کتاب «شهدای محراب و دفاع مقدس» نوشته مهدی بهرامی، زندگینامه، مبارزات سیاسی و دفاع مقدس در اندیشه چهار شهید محراب «شهید آیتالله سید اسدالله مدنی»، «شهید آیتالله سید عبدالحسین دستغیب»، «شهید آیتالله شیخ محمد صدوقی» و «شهید عطاءالله اشرفی اصفهانی» را به تصویر میکشد.
نویسنده در مقدمه کتاب آورده است: «بدون تردید فعالیتهای مستمر و موثر نمایندگان امام (ره) همچون آیات عظام: مدنی، دستغیب، صدوقی و اشرفی اصفهانی بود که دشمنان و منافقان را بر آن داشت که دفعات متعدد اقدام به ترور این شخصیتهای بزرگ دینی و سیاسی کنند و بالاخره مردم و انقلاب را از وجود چنین شخصیتهای برجستهای محروم کنند. بیشک شهادت چنین افرادی که تمام زندگی خود را وقف اسلام و کمک به مردم و انقلاب اسلامی کرده بودند و از یاران نزدیک امام (ره) بهشمار میآمدند، برای ایشان بسیار سخت و ناراحتکننده بود، بهطوریکه این ناراحتی و حزن در تمام اطلاعیههایی که امام بزرگوار برای شهادت هرکدام از این بزرگان داده بود، کاملا مشهود است. از همینرو سعی شده است در این کتاب اندیشه و خدمات شهدای محراب در مورد دفاع مقدس مورد توجه قرار گیرد و فعالیتهای آنها در طول دفاع مقدس تا زمان شهادتشان بررسی شود. بر همین اساس اگرچه آیتالله قاضی طباطبایی بهعنوان اولین شهید محراب در انقلاب اسلامی مطرح است، اما چون ایشان قبل از جنگ تحمیلی به شهادت رسیدهاند و با توجه به رویکرد دفاع مقدسی این کتاب، طبیعتا به احوالات و سخنان ایشان پرداخته نشده است.»
در صفحه 214 درباره مقوله دفاع مقدس در اندیشه آیتالله صدوقی، میخوانیم: «استقرار انقلاب اسلامی ایران باعث شکست هیبت آمریکا در منطقه شد، چراکه آمریکا یکی از مهمترین حامیان نظام شاهنشاهی بود بهطوریکه چه آشکارا، چه در پنهان فعالیتهای زیادی برای به ثمر نرسیدن انقلاب اسلامی انجام داد و سعی کرد تا آنجا که میتواند به آن نظام منحوس چه از طریق ارائه مشاوره نظامی و اعزام مستشار به ایران، چه از طریق کمکهای اطلاعاتی، تسلیحاتی و مالی از تحقق انقلاب اسلامی به رهبری امام خمینی (ره) جلوگیری کند... تشویق و حمایت صدام برای آغاز جنگی نابرابر و تجهیز او برای تصرف خاک ایران از دیگر اندیشههای آمریکا برای به زانو درآوردن این انقلاب نوپا بود...از عوامل پیروزی ما در این جنگ، حضور همهجانبه و پشتیبانی مردم از دفاع مقدس بوده است. شهید آیتالله محمد صدوقی در مرکزیت فلات ایران و در شهر یزد، نقش بسیار برجستهای در این مهم ایفا کرد. ایشان که از سالها پیش با امام (ره) دوست بود، بعد از انقلاب نیز ارتباط خود را حفظ کرد و امام نیز به جهت جایگاه علمی و معرفتی و همچنین اعتماد و شناختی که از ایشان داشت، مهمترین و تاثیرگذارترین تریبون شهر یعنی امامت جمعه شهر یزد را به ایشان سپرد. به حق این تریبون به واسطه سخنان بلیغ آیتالله صدوقی، تبدیل به نقطه حرکت بسیاری از مردم و جوانان به جبهههای جنگ شده بود. سخنان پرشور و بصیرتبخش آیتالله صدوقی در امتداد افکار و اندیشه سیاسی امام (ره) باعث شده بود که ایشان شهر یزد را بهعنوان یکی از مهمترین شهرهای پشتیبان دفاع مقدس چه از نظر اعزام نیرو چه از نظر کمکهای مردمی معرفی کنند.»
نخستین چاپ کتاب «شهدای محراب و دفاع مقدس» در 384 صفحه با شمارگان یکهزار نسخه به بهای 20 هزار تومان در سال جاری از سوی مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس به بازار نشر عرضه شده است.
نظر شما