"ابراهیم خدایار" در گفتوگو با ایبنا مطرح کرد
رویکرد تالیفی انجمن علمی نقد ادبی در تولید منابع مکتوب
ابراهیم خدایار عضو هیئت رییسه انجمن علمی نقد ادبی گفت: تالیف کتاب برای رشته و گرایش نقد ادبی در شرایطی که بیشر آثار حوزه نقد را آثار ترجمه تشکیل میدهند، رویکردی مهم به شمار میرود که با همیاری استادان این حوزه به سامان میرسد.
عضو هیئت رییسهه انجمن علمی نقد ادبی با اشاره به وجود وحدت رویه و عمل در انجمن نقد ادبی، درباره ایده راهاندازی گرایش نقد ادبی در دانشگاهها، به جزییات تازهتری اشاره کرد و گفت: یکی از مهمترین محورهای پیگیری انجمن، تاسیس رشته نقد ادبی است. چرا که بیشتر متقاضیان نقدنویسی از روی علاقهمندی وارد این حوزه شدهاند و مهمترین نقص این حوزه نبود دانشجوی بومی است.
این پژوهشگر در پاسخ به سوالی درباره این که چه اقداماتی را در راستای اجرای این ایده درنظر دارید، اضافه کرد: یکی از راهکارهای ما مساعدت همین استادانی است که در جمع ما هستند و اعضای هیئت علمی مدیره دانشگاههای مختلفند. بنابراین ایده ما نخست در دانشگاهها تکثیر میشود و سپس در ارگانهای خبری.
خدایار خاطرنشان کرد: البته لزوما قرار نیست ابتدا در همه دانشگاهها باشد، میتواند از دو دانشگاه شروع شود.
وی درباره وجود ضعف در حوزه کتابهای نقد ادبی و این که بیشتر آثار موجود در این زمینه ترجمهاند، از وضعیت روند تالیف کتاب برای این رشته سخن گفت: استادان اعضای انجمن و استادان همردیف آنها با شکلگیری این رشته خودبهخود به سمت تالیف کتاب میروند. البته پرورش استاد هم گام بعدی است و در درازمدت هم دانشنامهها میتوانند به کتاب تبدیل شوند.
خدایار در ادامه از مطرح شدن ایدههای جدیدتر در حوزه نقد در کنگرههای دوسالانه این انجمن خبر داد و گفت: طرح ایدههای نو و تقویت پیوندهای دستاندرکاران و نویسندگان نقد، از اهداف دیگر انجمن است و این درحالی است که ما از مدتها پیش و از موقع انتشار فصلنامه، به پژوهشی و علمی بودن آن نظر داشتیم و خواستیم که این نشریه الگویی برای علاقهمندان و مولفان این حوزه باشد.
مدیر مسئول انجمن نقد ادبی تصریح کرد: ما جلسات ماهانهمان را در همان قالب قبلی پی میگیریم و نشستهای تخصصی را هم به صورت پیگیرانه دنبال خواهیم کرد.
نظر شما