دبیر اجرایی جشنواره بینالمللی انتخاب کتاب سال رضوی از ارسال فراخوان سیزدهمین دوره این جشنواره به مراکز علمی، فرهنگی، مذهبی، پژوهشی، انتشاراتی و اندیشمندان 62 کشور جهان خبر داد.
وی تصریح کرد: تاکنون فراخوان جشنواره برای 62 رایزنی فرهنگی در کشورهایی از سه قاره جهان ارسال شده و علاوه بر قرارگیری این فراخوان روی سایت این مراکز، از طریق آنها به مراکز فرهنگی و شخصیتهای مرتبط با جشنواره نیز اطلاعرسانی شده است. این فراخوان به زبانهای انگلیسی، عربی، فرانسه و اردو ترجمه شده است. این بروشور توسط برخی از نمایندگیها مانند رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان به زبان ملی کشور میزبان نیز ترجمه شده است.
قیصرینیک هدف از این جشنواره را ترويج فرهنگ منور رضوی؛ گسترش فعاليتهای علمی، پژوهشی، ادبی و هنری مرتبط با سيره و ابعاد مختلف شخصيت امام رضا عليهالسلام؛ شناسايی، تجليل و حمايت از پديدآورندگان آثار برتر علمی، فرهنگی و هنری در این زمینه و گسترش گفتمان تمدن نوين اسلامی ذکر کرد.
محورهای سیزدهمین جشنواره کتاب سال رضوی
وی به بخشهای مختلف این جشنواره اشاره کرد و گفت: جشنواره بینالمللی کتاب سال رضوی بخشهای مختلفی مانند کتابهای چاپی، کتابهای ديجيتال و گويا، پاياننامه و رسالههای دانشگاهی و حوزوی، آثار چاپ نشده، ناشران فعال، بينالملل (شامل آثار نگارشيافته به زبانهای زنده و پُرمخاطب جهان در موضوع جشنواره)، جايزه سراج (برترين اثر ترجمه شده از زبان فارسی به زبانهای زنده و پُرمخاطب جهان (نهضت ترجمه معکوس) و بخش جايزه عالِم آل محمّدصلّياللهعليهوآلهوسلّم (برترين ناشر خارجی فعال در حوزه علوم اسلامی و معارف اهل بيت عليهمالسلام) را دربر دارد.
دبیر اجرایی جشنواره بینالمللی انتخاب کتاب سال رضوی به شرایط ارسال آثار پرداخت و اظهار کرد: همه آثار ارسالی به جشنواره باید با موضوعاتی درخصوص امام رضا(ع) و خاندان آن حضرت یعنی امام موسی کاظم (ع)، امام جواد (ع)، امام هادی (ع)، امام حسن عسکری (ع)، امام مهدی(عج)، حضرت حسينبنموسیالکاظم (ع)، حضرت احمدبنموسیالکاظم «شاهچراغ» (ع) و حضرت فاطمه معصومه (س) باشد.
بخش ویژه؛ مهمان سیزدهمین دوره
وی از پیشبینی بخشی با عنوان «بخش ویژه» در این جشنواره خبر داد و گفت: این بخش به پيگيری و اجرای رهنمودهای توليت معزز آستان قدس رضوی در اختتامیه دوازدهمین دوره جشنواره بینالمللی کتاب سال رضوی اختصاص یافته است. آثار نگارش یافته در این موضوعات از حمایت ویژهای برخوردار خواهند شد.
قیصرینیک از این موضوعات نام برد و تصریح کرد: «ارائه راهبردها و راهکارهای عملی برای ارتقای مفهومی و عملی زيارت و گسترش جايگاه معرفتی آن و توازن جنبههای احساسی و عقلانی زيارت»، «ارائة راهکارهای عملی برای توسعه شناخت و معرفت زائر از جايگاه علمی امام هشتم (ع) و تقويت ولايت عملی در ميان زائران»، «ارائة راهبردهای اجرايی براي توسعه فرهنگ کتابخوانی در جامعه و تشويق زائران بارگاه ملکوتی حضرت ثامنالحُجَج(ع) به علمآموزی و کتابخوانی در کنار زيارت»، «ارائه راهبردهای اجرايي در خصوص مهندسی ساختاری حرم مطهر رضوی برای تشويق زائران به علمآموزی و کتابخوانی»، «ارائه راهبردهای عملی در خصوص نقشآفرينی آستان قدس رضوی برای مقابله با اسلامهراسی، دفاع از حريم پيامبر اعظم(ص) و خاندان آن حضرت و اجرای رهنمودهای مقام معظّم رهبری (دامظله) در اين زمينه»، «جايگاه تعاليم امام رضا (ع) در تحقّق گام دوم انقلاب (خودسازی، جامعهپردازی و تمدنسازی)»، «نقش آستان قدس رضوی در پيشبرد گفتمان تمدن نوين اسلامی» و «جايگاه شهيد و شهادت در معارف رضوی، ارتباط شهيدان با حضرت امام رضا (ع) و بارگاه ملکوتی آن حضرت و نقش آستان قدس رضوی در دفاع مقدس» عناوین این موضوعات را تشکیل میدهد.
قیصرینیک گفت: نویسندگان و ناشران میتوانند آثاری که در سالهای 1399 و 1400 منتشر کردهاند را تا 15 اردیبهشتماه سال 1401 به دبیرخانه جشنواره بینالمللی انتخاب کتاب سال رضوی (حرم مطهر رضوی، کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی) ارسال کنند.
مراسم اختتامیه جشنواره، همزمان با دهه کرامت، در سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی برگزار میشود.
نویسندگان، ناشران و فعالان حوزه رضوی، میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر از جزئیات این جشنواره به سایت جشنواره به نشانی library.aqr.ir/ketabsal مراجعه کنند.
نظر شما