آیتالله سعیدی رئیس شورای فرهنگ عمومی قم در جلسه این شورا گفت: امروز دشمنان نظام، از طریق فرهنگ وارد عمل شدهاند و همه باید در این راستا به وظیفه دینی خودعمل کنند.
در این نشست، آیتالله سعیدی با اشاره به فرا رسیدن ماه محرم بیان کرد: همه فعالیتهای فرهنگی باید با اهداف سیدالشهدا (ع) به ویژه فریضه امر به معروف و نهی از منکر تطبیق داشته باشد.
رئیس شورای فرهنگ عمومی قم در ادامه در رابطه با ضرورت توجه به مسئله حجاب و عفاف، افزود: دستگاههای اجرایی باید در حوزه عفاف و حجاب اقدامات جدی انجام دهند و از ارائه گزارشهای روی کاغذ و غیرعملیاتی و بدون خروجی روشن و مشخص برای رفع مسئولیت پرهیز کنند.
امام جمعه قم، با بیان اینکه مسئله عفاف و حجاب دغدغه همه دلسوزان نظام است، ادامه داد: امروز دشمنان نظام از طریق فرهنگ وارد عمل شدهاند و همه باید در این راستا به وظیفه دینی خود در این باره عمل کنند و مراقب باشیم که به دلیل غفلت و کمکاری در حوزه عفاف و حجاب مورد خشم و غضب خداوند و حضرت معصومه (س) قرار نگیریم.
تولیت حرم مطهر حضرت معصومه (س) ضرورت مجاهدت در حوزههای فرهنگی را مورد توجه قرار داد و گفت: باید در عرصههای فرهنگی آنگونه مجاهدت کنیم که در پیشگاه خداوند متعال، شهدا و امام راحل شرمنده نباشیم.
برای تحقق اهداف فرهنگی در استان قم مشارکت همه دستگاههای اجرایی لازم است
در بخش دیگری از این مراسم، سیدموسی حسینی کاشانی مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، تابلوهای تبلیغاتی مواصلاتی شهر قم را مورد توجه قرار داد و گفت: ساماندهی تابلوهای مواصلاتی شهر مقدس قم و درج پیامهای فرهنگی و مذهبی بر روی این تابلوها از برنامههای جدی ما است.
حسینی کاشانی ادامه داد: مصوبات شورای فرهنگ عمومی، جهت ضمانت اجرایی نیازمند اعتبار و حمایت مالی است و در این راستا قرار است اعتباراتی به شوراهای فرهنگ عمومی استانها تخصیص داده شود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم در ادامه بیان کرد: برای تحقق اهداف فرهنگی در استان قم، مشارکت همه دستگاههای اجرایی لازم است و طرحهای ارائه شده به شورای فرهنگ عمومی باید دارای پیشنهادات و راهکارهای مشخص باشد تا به درستی تصویب و اجرایی شود.
بیش از 3000 پیامک بیحجابی در خودرو ارسال شده است
سردار عبدالرضا آقاخانی فرمانده انتظامی استان قم نیز در این نشست، به مسئله بیحجابی در خودرو اشاره کرد و گفت: در راستای اجرای طرح ناظر یک در استان، در 5 ماهه نخست سال جاری، بیش از 3000 پیامک بیحجابی در خودرو ارسال شده است.
آقاخانی در ادامه از اجرای طرح ناظر دو نیز خبر داد و گفت: این طرح برای مقابله با اماکن متخلف در مسئله حجاب و عفاف اجرا میشود، و از آنجاییکه امروز مسئله فرهنگ از دغدغههای جدی رهبر معظم انقلاب و دلسوزان نظام اسلامی است، باید این مسئله مورد توجه جدی قرار گیرد.
فرمانده انتظامی استان قم اقدامات قرارگاه 19 دی را بسیار ارزشمند دانست و گفت: نیروی انتظامی بر اساس قانون با ناهنجاریهای فرهنگی و اجتماعی مقابله میکند و خوشبختانه با توجه به اقدامات انجام شده، کشف حجاب در خودروها در کشور کاهش چشمگیری داشته است.
رسانهها برای فرهنگسازی در امور خانواده فعالیت بیشتری داشته باشند
معصومه ظهیری، معاون فرهنگی و تبلیغی حوزههای علمیه خواهران نیز در این نشست، افزود: سازمانهای مردم نهاد فعال در حوزه خانواده و سبک زندگی اسلامی نیازمند حمایت جدی هستند و باید بخشی از اعتبارات در عرصه کاهش آسیبهای اجتماعی، به امور خانواده و فرهنگسازی در این مسئله خطیر و حساس اختصاص یابد.
ظهیری در ادامه با اشاره به ضرورت پیوست فرهنگی مربوط به امور خانواده در تمامی فعالیتهای دستگاههای اجرایی گفت: امروزه سبک زندگی در میان خانوادههای ایرانی به شدت آسیبپذیر شده است و رسانهها باید بیش از پیش در رابطه با مسائل خانواده آگاهی بخشی و فرهنگسازی کنند، و همچنین در حرم مطهر حضرت معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران، جلسات و کارگاههای آموزشی در رابطه با مهارتهای زندگی و امور مرتبط با خانواده برگزار شود.
وی با اشاره به برخی بدعتهای بوجود آمده از ازدواج تا مرگ، بیان کرد: شورای فرهنگ عمومی باید متولی مشخصی را برای تجمیع و همگرایی تمامی برنامهها و فعالیتها در حوزه خانواده مشخص کند.
رسالتهای اساسی شورای فرهنگ عمومی مورد غفلت واقع نشود
در بخش دیگری از این نشست، نصرتالله لطفی رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان قم، کارآمدی و اثرگذاری هرچه بیشتر مصوبات شورای فرهنگ عمومی را مورد توجه قرار داد و گفت: برای اثرگذاری و ضمانت اجرایی مصوبات شورای فرهنگ عمومی، باید برنامهریزی و راهکارهای لازم اندیشیده شود.
لطفی با بیان اینکه رسالتهای اساسی شورای فرهنگ عمومی نباید مورد غفلت واقع شود، بیان کرد: مبادی ورودی شهر قم و تابلوهای تبلیغاتی که در این جادهها وجود دارد، با جایگاه معنوی این خطه مقدس تناسب ندارد و به جای توجه دادن به حرم کریمه اهل بیت (س)، به تبلیغ کالاهای تجارتی میپردازد.
منشور اخلاق محیط زیست باید تدوین شود
در ادامه این نشست، سیدرضا موسوی مشکینی مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم، سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه محیط زیست را مورد توجه قرار داد و گفت: باید تمامی ظرفیتها و امکانات برای توسعه و تعمیق فرهنگ زیست محیطی و همچنین افزایش دانش و آگاهی مردم و مسئولان برای جلوگیری از تخریب محیط زیست به کار گرفته شود.
موسوی مشکینی با بیان اینکه باید نگاه و فرهنگ زیست محیطی را در جامعه نهادینه سازیم، بیان کرد: امروزه به شدت نیازمند اصلاح نگاه مردم و مسئولان به مسئله محیط زیست و تغییر در رفتار فردی و اجتماعی و ترویج قواعد اخلاقی در این حوزه هستیم، به گونهای که هر شخص خود را ملزم به حفظ و حراست از این موهبتهای الهی بداند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم، در ادامه به ضرورت تدوین منشور اخلاق محیط زیست اشاره کرد و گفت: نهادها و دستگاههای اجرایی عضو شورای فرهنگ عمومی استان قم در راستای ترویج و تعمیق فرهنگ زیست محیطی در شهر کریمه اهل بیت (س) برنامهها و پیشنهادهای خود را ارائه دهند.
در این جلسه مقرر شد کارگروه ویژهی تدوین منشور اخلاق محیط زیست برای توسعه فرهنگ زیست محیطی در استان تشکیل و راهکارهای پیشنهادی و عملیاتی در اینباره و نیز در حوزه تحکیم و تعالی خانواده پس از جمعبندی در هیئت اندیشه ورز شورا برای تصمیمگیری به شورای فرهنگ عمومی ارائه شود.
در پایان این جلسه از مجموعه آموزشی تصویری مهارتهای خانواده پایدار به نام پلهای خوشبختی تولید یکی از سازمانهای مردمنهاد فعال در حوزه تحکیم خانواده رونمایی شد.
نظر شما