یکشنبه ۵ آبان ۱۳۸۷ - ۰۹:۱۰
اکسیر: صفار زاده به شعر و شعور شیعی رسید

اکبر اکسیر گفت: صفارزاده در ارتباط نزدیک با انقلاب توانست به شعر و شعور شیعی برسد و نوعی از شعر را پس از انقلاب ارائه دهد که برگرفته از شهادت‌های مردم با واژگان ساده و دلنشین بود.\

"اکبر اکسیر" در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، گفت: طاهره صفارزاده یکی از چهره‌های مطرح زنان شاعر در دهه 50 است که با طنین «دلتا»یش طنینی در شعر امروز انداخت که تمام توجه‌ها و نظرها را به خود جلب کرد.

وی تاکید کرد: صفارزاده با زبان نرمی که داشت، بعدها به «بیعت با بیداری» رسید و «صفر پنجم» از او چهره‌ای ساخت که اکسیژن تازه‌ای به رگ‌های شعر معاصر تزریق کرد.

شاعر مجموعه "زنبورهای عسل دیابت گرفته‌اند"، خاطرنشان کرد: هر چند عده‌ای او را رقیب "فروغ فرخزاد" شاعر اجتماعی می‌دانستند، اما صفارزاده با پشتوانه قوی‌ای که داشت، در صدد نجات انسان از بردگی و ذلت بود و کاری به رقابت نداشت.

اکسیر با اشاره به این که شعرهای صفارزاده در دهه 50 نوعی شعر مقاومت و نوعی دفاع مقدس از شرف و کیان انسان درمانده امروز بود، گفت: هوای تازه‌ای که صفارزاده با شعرش به جامعه ادبی ما تزریق کرد، باعث شد که ما چشم‌مان را بگشاییم و جور دیگر سرودن را بیاموزیم.

وی ادامه داد: طاهره صفارزاده بدون آنکه رقیبی برای فرخزاد باشد، به راه خود در شعر فارسی ادامه داد و در نزدیکی با انقلاب توانست به شعر و شعور شیعی برسد و نوعی از شعر را پس از انقلاب ارائه دهد که برگرفته از شهادت‌های مردم با واژگان ساده و دلنشین بود.

اکسیر خاطر نشان کرد: صفارزاده از جمله شاعرانی بود که در جوار شعر، اعتقادات مذهبی خود را زیر پوست شعر امروز ما جاری ساخت، بی آن‌که از شعرش، بوی کلیشه و بخش‌نامه اداره‌جاتی بیاید.

وی یادآور شد: طاهره صفارزاده با مرگ و حذف فیزیکی‌اش به هیچ وجه از شعر امروز ما خارج نخواهد شد.

این شاعر آستارایی در پایان این ضایعه غم‌انگیز را به جامعه ادبی ایران تسلیت گفت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط