چهارشنبه ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۶
هنر انیمیشن ایران دچار کمبود پژوهش و تألیف باکیفیت است

رضا بهمنی مدرس انیمیشن عنوان کرد: انیمیشن یکی از معدود حوزه‌های هنر است که در معرفی هویت ایرانی به عرصه‌های جهانی، به‌شدت موفق بوده است اما متأسفانه در این حوزه کار پژوهشی باکیفیت و نگاه منتقد نداریم.

رضا بهمنی مدرس انیمیشن در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در پاسخ به این سؤال که چرا کتاب مرجعی در حوزه تصویرگری و انیمیشن نداریم گفت: انیمیشن یکی از معدود حوزه‌های هنر است که برای معرفی هویت ایرانی به عرصه‌های جهانی به‌شدت موفق بوده است اما متأسفانه در این حوزه کار پژوهشی با کیفیت نداریم. در پایان‌نامه دانشجویان هم چندان پژوهش کاربردی که تبدیل به کتاب شود نداشتیم و در این حوزه کمبود جدی داریم.

وی افزود:  این کمبود با وجود کتاب‌های مجموعه آثار تصویرگری و همین‌طور سالانه کتاب سال تصویرگری است ولی کتاب پژوهشی، علمی و با نگاه نقد در این زمینه نداریم.

این انیماتور درباره اهمیت تصویرگری کتاب، چه درخصوص جذب مخاطب و چه درخصوص فروش و اقتصاد نشر عنوان کرد: تصویرگری کتاب در جذب مخاطب به اندازه‌ای مهم است که در دوره طلایی کانون پرورش فکری بخش مهمی از سیاست‌گذاری کانون بوده است.

بهمنی افزود: تصویرگر خوب و کارآمد فراوان داریم اما متأسفانه نه مدیریت کلان هزینه کرده و نه بخش خصوصی توان هزینه کردن برای این افراد کارآمد را دارد. به نظر می‌رسد یکی از راه‌هایی که به‌شدت می‌تواند مخاطب جذب کند اضافه شدن تصویر به کتاب است که مغفول مانده است.

رضا بهمنی تصریح کرد: هرجایی نباید برای تصویرگری ورود کنیم. ساخت تصویر قرار است الگویی به ما دهد و هرجا مواجه شدیم که تصویرسازی نیاز است از آن استفاده کنیم. همچنین دلیلی ندارد در حوزه‌هایی مثل رمان‌ها ورود کنیم. در حوزه‌های کودک و نوجوان یا کتاب‌های تصویری تا حدی کمبود داریم که به نظر من بهتر است تمرکز روی این حوزه گذاشته شود و شاهد ایده‌های خلاقانه در این حوزه باشیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها