یکشنبه ۲ دی ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۵
به‌روز کردن منابع مورد نیاز کودکان در کتابخانه‌های عمومی زمانبر است

یک عضو هئیت امنای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: به‌روز کردن منابع مورد نیاز کودکان در کتابخانه‌های عمومی، زمانبر و نیازمند کمک وزارت ارشاد است.

مهدی پریرخ، عضو هئیت امنای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در خوزستان، با تاکید بر اهمیت مانوس سازی کودکان با فضای مطالعه و کتابخوانی، گفت: انجام فعالیت‌های تخصصی و آگاهانه ویژه کودکان و نوجوانان در کتابخانه‌های عمومی عامل مهمی در ساخت آینده و رشد فکری این قشر از جامعه است.

وی در عین حال تاکید کرد: مراجعان کودک کتابخانه‌ها منابع و وسایل خاص خودشان را می‌خواهند و کتاب به تنهایی نمی‌تواند پاسخگوی آنها باشد.

این عضو هئیت امنای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور در خصوص نیازهای متنوع کودکان و قشر آسیب‌پذیر جامعه هم گفت: باید کتابداران ما به سمت حرکت‌های جدید بروند تا با شناخت نیازهای جدید کودکان و نوجوانان، به آن‌ها خدمات لازم را ارائه کنند.

پریرخ، برگزاری کارگاه‌های آموزشی خاص با جامعه هدف کودک و نوجوان، شناخت ویژگی‌های کودکان، وسایل مصرفی، تشریح انواع خدمت، فلسفه برای کودک، مهارت‌های مشاوره، روابط و تعاملات اجتماعی را از جمله حرکت‌های جدید در زمینه کتابداری کودک برشمرد.

وی با اشاره به تداوم برنامه‌های آموزشی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، گفت: ممکن است این برنامه‌ها به طور دقیق تداوم نداشته باشد اما برنامه‌های مکمل دیگری نیز وجود دارد که برای کتابداران سراسر کشور برگزار می‌شود که اثربخشی این برنامه‌ها، به خود کتابدار، چگونگی اجرا و نظارت بر آن بستگی دارد.

عضو هئیت علمی دانشگاه فردوسی مشهد ادامه داد: در بخش کودک و نوجوان فعالیت‌ها مستمر است چون کتابداران با جامعه‌ای روبه رو هستند که حرص خواندن، تنوع طلبی و مطرح کردن خود را دارد. باید کتابداران ما با آگاهی کامل و به روز بودن بتوانند با اجرای درستِ آموخته‌هایی که در این زمینه یاد می‌گیرند، این تجربیات را در اختیار کودکان قرار دهند تا از این طریق تاثیرگذاری بیشتر آن را ببینند.

پریرخ در پاسخ به این پرسش که چرا با توجه به نیازهای کودکان و نوجوان کتاب‌های کتابخانه به روز نیستند، اضافه کرد: باید کتاب‌ها متنوع، زیاد، جدید و روزآمد باشد اما به علت گستردگی از نظر تعداد کتاب‌ها و پراکندگی بُعد جفرافیایی، این پروسه بسیار زمان‌بر است. برای رفع این مشکل باید متولیان کتاب مانند وزارت ارشاد به نهاد کتابخانه‌ها در به روز رسانی منابع آن، کمک کنند.

این عضو هئیت امنای نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: ضرورت دارد نهاد کتابخانه‌ها به حرکت‌های جدیدی چون راه‌اندازی باشگاه‌های کتابخوانی توجه بیشتر کند و با یک خط مشی جدید، تنظیم و ابلاغ به استان‌ها و نظارت بر اجرا استقلال بیشتری به کتابخانه‌ها دهد.

وی تولید کتاب بر مبنای علمی و تخصصی و طی کردن میزی‌های خاص و واسپاری آن به نهاد کتابخانه‌ها را از جمله حمایت‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در توسعه و ترویج کتابخوانی به خصوص برای مناطق روستایی و کم برخوردار ذکر کرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها