متاسفانه با توجه به قولهای داده شده هنوز مکانی در شهر کاشان به نام سهراب سپهری، خالق «هشت کتاب» نامگذاری نشده است و همه منتظر هستند تا ببینند که شواری شهر و شهرداری کاشان چه زمانی برای این موضوع تصمیم میگیرد.
در همین راستا به مناسبت اول اردیبهشت سالروز مرگ سهراب، این موضوع را از شهرداری کاشان پیگیری کردیم که متاسفانه کار به پاسکاریهای اداری رسید و هیچکس پاسخگو نبود، به همین دلیل به سراغ مصطفی جوادیمقدم، مدیر اداره ارشاد کاشان رفتیم تا از او پیگیر شویم.
جوادیمقدم در گفتوگو با ایبنا در این رابطه اظهار کرد: به یاد دارم که در گذشته و از سوی شهردار و شورای شهر قبلی یک خیابانی را به نام سهراب نامگذاری کردند، اما هنرمندان و دوستداران فرهنگ به این موضوع اعتراض داشتند و معتقد بودند که مکان بهتری باید به نام این شاعر مطرح شود.
وی ادامه داد: با توجه به همه این مسائل پیشنهاد ما به شهردار و اعضای جدید شورای شهر که چندماهی است مستقر شدهاند، این است که با توجه به اینکه مطالبات عمومی برآورده شده است اما باز هم به فکر باشند تا اتفاقی در خور شأن سهراب سپهری رخ دهد.
مدیر اداره فرهنگ و ارشاد کاشان با اشاره به برنامههای ویژه در سالهای گذشته گفت: خوشبختانه روند توجه به سهراب سپهری در زادگاهش، یعنی کاشان نسبت به گذشته خیلی بهتر شده است. برای مثال امروز که سالمرگ سهراب سپهری است ما به همراه شاعران و هنرمندان در کنار مزار او حاضر خواهیم شد و با توجه به انتخاب کاشان بهعنوان پایتخت کتاب ایران، به پیشواز روز جهانی کتاب خواهیم رفت و در کنار مزار سهراب شعرخوانی خواهیم داشت.
وی افزود: همچنین سال گذشته در یکی از مجموعههای فرهنگی - گردشگری اردهال به نام مجتمع خورشید رونمایی از سردیس سهراب سپهری را داشتیم و سالن اجتماعات این مجموعه نیز به نام سهراب نامگذاری شد. از طرفی یکی از طرحهای پایتخت کتاب به نام سهراب سپهری نامگذاری شده است و قرار است که جایزه بینالمللی سهراب سپهری در رشته شعر و هنرهای تجسمی داشته باشیم.
این مدیر فرهنگی که خود شاعر است در توضیح برخی نامهربانیها که در گذشته شاهد آن بودهایم، اظهار کرد: ما همیشه شاهد حضور طیفهایی با عقاید مختلفی هستیم که تنها مربوط به کاشان نیست و در همه جا وجود دارد؛ اما نکته مهم این است که سهراب کاشانی است و به کاشانی بودنش افتخار میکرده است و ما باید به او احترام بگذاریم.
وی ادامه داد: البته این نگاه مثبت از گذشته بوده و رفتهرفته رشد پیدا کرده است. به نظر من ممکن است که برخی افراد به دلیل نداشتن اطلاعات کامل صحبتی کنند، مانند آن طیف اندکی که در آن روزگار دیدگاه اشتباهی داشتند، اما موضوعی که اهمیت دارد این است که در طول این سالها ما شاهد این هستیم که سهراب نه تنها در کاشان که در دنیا جایگاه خودش را پیدا کرده است و این ناشی از عمق شعرهای او بود.
جوادی مقدم با اشاره به جایگاه امروز سهراب گفت: امروز آن عده اندک هم با گسترش سواد آکادمیک به این نتیجه رسیدهاند که او افتخار کاشان است و باید با نگاهی جدید به او نگاه کنند؛ چراکه همگی پیام سهراب را درک کردهاند.
مدیر اداره فرهنگ و ارشاد کاشان در پایان اظهار کرد: با توجه به این که آرامگاه سهراب در یک مکان مذهبی است اما ما هر ساله در سالمرگ و زادروز سهراب سر مزار او جمع میشویم و یاد او را زنده نگه میداریم.
نظر شما