یکشنبه ۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۳
«بلاغت تاریخ‌نگاری ایران در عصر صفوی» منتشر شد/ قلم زدن در قلمرو بلاغت‌پژوهی

مولف کتاب معتقد است: در این کتاب برآنیم تا به این بخش کم‌تر توجه شده در میان پژوهش‌های ادبی و تاریخ نظر کنیم و آن بلاغت یا در معنای وسیع‌تر آن رتوریک است. این کتاب نخستین گام در قلمرو پژوهش‌های مربوط به بلاغت (رتوریک) تاریخ‌نگاری در زبان فارسی است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)؛ نشر علمی کتاب «بلاغت تاریخ‌نگاری ایران در عصر صفوی» به قلم حمزه کفاش را به چاپ رساند.

در سده‌ اخیر با رشد نظریه‌هایی درباره تاریخ و چیستی آن، دیدگاه‌های نو در باب شیوه‌های نگارش تاریخ مطرح شده است. از یونان باستان نزاع میان شیوه‌های تاریخ‌نگاری در گرفت و این که آیا تاریخ در شمار ژانرهای خطابه دسته‌بندی می‌شود یا نه! و در دوران معاصر نیز هنوز این نزاع بر سر کار است. ورود نظریه‌های ادبی به ایران دستاوردهایی را به‌همراه داشته است اما در میان این نظریه‌ها سهم پژوهش‌های بلاغی کم فروغ است.

در این کتاب برآنیم تا به این بخش کم‌تر توجه شده در میان پژوهش‌های ادبی و تاریخ نظر کنیم و آن بلاغت یا در معنای وسیع‌تر آن رتوریک است. این کتاب نخستین گام در قلمرو پژوهش‌های مربوط به بلاغت (رتوریک) تاریخ‌نگاری در زبان فارسی است.

این کتاب در سه فصل با عناوینی چون «بلاغت تاریخ‌نگاری؛ گفتار در روش»، «تاریخ‌نگاری به مثابه عاملی رتوریکی» و «مواضع سخن‌یابی» و «فرجام سخن» فصل‌بندی شده است.   
نشر علمی کتاب «بلاغت تاریخ‌نگاری ایران در عصر صفوی» به قلم حمزه کفاش را در 340 صفحه به بهای 435 هزار تومان به چاپ رساند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها