کتاب «صنایعدستی؛ خاستگاهها، دگرگونیها و چشماندازها» در پاییز۱۴۰۱ توسط انتشارات دانشگاه سوره چاپ شده است.
این کتاب مجموعه کاملی از اطلاعات و هر آنچه که فرد درباره صنایعدستی میداند و نیاز دارد را گردآوری و ارائه کرده است.
در فصل ابتدایی، «صنایع دستی؛ آمیزهای از خلاقیت، مهارت و باور»، به انواع مختلف این هنر دیرینه و کهن ایرانی میپردازد و یکبهیک قالیبافی، گلیمبافی، سفالگری، حصیربافی، قلمکاری و... را توضیح میدهد.
در فصل بعدی، «صنایع دستی؛ هنر یا صنعت»، راهکارها و نمونههای موفقی از این مصداق را معرفی میکند و صنایعدستی را پلی میان هنر و صنعت مینامد که آورده اقتصادی بسیاری به همراه دارد.
فصل سوم که «کاربرد یا زیبایی» نام دارد یک بار برای همیشه به این پرسش پاسخ خواهد داد که کدامیک از این دو معیار اهمیت و ارجحیت بیشتری دارد.
در فصل «جادوی تمدن باستانی» به فرهنگ جوامع و تمدنهای کهن و تأثیر آنها بر روی صنایعدستی و آثار میپردازد. از نقاشی غارنشینان روی دیوار غارها تا دعاهای بومیان کالاهاری و سرخپوستها هر کدام تأثیراتی روی صنایعدستی و هنر دارند که تحلیل و بررسی آن در این کتاب بهطرز ماهرانهای گردآوری شده است.
هر اثر هنری دارای مفهومی و فرامتنی در پس کالبد خود است که عموماً این فرامتن ریشه در عقاید مذهبی و عرفانی جوامع دارد. این ریشهیابی در فصل «حکمت، عرفان، شهود» قابل خوانش است.
چهار فصل پایانی این کتاب نیز به مقولههای «صنایعدستی امروز»، «صنایعدستی معاصر»، «صنایعدستی و آموزش عالی» و «صنایعدستی فردا» میپردازد.
این کتاب حاصل زحمات و تلاشهای مهران هوشیار است که عضو هیئتعلمی دانشگاه سوره است. این استاد دانشگاه با مطالعه ۲۰۱ منبع فارسی زبان، ۲۱ منبع انگلیسی زبان و ۱۱۰ پایگاه اینترنتی، تمامی این اطلاعات را بهصورت جامع و کارآمد در ۴۵۲ صفحه گردآوری کرده که کار را برای علاقهمندان این حوزه بسیار آسان کرده است.
کتاب «صنایعدستی؛ خاستگاهها، دگرگونیها و چشماندازها» برای بار اول در پاییز۱۴۰۱ توسط نشر دانشگاه سوره بهقیمت ۱۹۰هزار تومان چاپ شده است.
نظر شما