سه‌شنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۸:۰۱
«زندگی‌درمانی» یک پروتکل درمانی جدید است

رمضان حسن‌زاده مولف کتاب «روانشناسی زندگی (زندگی‌درمانی)» عقیده دارد بزرگترین امتیاز کتابش این است که به عنوان یک پروتکل درمانی جدید به حساب می‌آید. او می‌گوید مبحث زندگی‌درمانی برای اولین‌بار در ایران، در این کتاب مطرح شده و سعی می‌کند بیماران را به زندگی نرمالشان برگرداند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) حمیدرضا حافظی: حسن‌زاده با بیان این مطلب گفت: طبق پژوهش‌ها و پرسش‌نامه‌هایی که درباره اشتیاق زندگی برای دانشجویان و مراجعانم طرح کردم، متوجه این نکته شدم که بسیاری از مردم، به معنا و محتوای زندگی‌شان فکر نمی‌کنند و درباره آینده و اهدافشان، جواب مشخصی ندارند. همین موضوع نیز باعث شد در پی انتشار این کتاب باشم.
 
وی اضافه کرد: این برای اولین بار در ایران است که بحث زندگی‌درمانی با این حوزه مطالعاتی که من انجام داده‌ام مطرح شده است. من از سال 94 کارهای تحقیقاتی مختلفی انجام دادم و در کلاس‌ها و خدمات مشاوره‌ای که داشتم و صحبت‌هایی که با مراجعانم می‌کردم در پی آن بودم که بفهمم معنای آن‌ها از زندگی چیست. جواب مشخصی نبود، زندگی است دیگر. حتی یک جمله کامل درباره اینکه معنای زندگی چیست گفته نمی‌شد.
 
حسن‌زاده ادامه داد: هدف ما و تمام نظام‌های آموزشی و تربیتی این است که مردم را با همه چالش‌ها و مشکلاتی که دارند به زندگی برگردانیم. اصطلاح انگلیسی آن «back to life back to normality» است. مردم را در وضعیت به‌هنجار قرار دهیم تا جایی که زندگی خوب را برای خودشان در نظر بگیرند.
 
این نویسنده به تجربه تلخ بستری شدن خودش در بیمارستان و جراحی اشاره کرد و گفت: این تجربه سخت شخصی من را بر آن داشت که به دنبال این باشم که افراد صدمه‌دیده را به زندگی نرمال خودشان برگردانم. در مقدمه کتاب نیز توضیح داده‌ام.
 
حسن‌زاده گفت: من در این کتاب در 12 فصل به مسائل مختلفی همچون امیدواری و مدیریت زندگی پرداخته‌ام. 50 سوال را نیز طرح کرده‌ام که اشتیاق زندگی افراد را بسنجم و ببینم مردم چقدر به زندگیشان اشتیاق دارند. زندگی مانند دوچرخه‌سواری است و اگر رکاب نزنیم، زمین می‌خوریم؛ به عقب هم نمی‌توانیم برویم و همواره همچون زندگی، همه چیز رو به جلو پیش می‌رود.
 
وی گفت: لایف‌تراپی یکی از موضوعاتی است که در کتاب معرفی شده و به خوبی جا افتاده است. در حال حاضر در پژوهش‌های دانشگاهی و مراکز خدمات مشاوره، از این کتاب استفاده می‌شود. در دانشگاه‌ها نیز، در مقاطع کارشناسی ارشد و دکترا، دانشجویان استقبال خوبی از این کتاب داشته‌اند.   
 
حسن‌زاده بیان کرد: بزرگترین امتیاز این کتاب این است که به عنوان یک پروتکل درمانی جدید مطرح شده و می‌تواند به تحول در زندگی مردم کمک کند و آن‌ها را آماده روبه‌رویی با چالش‌ها کند. افتادن، مرگ و شکست نیست، مهم هنر بلند شدن است. من در این کتاب سعی کردم الفبای زندگی را مطرح کنم.
 
کتاب «روانشناسی زندگی (زندگی‌درمانی)» تألیف رمضان حسن‌زاده را نشر ویرایش در 409 صفحه منتشر کرده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها