همایون امیرزاده در نشست خبری اعلام کرد:
اسامی واردکنندگان کاغذ تحریر و روزنامه با ارز دولتی اعلام شد
نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کارگروه کاغذ با اشاره به آرایش جدید دولت در حوزه تامین کاغذ گفت: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فهرست تشکلها، شرکتها و افراد تأیید شده برای واردات کاغذ را به وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرده است.
وی افزود: به دنبال نیاز بازار به کاغذ چاپ و تحریر و روزنامه، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دو پیشنهاد برای تامین کاغذ مورد نیاز در این دو بخش ارائه شد که در بخش نخست ما اصرار جدی بر نظام قیمتگذاری در یک فرایند منظم در داخل کارگروه را دادیم که باید توسط یک مرجع رسمی مانند سازمان حمایت از مصرفکنندگان و ستاد تنظیم بازار این قیمتها تعیین شود.
امیرزاده با بیان اینکه ستاد تنظیم بازار به عنوان بالاترین مرجع پیشنهادی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شد، عنوان کرد: با اجرایی شدن این پیشنهاد، راههای نظارتی هموارتر شد. قیمت هر کیلو کاغذ روزنامه چهار هزار و 100 تومان و هر کیلو کاغذ چاپ و تحریر پنج هزار و 100 تومان تعیین شد. البته نرخ تعیین شده تا اطلاع ثانوی این قیمت است زیرا با افزایش احتمالی هزینههای حمل و نقل تغییر خواهد کرد.
وی درباره دیگر دستاورد در این حوزه توضیح داد: در این زمینه نهادهای نظارتی مامور شدند که موجودی انبارهای کشور را رصد کنند و تمام کالاهای وصول شده در گمرک تا 10 روز آینده ترخیص شوند و در این زمینه حتی اگر تجار بدهی داشته باشند، بانک مرکزی باید مکانیسمی بیندیشند تا کاغذها ترخیص شوند.
نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کارگروه کاغذ با اشاره به تهیه فهرستی از افراد دارای صلاحیت برای واردات کاغذ و دریافت ارز دولتی، گفت: در این میان ما به نظام وارداتی شامل افراد، گروهها و تشکلهای دارای صلاحیت مناسب برای واردات کاغذ دست پیدا کردیم و غیر از این اسامی تمام واردکنندگان که کاغذهایشان مربوط به چاپ و نشر و روزنامه است باید به تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برسد و از طرف این وزارتخانه به وزارت صنعت، معدن و تجارت معرفی شوند.
اسامی مورد تایید وزارت ارشاد اعلام شد
وی در بخش دیگر سخنان خود به ارسال نامه وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به وزیر صنعت، معدن و تجارت اشاره کرد و یادآور شد: در این نامه به دنبال اختصاص 265 میلیون دلار به متقاضیان واردات کاغذ چاپ و تحریر و روزنامه، دو فهرست موسسات و افراد مورد تایید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای دریافت ارز مورد نیاز بر اساس تعرفه کالاهای اساسی اعلام شده است.
امیرزاده افزود: بر این اساس شرکت تعاونی ناشران و کتابفروشان قم، اتحادیه شرکتهای تعاونی ناشران کشور (آشنا)، شرکت تعاونی کارآفرینان فرهنگ و هنر، شرکت راهکار برگ بهشت، محمدحسین متولی و علیاکبر تورانیان در فهرست موسسات و افراد معرفی شده به وزارت صنعت، معدن و تجارت برای دریافت ارز حمایتی کاغذ چاپ و تحریر قرار دارند.
وی با اشاره به اختصاص ارز برای ورود انواع زینک افست نیز گفت: در این زمینه شرکت تعاونی سازندگان کلیشه و لیتوگراف نیز برای واردات 300 هزار مترمربع انواع زینک افست به این وزارتخانه معرفی شده است.
امیرزاده همچنین درباره فهرست موسسات و افراد معرفی شده به وزارت صنعت، معدن و تجارت برای دریافت ارز حمایتی کاغذ روزنامه نیز گفت: 10 شرکت در این زمینه معرفی شدهاند که شامل موسسه مطبوعاتی همشهری، موسسه خراسان، ارمغان گسترد نوید، موسسه صمت، موسسه مطبوعاتی ایران، موسسه مطبوعاتی همشهری، شرکت کاغذ پیک فراز، شرکت شهامی ایران چاپ، روزنامه خبر ورزشی و شرکت صدر ارس هستند.
وی همچنین به ارسال نامهای به محمود آموزگار؛ رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران هم اشاره کرد و گفت: در این نامه که امروز به اتحادیه ارسال شده است با توجه به ضرورت تامین کاغذ مورد نیاز ناشران و بر اساس توافقات انجام شده با وزارت صنعت، معدن و تجارت از اتحادیه خواستهایم که تشکلها، انجمنها و افراد مورد وثوق و دارای صلاحیت و توان مالی را برای واردات کاغذ چاپ و تحریر به ما معرفی کنند.
امیرزاده ادامه داد: این افراد یا مجموعهها باید توان مالی واردات کاغذ چاپ و تحریر تا سقف 15 هزار تن را داشته باشند و این اسامی باید تا 27 مردادماه به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی شوند.
نماینده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کارگروه کاغذ با بیان اینکه امیدواریم مکانسیم جدید دولت در تامین کاغذ مورد نیاز مطبوعات و نشر میتواند به کاهش مشکلات در این زمینه کمک کند، گفت: امیدواریم با این اقدامات از مشکلات بخش کاغذ به سلامت عبور کنیم و تشکلها را حمایت کنیم تا نظارت در این حوزه بیشتر شود و از سلامت کار در این حوزه اطمینان حاصل کنیم.
ورود کمیسیون فرهنگی مجلس به موضوع کاغذ
وی همچنین درباره ورود کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به موضوع کاغذ، گفت: تاکنون دو جلسه با حضور دو وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به عنوان نماینده مصرف کنندگان و وزیر صنعت معدن و تجارت به عنوان متولی اصلی تامین کاغذ در کمیسیون فرهنگی برگزار کردیم و درباره وضعیت بازار کاغذ و نیاز بازار گزارشی ارائه شده است.
امیرزاده تاکید کرد: در این زمینه قرار شده است در دو هفته آینده جلساتی را با محوریت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار کنیم و گزارش دقیق و روشنی از وضعیت کاغذ و تدابیری که در حوزه چاپ و تحریر و مطبوعات ارائه کنیم.
وی همچنین درباره اقداماتی که تاکنون توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه کاغذ انجام داده است، گفت: تلاش این وزارتخانه برای قرارگرفتن کاغذ در ردیف کالاهای اساسی، ساماندهی بازار ارز با معرفی واردکنندگان دارای صلاحیت، رسیدگی و برآورد موجودی انبارها از جمله این اقدامات بوده است.
به گفته امیرزاده، در این زمینه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حوزه کاغذ به عنوان یک اقدام داوطلبانه به این حوزه وارد شده است زیرا این وزارتخاته نه وارد کننده است، نه تأمین کننده و نه نظام قیمتگذاری را در دست دارد، اما از ذینفعان حوزه کاغذ که از جمله زیرمجموعههای این وزارتخانه به شمار میرود حمایت کند.
وی با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز در نقش مطالبهگری فعالیتهای این حوزه را دنبال میکند، تاکید کرد: در تلاش هستیم با تعیین مکانیسمهای پیشبینی شده ، قیمت کاغذ در کف بازار را به عدد تعیین شده در کارگروه برسانیم و با نظارت سازمان حمایت و ستاد تنظیم بازار اگر بالاتر از قیمت تعیین شده کاغذ به فروش برسد گرانفروشی است و نحوه برخورد با آن توسط قانونگذار مشخص شده است، همچنین اگر کاغذ در انباری باشد که عرضه نشده است به معنای احتکار است.
امیرزاده با بیان اینکه تاکنون 40 هزار مورد تخلف شناسایی شده است، ادامه داد: 14 میلیارد تومان پرونده تخلفات در حوزه کاغذ شکل گرفته است که بخش عمده این کارها از جمله اقدامات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بوده است.
نظر شما