شنبه ۱۵ تیر ۱۳۹۸ - ۱۵:۰۲
ویتا در کتابخانه ملی ایران استارت خورد

آیین افتتاح رویداد ویتا با حضور مسئولان و جمعی از تلاشگران این عرصه در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، آیین افتتاحیه رویداد کارآفرینی ویتا با حضور اشرف بروجردی، رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، امیر ناظمی، رییس سازمان فناوری اطلاعات و محمدرضا قبادی، مدیرعامل شرکت نوین تک در سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برگزار شد.

رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در ابتدای این مراسم، ضمن خیرمقدم گفت: این رویداد فرصتی برای ارتباط بیشتر اصحاب فکر و نسل جوانی که دارای خلاقیت و استعداد و توانایی‌های فراوان بوده که معمولا دیده نمی‌شوند، فراهم کرده است.

بروجردی افزود: این امر به عنوان یک رویداد جدید و خلاقیت‌مدار با کمک مدیران جوان سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران شکل گرفته است و امید است مدیران کشور در تمامی سطوح ازاستعدادها و پتانسیل نسل جوان در جهت اعتلای این سرزمین بهره کافی ببرند.

وی با اشاره به قدمت 80 ساله سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، گفت: این سازمان مانند سایر مراکز دانشگاهی با یک رویه سنتی پیش می‌رفت اما با توسعه تکنولوژی‌های جدید در عرصه ملی و سطح جهانی، مدیران ناگزیر شدند تغییر رویه داده و از استعداد جوانان بهره کامل ببرند.

وی تصریح کرد: در گام اول شناخت ظرفیت‌ها مطرح است و باید بپذیریم که دولت همواره تسهیل‌گر بوده تا مداخله‌گر و لازم است دخالت در امور را به سطح جامعه واگذار کرد در چنین شرایطی جامعه از دولت مطالبات کمتری خواهد داشت.

بروجردی افزود: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران به عنوان بزرگترین پایگاه اطلاعاتی فارسی در مجموعه نظام جمهوری اسلامی ایران می‌تواند نقش تسهیل‌گر بزرگ را برای نسل امروز و جوانان ایفا کند و در این زمینه اقدامات مختلفی را در دستور کار خود قرار دهد.

به گفته رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران؛ این سازمان از دیتا و داده‌های خوبی بهره‌مند بوده اما برای ایجاد مشاغل بدون شک نیازمند همکاری و تعامل سایر نهادها و دستگاه‌ها است و با همین رویکرد رویداد ویتا با همکاری سازمان فناوری اطلاعات و بخش خصوصی در حال انجام است.

وی یادآور شد: امروز استارت این مهم زده شد و امید است سایر نهادها و ارگان‌ها در علوم پایه و سایر منابع علمی از این دید و نگاه حرکت نویی را آغاز کنند. در این زمینه نیازمند مشارکت و تعامل میان دستگاه‌ها و بخش‌های مختلف با یکدیگر هستیم چرا که کار مشترک می‌تواند اثرگذار باشد و به عنوان مولد عمل کند.

بروجردی تصریح کرد: سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران امروز دست یاری خود را به سمت جوانان که خود استارت زننده‌های استارت آپ‌های دیگری هستند دراز کرده است تا خلاقیت‌ها،استعدادها و توانایی‌ها برای انجام اقدامی بزرگ به نمایش گذاشته شود.

وی در ادامه به وجود ده‌ها هزار مرجع و داده در این سازمان که تاکنون مورد توجه و بهره‌برداری لازم قرار نگرفته‌اند اشاره کرد و افزود: بهره‌مندی صحیح از این داده‌ها به عنوان رسالتی است که بر دوش همه ما بوده و امید است از این گنجینه بهره لازم برده شود.

رییس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران از این سازمان به عنوان حافظه ملی ایرانیان یاد کرد و گفت: تمام حافظه ایرانی و حتی بخشی از حافظه جهانی در این مجموعه وجود دارد و باید با ایجاد شرایط مناسب زمینه بروز خلاقیت نسل جوانی که امروز گاهاً ناگزیر شده برای نمایش خلاقیت‌های خود به سرزمین‌های دیگر کوچ کند اقدامی اساسی انجام شود.

برای ساده کردن دسترسی به داده‌ها و دانش
در ادامه این آیین، امیر ناظمی با بیان اینکه هم اکنون پایه‌های بسیاری از تصمیم‌گیری‌ها در کشورهای مختلف جهان براساس اسطوره‌های سرزمین‌های مختلف شکل می‌گیرد، به مقایسه بهره‌مندی گروه‌های برخوردار و کمتر برخوردار از منابع و امکانات پرداخت.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات تصریح کرد: تا سال‌ها در جوامع مختلف گروه‌های برخوردار از بسیاری از امکانات به صورت نامحسوس در مقایسه با سایر گروه‌ها بهره بیشتری می‌بردند.

وی با تشریح سطح تجارت الکترونیک میان کشورهای مختلف، افزود: امروز بر سر دوراهی تاریخی قرار داریم و لازم است هر چه سریع‌تر وارد تکنولوژی‌هایی مانند هوش مصنوعی شویم تا این امکان برای جامعه فراهم شود و میزان بیشتری از افراد به دانش و داشته‌ها دسترسی بهتری داشته باشند.

ناظمی تصریح کرد: در این‌باره با دو دیدگاه روبرو هستیم به طوری که گروهی می‌گویند با رشد فناوری اطلاعات دچار شکاف دیجیتال خواهیم شد و گروهی دیگر می‌گویند در صورت برنامه‌ریزی و ورود به موقع به تکنولوژی می‌توانیم فرصت برابری را برای جامعه به منظور دسترسی به دانش و اطلاعات ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: این حوزه فراتر از این است که بخواهیم کتاب‌ها دیجیتال شوند و فراتر از آن است که بخواهیم ابزار عمل آسان در اختیار بگذاریم چرا که ما امروز قرار است داده‌هایمان با هوش مصنوعی ترکیب شوند در این زمینه رفتارها تحلیل می‌شوند که در نهایت نقشه راه پیشرفت شغلی در اختیارمان قرار می‌گیرد.

رئیس سازمان فناوری اطلاعات متذکر شد: امکان ترک اجتماعی برای افراد وجود دارد به طوری‌که یک فرد از طبقه کمتر برخوردار می‌تواند با سوار شدن بر آسانسور به طبقات برخوردار برود برای دستیابی به این مهم لازم است در زمان مناسب وارد تکنولوژی شویم.

وی خاطرنشان کرد: اقدام سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران در این‌باره بسیار ارزشمند بوده چرا که تلاش کرده با کمک و همیاری سایر دستگاه‌های مختلف این مهم را به سرانجام برساند و امید است این امر منجر به افزوده شدن چند گروه جدید استارت آپ شود و اقدامات موثری صورت بپذیرد.

جذب سرمایه و تبدیل شدن به کمپانی
همچنین محمدرضا قبادی در آیین افتتاحیه رویداد کارآفرینی ویتا با تشریح رویکرد شرکت نوین تک درخصوص همکاری در برپایی چنین رویدادی، گفت: اساسی‌ترین مبحث در زمینه ایجاد کسب و کار واقعی، جذب سرمایه و تبدیل شدن به کمپانی است.

مدیرعامل شرکت نوین تک در ادامه افزود: هم اکنون فاصله معناداری میان استارتاپ‌های حوزه خدمات و استارتاپ‌های حوزه هایتک وجود دارد.

وی یادآور شد: عموما در استارتاپ‌ها و بیزینس‌هایی سرمایه‌گذاری می‌شود که احتمال ریسک کمتر بوده است. البته در ایران خوشبختانه حدود ۱۲ سال است که بحث استارتاپ‌ها جدی شده است.

مدیرعامل شرکت نوین تک افزود: در حال حاضر ما با فرصت طلایی و بازار ۸۰ میلیون نفری در کشور روبرو هستیم و برهمین اساس باید دید چگونه می‌توان به طور موثر وارد عمل شد.

وی گفت: استارت رویداد ویتا از اسفندماه سال گذشته با همکاری و تلاش سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران آغاز شده است و مقرر شده تا یازدهم مردادماه طرح‌های ارائه شده بررسی شوند و از 26 تیرماه فرایند مرحله دوم آغاز خواهد شد.

قبادی خاطرنشان کرد: شتابدهنده نوین تک علاقه‌مند است منابع لازم را در اختیار طرح هایی که امیدی به آن‌ها می‌رود قرار دهد تا کسب و کار واقعی شکل گیرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها