محمدامین قانعیراد، استاد جامعهشناسی در پیامی برای بزرگداشت مسعود چلپی نوشته است: خدمات آموزشی، پژوهشی و اجتماعی چلبی از رشته جامعهشناسی فراتر رفته و او را به یکی از چهرههای شناخته شده علوم اجتماعی ایران تبدیل کرده است.
محمدامین قانعیراد، استاد جامعهشناسی مرکز تحقیقات سیاست علمی کشور و رئیس سابق انجمن جامعهشناسی ایران در آئین نکوداشت مسعود چلبی در پیامی گفته است: «در وهله اول برگزاری مراسم نکوداشت استاد دکتر مسعود چلبی را به جامعه علمی علوم اجتماعی کشور و به طور خاص به اعضای هئیت علمی و دانشجویان گروه علوم اجتماعی دانشگاه یزد تبریک میگویم. برگزاری این مراسم نشاندهنده درک اهمیت فعالیتهای این استاد بزرگوار در بین اهالی علوم اجتماعی است. هر چند توفیق حضور در آن آئین علمی دست نداد ولی به عنوان یکی از علاقهمندان به استاد چلبی، امروز خود را در میان شما احساس میکنم. اجازه میخواهم به عنوان کسی که چهار دوره عضویت هئیت مدیره انجمن جامعهشناسی ایران را بر عهده داشته و به مدت شش سال به عنوان رئیس این نهاد از دور و نزدیک شاهد فعالیتهای انجمنی و علمی این اندیشمند برجسته بودهام نکاتی را به استحضارتان برسانم.
کارنامه استاد چلبی فاخرتر و ارزشمندتر از آن است که در این مختصر بتوان مروری شایسته بر آن داشت. خدمات آموزشی، پژوهشی و اجتماعی وی از رشته جامعهشناسی فراتر میرفته و او را به یکی از چهرههای شناخته شده علوم اجتماعی ایران تبدیل کرده است. استاد چلبی از مؤسسان انجمن جامعهشناسی ایران است و همچنین سالها به عنوان عضو هیئت مدیره در کنار مرحوم دکتر محمد عبداللهی به ترسیم خطوط اصلی فعالیتها و جهتگیریهای این نهاد نوپای علمی به ویژه در زمینه تقویت اجتماع علمی و فرهنگ علمی یاری رسانده است. بیشک اثربخشی و اعتبار انجمن جامعهشناسی ایران تا حد زیادی مدیون زحمات و اندیشههای این دو بزرگوار است.
تربیت انبوهی از دانشجویان برجسته در طی چند دهه اخیر نیز یکی دیگر از خدمات ارزشمند استاد است که امروزه و در سراسر کشور هر یک از آنان به عنوان استاد، پژوهشگر و یا فعال در عرصه سیاستگذاری و مدیریت تاثیرگذار هستند. استاد چلبی کار با دانشجویان را همواره جدی گرفته و به این دلیل به عنوان استادی «شاگرد پرور» شناخته شدهاند. در زمینه پژوهش و اندیشه، وی را باید یکی از افراد صاحب سبک و دارای مکتب دانست. در زمانهای که بسیاری از اهالی علوم اجتماعی، به اجرای طرحهای پژوهشی و نوشتن مقاله با دیدگاههای نظری و چارچوبهای مفهومی متعدد و بلکه متفرق مشغول هستند؛ مطالعات استاد چلبی مشحون از انسجام نظری و در عین حال دارای نوآوری مفهومی است. به این دلیل و با توجه به کارنامه مطالعاتی و اندیشهای، استاد را میتوان از معدود اندیشمندان دارای مکتب در جامعهشناسی ایران دانست.
اما استاد مسعود چلبی همچنین به دلیل تعهدات اخلاقی خود مورد احترام جامعه علمی ایران است. امروزه در دانشگاههای ما، به سادگی، مرزهای اخلاق نادیده گرفته میشود؛ گویا علم با اخلاق نسبتی ندارد. دست یافتن جامعهشناسی به پایگاهی معتبر در عرصه دانش و راهبرد در وهله اول مرهون توانایی جامعه علمی جامعهشناسی به گسترش نگره و کردار اخلاقی در میان خود و همچنین در نسبت خود با جامعه است. استاد چلبی با آموزههای فکری خود و همچنین با کنش اخلاقی خود در عمل، همواره بر ارتقاء کنش اخلاقی در بین جامعهشناسان کشور تاکید داشتند. تواضع، خویشتنداری، نزاکت، ادب گفتار و رفتارهای اخلاقی استاد باید به عنوان چراغی منش و روش ما را هدایت کند و به عنوان الگویی آموزنده پاس داشته شود.
در پایان یک بار دیگر مراتب تشکر خود را از دست اندرکاران برگزاری آئین نکوداشت استاد دکتر مسعود چلبی اعلام میکنم. این گونه مراسم میتواند در زمانه وجود ابهام در مورد ویژگیهای یک استاد دانشگاه، الگوها و معیارهای رفتار معلمی و اخلاق پژوهشی و همچنین کنش جامعهشناختی را در عمل به نمایش بگذارد و برای اهالی علوم اجتماعی روشنگری کند. امیدوارم کماکان شاهد موفقیتها و دستاوردهای علمی و مطالعاتی استاد چلبی باشیم و وجود پرخیر ایشان همواره منشأ الهام و یادگیری ما باشد.»
نظر شما