کتاب «تفسیر روایی نامه امام صادق(ع) به شیعیان»، تألیف حجتالاسلام علیاصغر رادحسینی از سوی انتشارات باقرالعلوم(ع) روانه بازار نشر شده است.
در کتاب «تفسیر روایی نامه امام صادق(ع) به شیعیان»، هم به مفردات و هم به مفهوم کلام امام صادق(ع) پرداخته شده است. آنچه مایه حیرت و شکر بود، یافته شدن مترادفهای بسیاری از آیات شریفه و سخنان اهل بیت(ع) برای تمامی واژههای این نامه شریف بود که صحت مضمون آن را چندین برابر میکرد. به همین دلیل، به یقین میتوان ادعا کرد که پشتوانه سند مفهومی این نامه شریف، بسیاری از آیات قرآن کریم و روایت هستند.
در این تألیف تقریباً از تمامی پژوهش و نوشتههای مرتبط با این نامه استفاده و تلاش شد مشروح آمده در پاورقیها به گونهای باشد که طولانی نشود؛ در برخی از موارد، توضیحات بیش از ظرفیت این نوشتار حذف شده است.
معانی لغات از لغتنامههای قابل استناد تا چاپی که به بیان اصل معنی کمک میکرد، نقل شده است. در موارد بسیاری سعی شده است، در صورتی که آوردن ترجمه کلمات به صورت مترادف یا حتی غیر مترادف به سود خواننده و مخاطب است، این کلمات را در داخل کروشه بیان شود.
ترجمههای موجود، نواقص بسیاری داشت که با مراجعه به منابع اولیه و مشروح و تفاسیر موجود تقریباً همه این نواقص برطرف شد. همچنین در قسمتهایی از ترجمه متون، از قرینههای حالیه و مقالیه در ترجمه لغات غفلت شده بود که با مراجعات دقیق و تأملات کافی، این گونه نواقص هم برطرف شد. حتی به نظر نگارنده به دلیل پیچیدگی یا کمبودی که در برخی از ترجمهها احساس میشد، نویسنده با دقت فراوان این متون را دوباره به ترجمه فارسی برگرداند.
برای فهم و ترجمه دقیق این نامه به روایات بسیاری از اهل بیت(ع) رجوع شده است تا با کمک روش تفسیر کلام خود اهل بیت(ع) به ترجمه دقیق این روایت پرداخته شود.
از مهمترین شاخصههای این متن شریف بیان تفاوتهای شیعیان حقیقی و ادعایی، آسیبهای اجتماعی پیش روی شیعیان، دشنام دادن به دشمنان به عنوان مسیری شرکآلود، مدرا با مردم و پرهیز از آسیبهای همنشینی با آنان، پرهیز از اختلافات بین شیعیان، پرهیز از اختلافافکنی بین رهبر جامعه اسلامی و شیعیان، دوستی و دشمنی برای خدا و رعایت ادب الهی، وجوب عمل بر اساس روش اهل بیت(ع) در تمامی عرصههای فردی، اجتماعی، عبادی، سیاسی و اهل بیت(ع) بیانکنندگان حقیقی دین و موضوعات مهمی که برای رسیدن به سعادت حقیقی لازم است به آنها عمل شود.
این کتاب به قلم حجتالاسلام علیاصغر رادحسینی در 165 صفحه به رشته تحریر در آمده و توسط انشارات باقرالعلوم(ع) به زیور تبع آراسته شده است.
نظر شما