دوشنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۲:۴۵
پیش‌بینی کمبود کتاب‌خوان الکترونیک در بازارهای جهان

گزارش‌ها از بازار دستگاه‌های الکترونیک به خصوص کتابخوان‌ها و تبلت‌های هوشمند برای مطالعه کتاب حاکی از کمبود بسیاری از این دستگاه‌ها در انبارهای شرکت‌های بزرگ تولیدکننده این دستگاه‌ها است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از گودایریدر، گزارش‌ها از بازار دستگاه‌های الکترونیک به خصوص کتابخوان‌ها و تبلت‌های هوشمند برای مطالعه کتاب حاکی از کمبود بسیاری از این دستگاه‌ها در انبارهای شرکت‌های بزرگ تولیدکننده این دستگاه‌ها است. گفته می‌شود بسیاری از شرکت‌های بزرگ تولیدکننده کتابخوان‌های الکترونیک مثل کیندل آمازون و دستگاه نوک بارنزاندنوبل و دستگاه اونیکس می‌گویند انبارهایشان خالی است و هنوز سفارش‌های ماه‌های ابتدایی سال جدید را نرسانده‌اند.
 
کارشناسان می‌گوید به زودی باید منتظر کمبود کتابخوان‌های الکترونیک و به طور کلی دستگاه‌های الکترونیک و گوشی و تبلت‌های هوشمند باشیم که علت آن کمبود تولید تراشه‌ها  و قطعات سخت‌افزاری در بازار جهان است که سرنخ‌ها به کشور تایوان رسیده است. در تایوان نزدیک به 90درصد سخت‌افزارها و تراشه‌های الکترونیک مورد استفاده در دستگاه‌های الکترونیک ساخته می‌شود و این کشور می‌گوید علت اصلی کمبود تولید قطعات الکترونیک به خاطر کمبود آب است.
 
بر اساس این گزارش کشور تایوان اعلام کرده است که کمبود آب در سال گذشته که در حدود نیم قرن گذشته مسئله بی‌سابقه‌ای بوده است و حالا تجارت و صنعت 100میلیارد دلاری تولید قطعات الکترونیک این کشور با خطر روبرو بوده است. بسیاری از کمپانی‌های بزرگ تولید قطعه به بازیافت آب روی آورده ولی تنها 6درصد از نیاز آنها به آب برآورده شده است.
 
مسئولان تایوانی می‌گویند تولید تراشه‌های نیمه هادی در صنعت سخت‌افزار شرایط نامتعادلی را تجربه می‌کند. این اتفاق موجب شده تا بسیاری از تولیدکنندگان پردازنده‌های مختلف کامپیوتری با کمبود عرضه محصولات خود به بازار دست‌وپنجه نرم کرده و در نتیجه بسیاری از علاقه‌مندان به خرید این پردازنده‌ها نیز قادر به دسترسی به آن نباشند.  
 
تولید چیپ و پنل‌های نمایشگر نیاز به مقدار بسیار زیادی آب خالص دارد. برخی از آب‌های استفاده شده در این کارخانه‌ها امکان بازیافت را دارند اما کارخانه‌ها همچنان نیازمند منبع آب قابل اطمینان هستند. بعضی تولیدات نظیر مادربرد، کارت‌های گرافیک، ماژول‌های حافظه، SSD و دیگر تولیدات بردهای الکترونیکی هم نیاز به آب فراوان دارند؛ با این حال در مقایسه با تولید نمایشگر و برخی چیپ‌های دیگر، آب کمتری مصرف می‌کنند.
 
در حال حاضر کمپانی‌هایی نظیر ING مشغول انتقال آب و نیز حفر چاه هستند و تولید چیپ‌های کامپیوتر و نمایشگرها به شکل معمول پیش می‌رود اما هر لحظه احتمال آن وجود دارد که شرایط وخیم شود.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها