حدود یکصد کتاب خطی و چاپ سنگی با موضوع امام حسین (ع) به زبانهای فارسی، عربی، اردو و ترکی در مجموعه کتابهای خطی موجود در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی نگهداری میشود.
از مهمترین آثار در این موضوع، قرآن منسوب به دستخط مبارک حسین بن علی (ع) است که با خط کوفی روی پوست آهو کتابت شده و در حال حاضر در موزه حرم رضوی در معرض نمایش است.
«احوال امام حسين عليه السلام و...»، «مجموعه امام حسین و نبوه» تألیف مدرس چهاردهی، «جنگ وقايع عاشورا به نظم و نثر»، «جنگ اشعار»، «شخصيت و مقام حضرت امام حسن (ع) و حضرت امام حسين (ع)»، رساله در فضیلت صلوات و زيارت امام حسين (ع)، «شرح حالات حضرت امام حسين (ع)» و «شرح ديوان امام حسين (ع)» عنوان برخی نسخههای خطی به زبان فارسی و عربی است که در قرنهای 12، 13 و 14 قمری کتابت شده است.
«شرححال ولادت امام حسين (ع)»، «مرثيه در سوگ امام حسين (ع)» و «مقتل امام حسين (ع)»، سه نسخه خطی ارزشمند به زبان اردو و «مثنويی ترکی در قصه حضرت امام حسين (ع)» به زبان ترکی به کتابت قرن 13 قمری، از دیگر آثار موجود در کتابخانه آستان قدس رضوی است.
در میان آثاری که بخشی از آن به اباعبدالله (ع) پرداخته، «تحفة الابرار فی مناقب الائمة الاطهار» به کتابت قرن 11 قمری، «التتمة فی تواريخ الائمه»، «الوافی» به کتابت قرن 12 قمری و «عمده المناقب فی عيون صحاح الاخبار» به کتابت قرن دهم قمری را میتوان نام برد.
نسخه ارزشمندی با عنوان «الدمعة الساکبة و المصيبة الرائبة» با موضوع ولادت امام حسين (ع)، امامت حسينبن علی (ع)، معجزات امام حسين (ع)، ثواب گريه بر مصيبت امام حسين (ع)، خروج امام حسين (ع) از مکه و شهادت امام حسين (ع)، در سال 1279 هجری قمری در نجف اشرف کتابت شده است.
نسخه نفیس دیگری از مقتل امام حسین (ع) به زبانهای فارسی، عربی و اردو در گنجینه موجود است که با آرایههای هنری زینت یافته است؛ عناوين آن به زر و لاجورد و شنگرف، دارای يک سرلوح الحاقی کوچک، منقش به گل و برگ ريز در زمينه لاجورد و اوراق نسخه، جدولبندی به لاجورد و شنگرف و زر و تحرير است.
نظر شما