غفاریرهبر با گلایه از گرانی کاغذ و مقوا، گفت: یک حساب و کتاب ساده از وضعیت کنونی بازار نشان میدهد که کاغذ با ارز آزاد ارزانتر از قیمتی است که در الان در بازار وجود دارد.
وی ادامه داد: قیمت کاغذ و مقوا به عنوان یکی از مهمترین و اصلیترین مواد اولیه مورد نیاز صحافیها اکنون نسبت به سال ۱۳۹۶ سه برابر شده و شرایط کاری را برای فعالان این حوزه سخت شده است.
غفاریرهبر با بیان اینکه سریسازان کتاب و دفترسازها اکنون بیشترین مشکل را دارند، عنوان کرد: مقوا مواد اولیه پرکاربردی است که برای جلدسازی استفاده میشود و از آنجایی که مقوای پشت طوسی یا ایندربرد وارداتی است و در ایران تولید نمیشود، معمولا قیمت بالایی دارد زیرا از بازار آزاد تهیه میشود.
وی یادآور شد: در کشور ما تولید مقوا انجام میشود و بیشتر مقواهایی که توسط چند کارخانه به صورت محدود تولید میشود مصرف کارتنسازی دارد و برای مصارف دیگر کاربردی ندارند.
رییس اتحادیه صحافان همچنین درباره گرانی کاغذ و مقوای گلاسه نیز گفت: بخش زیادی از جلدسازی کتابها با کاغذ گلاسه انجام میشود و افزایش قیمت چندین برابری این کالا در یکسال اخیر مشکلات زیادی ایجاد کرده است.
غفاریرهبر با بیان اینکه اکنون در بازار کاغذ هست ولی گران است، ادامه داد: دلیل گرانیهای کاغذ اصلا مشخص نیست و هیچ نهاد و مجموعهای هم به این موضوع ورود پیدا نمیکند، اما یک نگاه ساده نشان میدهد که کاغذ با ارز آزاد ارزانتر از قیمتی است که در الان در بازار وجود دارد.
وی یادآور شد: قیمت کاغذ آچار از قبل عید تا الان حدود سه و نیم برابر شده است و کاغذهایی هم که با ارز ۴۲۰۰ تومانی است به کشور وارد شده به بیش از بندی ۵۰۰ هزار تومان رسیده است که منطقی پشت آن نیست.
به گفته غفاریرهبر، در این زمینه باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان تغزیرات، وزارت صنعت، معدن و تجارت وارد عمل شوند و بر کارها نظارت کنند تا پیش از این شاهد وضعیت آشفته در بازار نباشیم.
نظر شما