پنجشنبه ۱۸ آذر ۱۴۰۰ - ۲۳:۵۸
کنگره ملی شعر «سردار سربداران» کوششی هنرمندانه در انعکاس گلبانگ حقیقت‌خواهی است

زینب سلیمانی، دختر سردار قاسم سلیمانی در مراسم اختتامیه نخستین کنگره ملی شعر سردار سربداران از این رویداد فرهنگی به عنوان کوششی شاعرانه و هنرمندانه در انعکاس فریاد و گلبانگ حقیقت‌خواهی شهید سلیمانی یاد کرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مراسم اختتامیه نخستین کنگره ملی شعر سردار سربداران با هدف قدردانی و معرفی برگزیدگان، شامگاه پنجشنبه (18 آذرماه) با حضور خانواده سردار سلیمانی، سردار علی فدوی، جانشین فرمانده سپاه پاسداران، سردار محمدرضا فلاح‌زاده، از همرزمان شهید قاسم سلیمانی و جانشین فرمانده سپاه قدس، احمد وحیدی، وزیر کشور، حمید شاه‌آبادی، معاون سیمای صدا و سیمای جمهوری اسلامی، مهدی چمران، رییس شورای شهر تهران، علیرضا مختارپور، دبیر کل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و جمعی از شاعران و اهالی فرهنگ در تالار وحدت برگزار شد.

در این مراسم زینب سلیمانی، فرزند سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی در سخنانی گفت: در آستانه دومین سالگرد شهادت سردار سلیمانی هستیم و همایش امروز گام کوچکی برای تکریم از این الگوی انسانیت و بزرگداشت مجاهدت‌های اوست.

وی ادامه داد: پیام حقیقت به خاطر انتساب، به حضور حق مسیر خود را همواره طی کرده است و کسی که در این مسیر پا بگذارد چه هنرمند و چه مجاهد، مقرب است. «سردار سربداران» کوششی شاعرانه، زیبا و هنرمندانه‌ در انعکاس فریاد و گلبانگ حقیقت‌خواهی شهید سلیمانی به شمار می‌رود که وظیفه اصلی بنیاد سردار سلیمانی هم همین است.

زینب سلیمانی با بیان اینکه افرادی که حاج‌قاسم را می‌شناختند، می‌دانستند دوستدار شعر و ادب بوده است، گفت: بسیاری از افراد از علاقه وی به شعر با خبرند؛ پدرم شعرهایی را که دوست داشت در جایی یادداشت می‌کرد تا فراموش نکند.

این اختتامیه خود یک باب افتتاح است
در این مراسم همچنین مرتضی امیری اسفندقه، دبیر علمی کنگره در سخنانی با بیان اینکه مراسم اختتامیه واقعی برای این کنگره نداریم و خود یک افتتاح است، گفت: روح شهید سلیمانی به ما کمک کرد تا دست شعر را بگیریم و به این لحظه برسیم که این همه شعر ناب که مانند خود سردار سلیمانی فارغ از جناح‌بندی و جانبداری هستند، خلق شوند. اشعار منتخب این کنگره اشعاری عاشق، شریف، شکوفا، برومند و بلیغ هستند که در تمام قالب‌ها قرار دارند.

امیری اسفندقه افزود: این کنگره به همت زینب سلیمانی برگزار شده و حرارت و هیجان آیینی و ایمانی آن متعلق به وی است. شعر آمده تا راه را برای سایر هنرها باز کند تا در کنگره‌های بعدی از سایر هنرها هم استقبال شود.

450 اثر به دبیرخانه کنگره ارسال شد
سعید یوسف‌نیا، سرپرست داوران بخش شعر نو و سپید این کنگره نیز در سخنانی عنوان کرد: 450 اثر به دبیرخانه کنگره ارسال شد که در قالب‌های متعدد قرار داشتند. از این تعداد 40 اثر برگزیده شدند و به مرحله نهایی راه یافتند و در نهایت شش اثر برگزیده شدند.

وی ادامه داد: ویژگی‌های درنظرگرفته‌شده در اشعار منتخب شامل سلامت زبان، محدودبودن خطاها و به‌طور خاص مرتبط بودن با مقوله شهادت بود. سخت‌گیری زیادی در داوری انجام شد و در نهایت آثار باارزش و باکیفیت برگزیده شدند.

باید مکتب حاج قاسم سلیمانی را به جهانیان معرفی کنیم
علیرضا قزوه، شاعر آیینی و مدیرعامل موسسه شاعران فارسی‌زبان نیز در سخنانی به ذکر خاطرانی از علاقه خاص مقام معظم رهبری به سردار سلیمانی و نیز شیعیان و آزادگان کشورهای مختلف از جمله هندوستان به شهید سلیمانی پرداخت و گفت: باید مکتب حاج قاسم سلیمانی را به جهانیان معرفی کنیم.

مهم‌ترین هنر سردار دفاع از حرم حضرت زینب (س) بود
سعید حدادیان، از مداحان اهل بیت (ع) نیز در این مراسم با اشاره به برگزاری همایش «سوختگان وصل» در حوزه شعر و داستان به همت خود توسط نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه تهران گفت: آن همایش را سال 96 در زمان حیات سردار سلیمانی برگزار کردیم البته خود وی به آن مراسم نیامد و از سر فروتنی و اخلاص از برگزاری مراسم تقدیرش ابراز ناخرسندی کرد.

حدادیان افزود: معتقدم که برگزاری چنین مراسم و کنگره‌هایی برای آشنا کردن جوانان با شخصیت و منش سردار سلیمانی لازم است. وی تمام عمرش در اخلاص گذشت و مهمترین هنرش دفاع از حرم حضرت زینب (س) بود.

سلیمانی نماد اخلاص و شهادت‌طلبی بود
سردار محمدرضا فلاح‌زاده، جانشین فرمانده سپاه قدس و از همرزمان شهید سلیمانی نیز در این مراسم با تاکید بر علاقه خاص مقام معظم رهبری به شعر و شاعران گفت: مقام معظم رهبری همیشه از شاعران ارزشی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و مقاومت تجلیل می‌کنند و شاعرانی که زندگی حضرت زینب (س) و رنج‌های ایشان را به تصویر می‌کشند، دارای ارزش زیادی هستند. سردار سلیمانی نیز شاگرد مکتب حضرت زینب (س) بود و عمرش را در مبارزه و حضور در عملیات‌ها گذراند؛ هرگز دست از مجاهدت نکشید و قدرت اسلام را در شرق و غرب کشور و در سوریه، عراق، یمن، افغانستان، غزه و لبنان به نمایش گذاشت.

وی افزود: آنچه حاج قاسم را بلند کرد تقوا، مردم‌داری، حکمت، اخلاص و شهادت طلبی وی بود. وی نماد اخلاص و شهادت‌طلبی بود و ویژگی‌های مدیریتی وی نیز ناشی از توانمندی فکری و تکتیکی وی بود.

سردار فلاح‌زاده تاکید کرد: در عین حال برجستگی اصلی سردار سلیمانی به دلیل ویژگی‌های قدسی و ملکوتی وی بود. سلیمانی بندگی خالص و نیایش‌های شبانه‌ برجسته‌ای داشت و همواره تاکید می‌کرد: کسی که لایق شهادت است قبل از شهادت شهید محسوب می‌شود. سلیمانی مردم‌دار، با ایمان، متواضع، شجاع، دلاور و قهرمان بود.

وی ادامه داد: ما که از بلندای حرم آمده‌ایم و از خم غدیر سیراب شده‌ایم به تاسی از تمام مجاهدان و حاج قاسم با پیروی از رهبر و تاسی از منویات امام راحل (ره) به راه خود ادامه می‌دهیم و از آن دست نمی‌کشیم.

در این مراسم از افشین علا، سراینده «سربازنامه» و سعید حدادیان، برگزار کننده نخستین همایش شعر و داستان موضوعی سردار سلیمانی قدردانی شد.

این مراسم با رونمایی از کتاب مجموعه اشعار کنگره و معرفی و تقدیر برگزیدگان به کار خود پایان داد.

نفرهای سوم در بخش شعر نو، فهیمه قائدی از اصفهان برای اثر «زبان سفید» و معصومه سادات شاکری از خراسان رضوی برای اثر «آفتابگردان دیده‌ای؟» شناخته شدند. هیات داوران در بخش شعر کلاسیک اثری را شایسته رتبه سوم ندانست. رتبه دوم بخش شعر کلاسیک حسن زرنقی از آذربایجان شرقی برای اثر «دلتنگی به وقت ۱:۲۰» و زهرا محدثی خراسانی از خراسان رضوی برای اثر «امتداد عاشورا» و علیرضا رجبعلی‌زاده کاشانی از اصفهان برای اثر «بگو کجای شب سرخ» شناخته شدند و هیات داوران در بخش شعر نو اثری را شایسته رتبه دوم ندانست.

رتبه اول نیز به غلامرضا کافی از فارس برای اثر «ای پارسای پارسی» رسید و هیات داوران در بخش شعر نو اثری را شایسته رتبه اول ندانست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها