یکشنبه ۹ آبان ۱۴۰۰ - ۰۸:۰۰
نامه‌ای به وزیر

مترجمی امانت‌دار و استادی اخلاق‌مدار بود که با ترجمه ماندگار از نهج‌البلاغه و خلق آثاری چون تاریخ تحلیلی اسلام و شرح مثنوی شریف نام خود را در سپهر ادب و علم ایران جاودان ساخت.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پاسداشت یاد و نام بزرگان و مفاخر کشور راهی است برای الگوسازی؛ راهی که کمک می‌‏کند جوانان با زیست علمی و شخصی این عزیزان آشنا شوند و با الگوگیری، راه پُرتلاش و پُرافتخار آن‌ها را ادامه دهند. بنیاد ملی نخبگان از چند سال قبل اقدام به برگزاری مراسم تکریم از نخبگان و مفاخر معاصر ایران‏ زمین در سراسر کشور کرده است که گزارش آن در بولتنی به نام «طواف شمع» و نشریه‌‌ای به نام «هنرنامه» منتشر شده است. بازخوردهای این اتفاق مبارک باعث شد تا خبرگزاری کتاب ایران با همکاری بنیاد ملی نخبگان تصمیم به درج برشی از زندگی شخصی و حرفه‌‏ای این بزرگان زیرِ نام «قاب روایت» کند. این مجموعه به قلم «محسن شاه‌رضایی» نوشته شده و تقدیم به خوانندگان خبرگزاری کتاب ایران می‏‌شود.
 
متن این شماره قاب روایت به شرح زیر است:
در دبیرستان‌های تهران تدریس می‌کرد و با دکتر محمد معین حشرونشر داشت. در همان ایام علامه علی‌اکبر دهخدا از طریق دکتر معین با او آشنا شد و آینده‌ای درخشان در ناصیه‌اش دید. پس، نامه‌ای به وزیر فرهنگ (آموزش‌ و پرورش) نوشت و تصریح کرد: «او اگرنه در نوع خود بی‌نظیر ولی کم‌نظیر است.» در آن نامه از آقای وزیر خواست تا به دبیر جوان اجازه داده شود تنها هفته‌ای شش ساعت تدریس کند و بقیه وقت خود را در مؤسسه تازه‌تأسیس لغت‌نامه به تألیف و تحقیق بگذارند. نامه مؤثر افتاد و مرد جوان همکاری با مؤسسه را آغاز کرد. او -که تحصیلات حوزوی را تا کسب درجه اجتهاد در شهرهای نجف و قم نزد اساتید و مراجعی بزرگ ازجمله آیت‌الله بروجردی خوانده بود- اکنون در مؤسسه نیز خوش می‌درخشید. هم‌زمان، به ادامه تحصیل تا مقطع دکترای زبان و ادبیات فارسی نیز اقدام کرد و درک محضر اساتیدی چون علامه دهخدا و استاد بدیع‌الزمان فروزانفر به‌راستی از او حکیمی کم‌نظیر ساخت؛ آن‌قدر که جامعه علمی کشور به او اعتماد کرد و در غیاب علامه دهخدا و دکتر معین، ریاست لغت‌نامه دهخدا را تا پایان عمر به او سپرد.

دکتر سید جعفر شهیدی درعین‌حال معلمی شریف، پژوهشگری اصیل، نویسنده‌ای توانا، مترجمی امانت‌دار و استادی اخلاق‌مدار بود که با ترجمه ماندگار از نهج‌البلاغه و خلق آثاری چون تاریخ تحلیلی اسلام و شرح مثنوی شریف نام خود را در سپهر ادب و علم ایران جاودان ساخت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها