اسب سوارکار، زن نخریس، مرگ و زندگی، آیینهای نوروزی، گونههای گیاهی و جانوری و فعالیتهایی مانند ساخت موشک، فرش سرنوشت، ساخت طبلک، ساخت ماسک یوزپلنگ، ساعت زندگی و مراسم چک دوله در بخش عملی کارگاه ارائه میشود.
افسانه آرش زیباترین اسطوره ایرانی است و همه راز این اسطوره در این است که آرش با تیر خود جان میدهد که به ایران جان ببخشد. اما این جان دادن و جانبخشی که در اسطورهها و آثار تاریخی در گزارشی کوتاه آمده است، دست بازآفرینان این افسانه زیبا را میبندد که چگونه به سوی آن بروند تا بتوانند همه بزرگی آن را به نمایش بگذارند. از اینرو از این افسانه ایرانی هیچگاه یک بازنویسی و بازآفرینی جامع که دربرگیرنده گستردگی فرهنگ ایران و این اسطوره باشد، انجام نشده بود. اما اکنون در این روایت، از کودکی آرش و شیوه زندگی ایرانیان و کارهای آنان مانند پرورش اسب تا روشهای پهلوانپروری و باورهای مردم آن زمان و ایزدان آنها همراه با جنگهای درازپای ایرانیان و تورانیان سخن گفته شده است.
این دو کتاب در قطع بزرگ رحلی خوابیده (35 در 25) بر روی کاغذ گلاسه و چهاررنگ در انتشارات موسسه پژوهشی تاریخ ادبیات کودکان برای گروه سنی کودک و نوجوان منتشر شده است. از دیگر آثار محمدهادی محمدی میتوان به «خاله ستاره و بزغاله»، «هفت رویای کلاغ»، «دویدم و دویدم»، «وحشتناکترین حیوان دنیا»، «افسانه درخت خرما و بزی»، «فضانوردها در کوره آجرپزی»، «امپراتور سیبزمینی چهارم»، «داستانکهای نخودی» و «دخترک و آهوی ابریشمی» اشاره کرد.
کارگاه یکروزه «چگونه آیین ها و اسطوره ها را با کودکان سهیم شویم» روز جمعه ۲۱ مهرماه ۱۳۹۶ از ساعت ۸:۳۰ تا ۱۵:۳۰ در خانه «با من بخوان» و آموزش خلاق خانواده مافی واقع در تهران، خیابان جمالالدین اسدآبادی (یوسفآباد)، خیابان بیست و دوم، پلاک ۹ برگزار میشود.
نظر شما