به گزارش خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا)، هادی درباره رويكرد جايزه كتاب سال ادبيات گفت: رويداد كتاب سال به لحاظ مد نظر قرار دادن آثار با ارزش ادبي ايران و جهان، فرصتي ارزشمند و مغتنم به حساب ميآيد.
وي انتخاب رمان «قاعده بازي» به عنوان برنده داستان كتاب سال را گزينشي شايسته دانست و افزود: رمان «قاعده بازي» اثر آقاي «زنوزي جلالي» كار ارزشمندي است كه در اين جایزه مورد توجه داوران قرار گرفته و ما منتظر موفقيتهاي بزرگتري براي او هستيم.
نويسنده «روياي آزادي» درباره اهميت جايزه کتاب سال توضيح داد: فكر رويدادي مانند كتاب سال به لحاظ احترام به تفكر و تقدير از اهل علم و فرهنگ و هنر ارزشمند است.
هادي در ادامه اضافه كرد: در حوزه فرهنگ و هنر و علوم انساني و بهویژه در حوزههاي آثار خلاقه ادبيات و شعر، تاثيرگذاري كتاب سال بايد به شكل ديگري جز اعطای جایزه صورت گيرد.
نویسنده «اسطورههاي ملل» گفت: معمولا در مورد آثار خلاقه در حوزههاي ادبيات و شعر و نقد، جوايز دولتي چندان نقش مثبتي را ايفا نميكنند.
وی در ادامه خاطرنشان كرد: براساس پيشينه تاريخی، به غير از آثار حوزه علوم دقيقه و محض، وقتي دولتها در بخش آثار هنري و ادبي ذوقي و خلاقه جايزه ميدهند، معمولا در جامعه نوعي بايكوت رواني به وجود ميآيد.
هادي تصريح كرد: بهتر است جامعه از ظرفيتهایی برخوردار باشد كه آثار خلاقه بتوانند تاييد ارزشهاي خود را در مكانيزمهاي ديگري جستوجو كنند.
اين هنرمند با اشاره به تاثيرات برخي جوايز در جامعه افزود: وقتي به يك اثر اعتباری اعطا ميكنيم، بايد در سرنوشت و مسير حركت آن تاثير مثبتی به وجود بيايد. پس شايد بهتر باشد كه تدبير امور به گونهاي باشد كه اين آثار از زاويه نگاه اهل نقد و بزرگان پيشكسوت همان حوزهها گزينش شوند تا به آن اقبال مطلوب در جامعه دست يابند.
سهراب هادي متولد ۱۳۳۶ نقاش، گرافيست و نويسنده معاصر است.
كتابهاي «خواب و خاكستر»، «اسطورههاي ملل»، «دولت بيداري»، «اهل سكوت» و «روياي آزادي» از آثار منتشر شده او هستند.
سهشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۸۷ - ۱۰:۱۰
نظر شما