نسخه جدید این کتاب، اطلاعات انتشارات ایرانیان را از دیدگاههای گوناگون و بر پایه نمایهنامههای استنادی مؤسسه اطلاعات علمی آمریکا ISI برای بازنمایی دانش ایران در جهان را دربردارد.
آنچه در این کتاب سنجش میشود وضعیت انتشارات علمی ایران به تفکیک نوع مدرک، زبان، گروه و رشته تحصیلی، نقش دانشگاهها، پژوهشگاهها ، و مراکز آموزش عالی، پژوهشی و فناوری ، نقش اعضای هیئت علمی، دانشجویان و دانشآموختگان تحصیلات تکمیلی، مراجع و نسبت شمار استناد به انتشارات علمی، مقایسه انتشارات علمی کشورهای منطقه و توسعهیافته، سهم ایران و هر یک از کشورهای منطقه و توسعهیافته از انتشارات علمی جهان، و مقایسه شاخصهای پایه و انتشارات علمی شامل جمعیت، GDP، نیروی انسانی و بودجه تحقیق و توسعه است.
گفتنی است، نسخه اول این اثر، در سال 1381 از سوی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک) منتشر شد که انتشارات علمی ایران را در سال 1999 میلادی (968 رکورد علمی) در برداشت و پس از آن دانش ایران برای سالهای 2000 تا 2004 میلادی نیز منتشر شد.
در سال 1394، دانش ایران در سال 2013 میلادی منتشر شد و نسخه جدید این اثر در سال 2014 میلادی است که اطلاعات 31 هزار و 488 رکورد علمی ایران را از دیدگاههای گوناگون ارائه میکند.
این کتاب در شش فصل ضمن طرح مقدمه، انتشارات علمی ایران، مشارکت علمی ایران در جهان، مقایسه شاخصهای پایه و انتشارات علمی و نقش دانشگاهها و پژوهشگاهها در انتشارات علمی را بیان کرده و در پایان خلاصه مباحث مطرح شده را در قالب جدولها و نمودارها مطرح میکند.
«دانش ایران: مشاركت ايرانيان در دانش جهان، سال 2014» در 140 صفحه و توسط پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران(ایرانداک) و دبیرخانه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری به چاپ رسیده است.
نظر شما