سه‌شنبه ۲۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۲۲
بزرگداشت زنده یاد باقر آیت‌الله زاده شیرازی برگزار می‌شود

بزرگداشت زنده یاد باقر آیت‌الله زاده شیرازی چهره ماندگار عرصه معماری، حفاظت و مرمت بناهای تاریخی ایران و عضو پیوسته فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران با نگاهی به ابعاد پژوهشی شخصیت ایشان برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، بزرگداشت زنده‌یاد باقر آیت‌الله زاده شیرازی چهره ماندگار عرصه معماری، حفاظت و مرمت بناهای تاریخی ایران و عضو پیوسته فرهنگستان هنر جمهوری اسلامی ایران با نگاهی به ابعاد پژوهشی شخصیت ایشان برگزار می‌شود.

این مراسم که به همت پژوهشکده بناها و بافت‌های تاریخی -فرهنگی 26 مرداد 1401 از ساعت 9:30 تا 12 در محل پژوهشگاه برگزار می‌شود، با نمایشگاهی از دستاوردهای پژوهشی استاد همراه است.

در مراسم بزرگداشت زنده یاد باقر آیت‌الله زاده شیرازی بنیان‌گذار مرمت علمی بناها، محوطه‌ها و بافت‌های تاریخی در ایران، مهنار اشرفی، مرتضی فرشته‌نژاد، مهرداد قیومی بیدهندی، سید مهدی مجابی، اسکندر مختاری طالقانی و ذات‌الله نیک‌زاد سخنرانی می‌کنند.



کتاب «حفاظت و مرمت سازه‌ای میراث معماری» نوشته جورجی کروچی با ترجمه باقر آیت‌الله زاده شیرازی، مهرداد حجازی، فرهاد تهرانی، توسط انتشارات دفتر پژوهشهای فرهنگی به چاپ رسیده است.

کتاب «مهندسی معماری، فرهنگ و معماری، مرمت تاریخی، حفاظت و مرمت سازه‌ای» نوشته جورجی کروچی با ترجمه باقر آیت‌الله زاده شیرازی منتشر شده است. این کتاب که به قلم یکی از نامدارترین اساتید معروف مرمت جهان نوشته شده به شیوه ها و اصول مرمت تاریخی، با توجه به مرمت هایی که در سراسر جهان تاکنون در مورد آثار تاریخی انجام شده، پرداخته است.

نقش سازه در تاریخ معماری، فرسایش مصالح و خرابی سازه‌ای، گردآوری اطلاعات و داده‌ها، معیارها و تکنیک‌های حفاظت و مرمت، نشست خاک و اقدامات درمانی، کنش‌های لرزه‌ای و اقدامات درمانی، تشخیص و ارزیابی ایمنی، آنالیز سازه‌ای ساختمان‌های با مصالح بنایی و طرح مقاوم‌سازی و مرمت از مباحث کتاب حفاظت و مرمت سازه‌ای است.



کتاب «معماری اسلامی شکل کارکرد و معنی» نوشته رابرت هیلن برند با ترجمه باقر آیت‌الله زاده شیرازی از سوی انتشارات روزنه به چاپ رسیده است.

کتاب معماری اسلامی کتابی است که می‌تواند نقش مفیدی در تعمیق دانش نسل جدیدی از ایرانیان به ویژه دانشجویان، باستان‌شناسان، شهرسازان، معماران و همه آنان که به طور جد در جستجوی گذشته  سرزمین و چگونگی شکل‌گیری و رشد میراث معماری سده‌های میانه خود هستند، داشته باشد.

عناوین عکس‌های سفید و سیاه، عناوین ترسیم‌ها، قلمرو پژوهش مسائل و رهیافت‌ها، مسجد، مناره، مدرسه، آرامگاه، کاروانسرا، کاخ، ترسیم‌ها و  فرهنگنامه واژگان در مباحث کتاب معماری اسلامی گنجانده شده است.



کتاب «عمارت مسعودیه»‌ نوشته باقر آیت‌الله زاده شیرازی در زمینه تهران‌پژوهی از سوی دفتر پژوهش‌های فرهنگی منتشر شده است. مستندات تاریخی؛ موقعیت و حدود اربعه سردر عمارت مسعودیه؛ عمارت‌های واقع در مجموعه؛ گزارشی اجمالی از موقعیت، دسترسی‌ها، محوطه، عمارت‌های اصلی، مساحت، کتیبه‌های مجموعه؛ تغییرات عمده در مجموعه تاریخی مسعودیه؛ و کتیبه‌ها مطالب مطرح‌ شده در کتاب هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها