علی یزدانی همزمان با انتشار «جرگه و باغ جمعه» در گفتوگو با ایبنا:
هدف ما معرفی و تشویق داستاننویسان جوان است
علی یزدانی میگوید: دست داستاننویسان محلی از مرکز و پایتخت کوتاه است و این کتابها به معرفی آنها کمک زیادی میکند.
این داستاننویس درباره جمعآوری این داستانها گفت: در جمعآوری این داستانها با دوستان داستاننویس همشهریمان مشورت کردیم با کسانی مانند سید رضی آیت و سلمان باهنر و هیئت سهنفرهای برای انتخاب داستانها داشتیم. حدودا جمع آوری این داستان ها هم پنج تا شش ماه طول کشید.
علی یزدانی درباره دنیای داستاننویسی ابوالقاسم پاینده توضیح داد: پاینده بیشتر به عنوان مترجم و روزنامهنگار مطرح بود و در داستانهایش حال و هوای خاصی را مطرح میکرد. بیشتر داستانهای پاینده با ساختار داستانی امروز مطابقت ندارد و البته مداری قصهوار دارد.
یزدانی درباره بومیبودن این مجموعه داستان عنوان کرد: این مجموعه داستان بومی نیست شاید یک یا دو داستان را بتوان بومی خالص متصور شد. به صرف کاربرد اصطلاحات بومی و محلی در داستانها نمی توان آن را بومی تلقی کرد.
نویسنده «روزگار آفلو» درباره لزوم انتشار چنین مجموعه داستانهایی که از نویسندگان یک خطه خاص باشند، تصریح کرد: فکر کنم این کار برای معرفی داستاننویسان محلی و تشویق آنها بسیار موثر است و هدف ما هم همین بود. و باید این نکته را در نظر داشت که دست داستاننویسان محلی از مرکز و پایتخت کوتاه است و این کتابها به معرفی آنها کمک زیادی میکند. بیشتر نویسندگانی که در این کتاب از آنها داستانی چاپ شده، دارای کتاب نیستند.
یزدانی درباره ادامه انتشار این مجموعه گفت: ما قصد آن را داریم که این مجموعه را سالی یک بار منتشر کنیم و از دیگر نویسندگان نجفآباد هم آثاری را به چاپ برسانیم.
نویسنده «زیر گنبد شیر گویا» درباره دلیل نامگذاری این مجموعه داستان گفت: ما نشستهایی به نام جرگه با داستاننویسان نجفآباد داشته و داریم. در این جلسات هر هفته داستاننویسان داستانهای خود را میخواندند و بقیه آن را نقد میکردند. این نشستها حدودا از سال 1392 آغاز شده است و هنوز هم ادامه دارد. بسیاری از داستاننویسان حاضر در این جلسات هم داستانهای خود را جمعآوری کردند و صاحب کتاب شدند مانند؛ سلمان باهنر، خورشید نورمحمدی، خدیجه شریعتی و مریم معینی.
گفتنی است؛ مجموعه داستان «جرگه و باغ جمعه» مجموعهای مشتمل بر داستانهای سه نسل از دیار نون است که با گزینش علی یزدانی، سیدرضی آیت و سلمان باهنر گردآوری شده است. در این مجموعه از نویسندگان متولد نجفآباد مانند؛ ابوالقاسم پاینده، بهرام صادقی، احمد بیگدلی، حسن محمودی، الهه علیخانی، خدیجه شریعتی، حسین صباغ و ... داستانهای کوتاهی میخوانیم. «این سوی ساحل»، «پرندههای همرنگ»، «غلام زمان»، «کهنه کراوات کودکی»، «مهرههای رنگی» و... از داستانهای این مجموعهاند.
در آبان ماه 1396 تشکلی ادبی به نام «جرگه داستاننویسان نجفآباد» کار خود را آغاز کرد. این محفل داستانی موفق شد با جذب علاقهمندان داستان به تشکیل گروههای داستانی و دعوت از داستاننویسان کشور و نقدوبررسی آثار آنان نیز مبادرت ورزد. این مجموعه حاصل تلاش همین عده است.
مجموعه داستان «جرگه و باغ جمعه» در 256 صفحه در تیراژ 1000 نسخه به قیمت 27900 تومان از سوی انتشارات شفاف تهران در بهار 1397 منتشر شده است.
نظر شما