یکشنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۱۴:۱۷
فتح باب کارهای فرخنده فرهنگی در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران

مدیرعامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب در یادداشتی به مناسبت برگزاری سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره اهمیت این نمایشگاه و خاطرات خوش اهالی کتاب از آن سخن گفته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اکبر ایرانی (مدیرعامل مرکز پژوهشی میراث مکتوب) در یادداشتی به مناسبت برگزاری سی‌وسومین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نوشته است:
 
«سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به‌زودی آغاز می‌شود، رویداد فرخنده‌ای که همه دوست‌داران کتاب، چشم‌انتظار آن هستند. پس از دو سال وقفه به دلیل شیوع ویروس کرونا، اهالی فرهنگ مشتاقانه برای اطلاع‌یافتن از تازه‌های نشر به غرفه‌های مورد نظر می‌روند تا ببینند ناشر ایده‌آل آنها چه کتاب‌هایی برای عرضه به ارمغان آورده است.
 
موسسه پژوهشی میراث مکتوب با 28 سال سابقه و انتشار حدود 450 کتاب از متون کهن، تازه‌های نشر خود را در این نمایشگاه ارائه خواهد کرد. همزمانی توزیع مجازی و حضوری، فرصت تهیه کتاب را برای علاقه‌مندانی که در دور‌دست‌ترین نقاط ایران، مشتاق دریافت کتاب‌های مورد نظر خود هستند، فراهم خواهد کرد. نمایشگاه کتاب برای اهالی فرهنگ همیشه با خاطرات خوش همراه بوده ‌است. دیدارها تازه می‌شود و گفت‌و‌گوهای اهل فرهنگ با یکدیگر فتح باب کارهای فرخنده فرهنگی جدید می‌شود. در فرصتی کوتاه می‌توان سراغ ناشران متعدد رفت و با آن‌ها به گفت‌وگو نشست. مطمئنا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌کوشد با تخصیص کاغذ مورد نیاز ناشران و خرید کتاب از آن‌ها، حوزه نشر را بیشتر تقویت کند.
 
میراث مکتوب، هشت سال است که چاپ افست با شمارگان 1000 را به چاپ دیجیتال با شمارگان محدود تبدیل کرده و حسب نیاز و تقاضای بازار، کتاب‌های متون کهن را که طرفدار چندانی ندارند، منتشر می‌کند تا به شمارگان 500 یا 1000 که داخل کتاب درج شده برساند. اتفاقا برخی کتاب‌ها به چاپ دوم رسیده و برخی هم 100 جلد فروش نداشته است. متاسفانه برخی افراد سودجو در داخل کشور، بلافاصله برخی کتاب‌ها را اسکن کرده و بی‌اذن مؤلف و ناشر در فضای بی‌دروپیکر مجازی، مجانی یا با بهایی کم به فروش می‌رسانند که باید اقدامات جدی‌تری برای مقابله با این افراد صورت گیرد.
 
چند سالی است که میراث مکتوب همزمان، فروش کاغذی و پوشه تصویری(فایل) کتاب را در پایگاه اینترنتی خود عرضه می‌کند. طبعا فایل کتاب حدود یک‌پنجم بهای پشت جلد است که برای محققان و دانشجویان مقرون‌به‌صرفه و قابل قبول است‌. گمان نمی‌کنم ناشر دیگری در کشور باشد که چنین اقدام مشابهی را انجام دهد. البته حتی‌الامکان اقدامات امنیتی و مراقبتی برای حفظ حقوق معنوی این آثار هم صورت گرفته است. متاسفانه اخیرا یک سایت خارجی در لندن هم بدون کسب اجازه از برخی ناشران ایرانی، اقدام به فروش نسخه کاغذی و فایل کتاب‌های ناشران ایرانی کرده و ما نسبت به کتاب‌های خود اعتراض کردیم و بلافاصله کتاب‌ها را از سایت خود برداشتند و شنیدم که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هم اقدامات خوبی برای مقابله با این سودجوها انجام داده است.
 
امید است امسال در سی‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شاهد رونق عرضه و فروش کتاب باشیم و علاقه‌مندان و شیفتگان دانایی با دست پر به خانه‌های خود باز گردند.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها