در ادامه حسن رجبیان مدیر کتابخانه مدرسه فیضیه قم و دبیر (مکتا) ضمن تشکر از معاونت پژوهشی و رئیس کتابخانه دانشگاه مرکزی الزهرا که زمینه عقد تفاهمنامه با این مجمع را فراهم کردند با اشاره به اینکه هماکنون سیاست کتابخانهها از مالکیت هرچه بیشتر منابع به ایجاد دسترسی به آنها تغییر کردهاست، گفت: ما خواستار همافزایی بیشتر مراکز کتابخانهای از طریق شناسایی ظرفیتها و همکاریهای متقابل هستیم.
رجبیان ادامه داد: یکی از مهمترین سیاستهای این مجمع احترامگذاری و رعایت قوانین و آئیننامههای مجموعههای عضو است. همچنین اهداف دیگر ما بهعنوان یک سازمان مردمنهاد که از هیچ بودجه دولتی و غیردولتی مستقلی استفاده نمیکند بهاشتراکگذاری منابع، تبادل تجربه مدیران و صرفهجویی در هزینهها خلاصه میشود.
مدیر کتابخانه مدرسه فیضیه تصریح کرد: ازجمله فعالیتها و خدمات مستمر مجمع میتوان به شناسایی کتابخانههای تخصصی، اشتراکگذاری منابع، تبادل اعضا و پژوهشگران، برگزاری جلسات مشترک مدیران، برگزاری کارگاههای تخصصی با مدیران و کتابداران، برگزاری جلسات تاریخ شفاهی و مبادله منابع اشاره کرد.
وی در پایان گفت: امیدوارم این مجمع در آینده بتواند با ایجاد پایگاه فهرستگان واحد کتابخانهها و ارائه اطلاعات کتابشناختی مجموعه (مکتا) گام مؤثری در ترویج فرهنگ پژوهش و مطالعه در کشور بردارد.
محمدی شجاعی عضو هیأت مؤسس و شورای سیاستگذاری (مکتا) و رئیس کتابخانه و انتشارات دانشگاه ادیان ضمن بیان تاریخچه راهاندازی مجمع گفت: هماینک مجمع 49 مرکز کتابخانهای و اسنادی و یک موزه را در سطح استان قم زیر پوشش دارد.
وی ادامه داد: هماکنون با کتابخانه ملی، کتابخانه مجلس، کتابخانه دانشگاه تهران، دانشگاه علامه، کتابخانه آستان قدس، موزه ملک، کتابخانه دانشگاه شاهد، حضرت عبدالعظیم و وزیری یزد و همچنین دانشگاههای اصفهان، سمنان، گیلان و کرمان تفاهمنامه داریم.
رئیس کتابخانه و انتشارات دانشگاه ادیان یادآور شد: براساس چشمانداز (مکتا) دبیرخانه این مجمع ماموریت دارد با مراکز کتابخانهای حوزوی و دانشگاهی تخصصی ایران تا سال 1404 تفاهمنامه همکاری امضا کند.
در پایان این نشست، مجازی اسماعیل راهنورد از اعضاء مؤسس و شورای سیاستگذاری (مکتا) و مدیر کتابخانه آیتالله بروجردی توضیحاتی درباره مجموعههای دیجیتال (مکتا) و منابع نادر کتابخانه آیتالله بروجردی داد.
نظر شما