جودی گلد نویسنده کتاب «تربیت شهروند دیجیتال» عقیده دارد فناوری مغز ما را تغییر میدهد؛ روش تحقیق، نوشتن و ارتباط ما را نیز تغییر میدهد. او همچنین میگوید شهروندی دیجیتال درباره مهربانی است و به والدین چارچوبی پیشنهاد میدهد تا به کودکانشان بیاموزند که چطور شجاع و مهربان باشند.
این نویسنده که خود روانپزشکی فعال در حوزه زندگی نوجوانان است تلاش میکند تا به سادگی والدین را با فضای حاکم بر فناوری آشنا کند. او بسیاری از بازیها، برنامههای کاربردی، برنامههای آموزشی، سایتها و رسانههای اجتماعی نام میبرد و توضیح میدهد که هر یک به چه کار میآید و نوجوانان چطور از آن استفاده میکنند و والدین باید مراقب چه نکاتی باشند.
نویسنده کتاب باور دارد، همانند هرچالش دیگری در فرزندپروری، همه فناوریها هم یکجا از راه نمیرسند. برای اینکه بتوانیم در مدیریت فناوری به فرزندمان کمک کنیم لازم است که به فناوری دیجیتال بهعنوان رشتهای از گذرگاههای مهم دیجیتالی یا رشدی نگاه کنیم. لازم است که هر مرحله از رشد فرزندمان بفهمیم و بدانیم که در هر مرحله باید به کدام جزء فناوری بپردازیم؛ کودک برای چه چیزی آماده است، چه چیزی ممکن است خطرناک و یا متناسب با سن او نباشد، و مهمتر از همه اینکه چگونه رسانههای دیجیتال میتوانند در رشد سالم او مفید واقع شوند.
شری ترکل بنیانگذار موسسه «خود و فناوری» و نویسنده کتاب «تنها باهم» میگوید پیوندهای دیجیتال به «توهم همراهی» منجر شده است. درحالی که این ایده بسیار رایج است ولی فقط نیمی از حقیقت را بیان میکند. نوجوانان از اینترنت و رسانههای اجتماعی استفاده میکنند تا با هم در تماس باشند، برنامهریزی کنند، عکسها، افکار و ایدههایشان را با هم درمیان بگذارند. فناوری دیجیتال قابلیت نامحدودی در شروع، نگهداری و تقویت دوستیهای واقعی و مجازی دارد.
جودی گلد در کتاب بیان میکند که برای استفاده از فناوری به چند نقطه اوج قائل است. او میگوید: اولین اوج در سن 3 تا 4 سالگی است که با جهش دیگری در سن 8 سالگی دنبال میشود و قله آخر مربوط به دوره راهنمایی و حدود 12 تا 13 سالگی است. به نظر میرسد فناوری تا حدودی با اطمینان تا سن 8 تا 9 سالگی تحت نظارت والدین قرار دارد. هرچند نوع و میزان استفاده، هر سال تغییر میکند.
گلد میگوید شهروندی دیجیتال درباره مهربانی است و به والدین چارچوبی پیشنهاد میدهد تا به کودکانشان بیاموزند که چطور شجاع و مهربان باشند. شهروندی دیجیتال به معنی مهربان و شجاع بودن است.
کتاب «تربیت شهروند دیجیتال» نوشته جودی گلد، توسط مارینا فرهودیزاده و محمد عشقی ترجمه شده و نشر جهاد دانشگاهی واحد علامه طباطبایی آن را در 374 صفحه منتشر ساخته است.
نظر شما