معاون اجرایی سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با اشاره به ارسال 311 گزارش به دبیرخانه گفت: پس از مستندسازی و بررسی تخلفات، 181 رای تا روز هفتم نمایشگاه صادر شده است و بیشترین تخلفات به ترتیب در بخش ناشران عمومی، دانشگاهی، کودک و نوجوان و آموزشی بوده است.
وی افزود: پس از گردآوری مستندات و گزارشهایی که به دبیرخانه هیات رسیدگی به تخلفات ارسال شد، گزارشها توسط هیات بدوی و هیات تجدید نظر بررسی و در هیات رسیدگی به تخلفات صادر شد.
دهقانی با بیان اینکه در هفت روز نخست سیویکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، 311 گزارش به دبیرخانه رسید، توضیح داد: پس از بررسی و مستندسازی، 181 رای تا پایان روز هفتم صادر شد که از میان آنها، 34 رای یک روز تعطیلی، 73 ناشر محکوم به تعطیلی تا پایان نمایشگاه امسال و سال آینده و سه ناشر که تخلف مجدد انجام داده بودند علاوه بر اینکه غرفههای آنها تا پایان نمایشگاه امسال تعطیل شد، طی دو سال آینده نیز از حضور در نمایشگاه کتاب تهران محروم شدند.
معاون اجرایی سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره بخش دیگر حکمها، توضیح داد: به 74 ناشر نیز حکم اخطار کتبی و درج در پرونده و جمعآوری کتابهای متخلف ابلاغ شد و از آنجایی که امسال به تخلفات کارکنان غرفهها نیز توجه میشود 7 غرفه نیز به دلیل عدم رعایت شئونات اسلامی در این احکام وجود داشت.
وی با اشاره به بخش دیگر تخلفات، گفت: 8 غرفه نیز به دلیل عرضه کتاب افست در نمایشگاه جریمه شدند و از آنجایی که کتابهای افستی که در نمایشگاه ارائه شده بود، نسخه اصلی آن توسط ناشران خارجی عرضه شده بود، این کتابها جمعآوری شدند.
دهقانی یادآور شد: همچنین 36 غرفه به دلیل عرضه کتابهای غیرمرتبط با سالن و اشکال قانونی آن، 3 غرفه نیز به دلیل عرضه کتاب بدون شناسنامه و قاچاق و 74 ناشر به دلیل فروش کتابهایی غیر از انتشارات خود جریمه شدند.
معاون اجرایی سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران درباره بخش دیگر احکام صادر شده نیز گفت: 19 ناشر نیز به دلیل فروش کالای غیرکتاب مثل اسباببازی، لوازمالتحریر و ... جریمه شدند، 25 ناشر نیز به دلیل عدم رعایت سایر قوانین پیشبینی شده در آییننامه و 9 غرفه هم به علت استفاده غیرمجاز از بنکارتها جریمه شدند.
وی با اشاره به احکامی که به طور کلی درباره این تخلفها، صادر شده است نیز توضیح داد: اخطار کتبی، درج در پرونده، تعطیلی یکروزه غرفه، تعطیلی تا پایان نمایشگاه امسال، محرومیت از حضور در نمایشگاههای استانی و نمایشگاه سال آینده، همچنین محرومیت به مدت دو سال متوالی و جمعآوری کتاب و اخذ تعهد از جمله جرائمی بود که درباره تخلفها پیشبینی شده بود.
دهقانی همچنین درباره فراوانی تخلفها در بخشها نیز گفت: بیشترین تخلفها در بخش ناشران عمومی، دانشگاهی، کودک و نوجوان و آموزشی بود و در بخش بینالملل هم نمونههای محدودی از تخلفات را شاهد بودیم.
وی با اشاره به تخلف استفاده غیرمجاز از بنکارتها توسط برخی غرفهها گفت: 9 ناشر در این زمینه تخلف کرده بودند که یکی از آنها تخلف بزرگ و گستردهای انجام داده بود که علاوه بر تعطیلی غرفه، این ناشر برای بررسیهای آتی به مراجع قاضی معرفی شد.
دهقانی در بخش پایانی صحبتهای خود درباره تبعات بارش شب گذشته، گفت: گزارش خسارت از بخش کودک و نوجوان، دانشگاهی و آموزشی داشتیم که به جز دو ناشر در بخش دانشگاهی که حدود 40 یا 50 کتاب آنها آسیب دیده است، مشکل خاص دیگری وجود نداشته است و کارشناسان بیمه امروز برای بررسی میزان خسارت امروز به ناشران در نمایشگاه حضو خواهند داشت.
سی و یکمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران تا 22 اردیبهشت از ساعت 10 تا 20 برپا است.
نظر شما